17 Μαΐου 2024

BDS για #Nakba76: Δράση και λογοδοσία για τον τερματισμό της Γενοκτονίας στη Γάζα

Πηγή: BDS Greece

#Nakba76: Να απαιτήσουμε δράση και λογοδοσία για τον τερματισμό της Γενοκτονίας στη Γάζα #GazaGenocide και την εξάρθρωση του Απαρτχάιντ.

15 Μαΐου 2024 | Palestinian BDS National Committee (BNC)

Καθώς μνημονεύουμε την Ημέρα της Παλαιστινιακής καταστροφής – Nakba, αρνούμαστε να μείνουμε αδρανείς και απλοί μάρτυρες της αδικίας. Απαιτούμε δράση, υπευθυνότητα και μεταμορφωτική αλλαγή για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και απελευθέρωσης για τον Παλαιστινιακό λαό.

Η αναγκαστική εκδίωξη περίπου 750.000 αυτόχθονων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους σηματοδότησε την αρχή ενός καθεστώτος εποικιστικής αποικιοκρατίας, απαρτχάιντ, στρατιωτικής κατοχής και τώρα γενοκτονίας που επιμένει μέχρι σήμερα. Καταγγέλλουμε τη συνενοχή κρατών, εταιρειών και ιδρυμάτων που επέτρεψαν τη συνεχιζόμενη Νάκμπα του Ισραήλ και το προφύλαξαν από τη λογοδοσία για 76 χρόνια. Το κίνημα BDS επαναλαμβάνει το ανυποχώρητο πνεύμα του Παλαιστινιακού λαού στον νόμιμο αγώνα μας για ελευθερία, επιστροφή, δικαιοσύνη και αυτοδιάθεση, τη στιγμή που ο λαός μας βιώνει την πρώτη γενοκτονία που μεταδόθηκε ζωντανά στον κόσμο.

Καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά τη Ράφα με βόμβες που παρέχονται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εφιστούμε επειγόντως την προσοχή σε μια επικείμενη καταστροφή κατά των 1,4 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που αναζητούν καταφύγιο εκεί. Ζητούμε επείγουσα διεθνή επέμβαση με τη μορφή κυρώσεων και εμπάργκο όπλων για να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες αδιάκριτες δολοφονίες και η καταστροφή των τελευταίων εναπομεινάντων εγκαταστάσεων υγείας της Γάζας.

Παρά τις συντριπτικές αποδείξεις για τις ισραηλινές θηριωδίες και σφαγές που διαπράχθηκαν, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης ότι το Ισραήλ εύλογα διαπράττει γενοκτονία, πολλά κράτη, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ και σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν σταθερά αποτύχει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης για τη Γενοκτονία ιδιαίτερα.

Παρά το γεγονός ότι δεκάδες εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητούν ευθέως τον τερματισμό της «πώλησης, μεταφοράς και προμήθειας όπλων, πυρομαχικών και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ, την κατοχική δύναμη ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεχίζουν να παρέχουν όπλα και διπλωματική κάλυψη στο Ισραήλ, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνεχίσει την ανείπωτη γενοκτονία του. Αυτό τους καθιστά συνένοχους στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Ισραήλ, προδίδοντας τις ίδιες τις αρχές της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φαινομενικά ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται.

Μετά από 7 μήνες αδυσώπητης γενοκτονίας, η στρατηγική του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: να εκδιώξουν βίαια όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ήδη πρόσφυγες της Νάκμπα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι άμεσες και έμμεσες, που κυμαίνονται από συνεχιζόμενες σφαγές, πολιορκία, μέχρι τη συστηματική καταστροφή υποδομών που είναι απαραίτητες για τη ζωή, όπως οι προμήθειες νερού, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι αγροτικές καλλιέργειες και τα σπίτια που στοχεύουν να κάνουν την ύπαρξη αβίωτη.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν επίσης τη χρήση της λιμοκτονίας από το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων ως πολεμικό όπλο. Αυτή η υπολογισμένη εξάλειψη των ίδιων των θεμελίων της ζωής είναι μια βάναυση στρατηγική που αποσκοπεί στην πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης και στη δημιουργία ενός καταναγκαστικού περιβάλλοντος για τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους, αντικατοπτρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την εθνοκάθαρση κατά τη διάρκεια της Νάκμπα του 1948.

Επικροτούμε τη δημιουργικότητα, τις αρχές και τη γενναιότητα του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης, ιδιαίτερα την εξέγερση υπό την ηγεσία των φοιτητών με στόχο την αποεπένδυση από εταιρείες που επιτρέπουν τα εγκλήματα του Ισραήλ και τον τερματισμό των ακαδημαϊκών σχέσεων με τα βαθιά συνένοχα πανεπιστήμια του. Το θάρρος των ευσυνείδητων φοιτητών και των υποστηρικτικών καθηγητών και εργαζομένων απέναντι στη βία και την καταστολή εμπνέει ελπίδα στον αγώνα για τον τερματισμό της Γενοκτονίας στη Γάζα από το Ισραήλ και του υποκείμενου καθεστώτος απαρτχάιντ της εποικιστικής αποικιοκρατίας.

Υπογραμμίζουμε τη συνεχιζόμενη σταθερότητα των Παλαιστινίων απέναντι στις αντιξοότητες. Παρά τις δεκαετίες καταπίεσης, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται στην άρνηση του Ισραήλ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αυτοδιάθεσης και του εγγενούς και κατοχυρωμένου από τον ΟΗΕ δικαίωμά μας των προσφύγων να επιστρέψουν.

Καθώς μνημονεύουμε την Ημέρα της Νάκμπα, αρνούμαστε να μείνουμε αδρανείς και απλοί μάρτυρες της αδικίας. Απαιτούμε δράση, υπευθυνότητα και μεταμορφωτική αλλαγή για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και απελευθέρωσης για τον παλαιστινιακό λαό.

Το κίνημα BDS καλεί σε:

Πίεση στο ΔΠΔ να εκδώσει αμέσως εντάλματα σύλληψης κατά Ισραηλινών ηγετών και μελών του στρατού που συμμετείχαν στη γενοκτονία για να αποτρέψει το Ισραήλ από τη διάπραξη περαιτέρω μαζικών θηριωδιών.

Διαδηλώσεις στους δρόμους και ειρηνικές διακοπές λειτουργίας της καθημερινότητας με στόχο συνένοχες κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδρύματα.

Πίεση στις κυβερνήσεις ώστε να επιβάλουν άμεσες μονομερείς και πολυμερείς νόμιμες κυρώσεις κατά του Ισραήλ, ξεκινώντας με στρατιωτικό εμπάργκο, όπως ζητήθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και από δεκάδες ειδικούς του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αποβολή του Ισραήλ από την UNGA (Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών) και άλλα διεθνή φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της FIFA, της Eurovision κ.λ.π.

Κάθε μέρα ατιμωρησίας που χορηγείται στο απαρτχάιντ του Ισραήλ επιφέρει περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες στους αυτόχθονες Παλαιστίνιους και σε ό,τι έχει απομείνει από την πίστη του διεθνούς δικαίου

#NakbaDay #GazaGenocide #AllEyesOnRafah #Nakba76

ΠΗΓΗ

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

Υπάρχουν ορισμένες αναμνήσεις που διαποτίζουν την ίδια μας την ύπαρξη και διεισδύουν στη συλλογική μας συνείδηση ​​για γενιές.......
 ***
Οι εξελίξεις των προηγούμενων δεκαετιών δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαφορετικό αποτέλεσμα......
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου