17 Μαΐου 2024

Σύρος: Νέα αθώωση Τηνιακών για τη συμμετοχή τους στο αγώνα του τηνιακού λαού ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους - Σχόλια από Τ.Ε. Βορείων & Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ και από "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών"

Παντηνιακό συλλαλητήριο τον Νοέμβριο του 2019 | Πηγή: fb Η Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών

 

Altersyros: Νέα αθώωση Τηνιακών που συμμετείχαν στον δίκαιο αγώνα του τηνιακού λαού ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί τους, στις δίκες που έγιναν στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, στη Σύρο, την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024. Υπενθυμίζουμε την αθώωση στις 6/3/2024 και άλλων δύο Τηνιακών [βλ. την ανάρτηση στο blog μας: Τήνος: Ομόφωνα αθώοι οι δυο κατηγορούμενοι για τον αγώνα τους ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί (VIDEO)]. 

Το επόμενο διάστημα ακολουθούν και άλλες δίκες δεκάδων Τηνιακών που συμμετείχαν σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Και είναι σημαντική, στις δίκες αυτές, η μαζική στήριξη των πολιτών με τη φυσική τους παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια εκδίκασης καθώς και η συμπαράσταση σωματείων, οργανώσεων και φορέων με σχετικά ψηφίσματά τους αλληλεγγύης (δείτε εδώ, εδώ και εδώ τα σχετικά ψηφίσματα για τη δίκη της περασμένης Τετάρτης 15/5/2024). 

Και ο αγώνας συνεχίζεται! Γιατί, όπως είναι γνωστό, οι δίκαιοι αγώνες δεν καταστέλλονται και δεν ποινικοποιούνται, παρά μόνο δικαιώνονται!

Ακολουθούν τα σύντομα σχόλια από Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων και από "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών":

Η αθώωση της Άννας Μαραβέλια, στελέχους του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου και δικηγόρου, η οποία δικάστηκε την Τετάρτη 15 Μάη στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, στη Σύρο, για τη συμμετοχή της στους αγώνες του Τηνιακού λαού ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί, σηματοδοτεί ακόμα μια νίκη. Μια ακόμα νίκη στον δίκαιο αγώνα για την προστασία του νησιωτικού περιβάλλοντος και πολιτισμού από τις ορέξεις των “πράσινων” επενδυτών και ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης του ρεύματος, o οποίος σέρνεται στα δικαστήρια.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Τ.Ε., Νικόλα Καΐλη. Για μια ακόμα φορά, ο νυν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Σημαντική για την έκβαση της απόφασης ήταν η στήριξη του κόσμου από την Τήνο και τη Σύρο που βρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς και η συμπαράσταση μιας σειράς συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων των Κυκλάδων που εξέδωσαν ψηφίσματα αλληλεγγύης, απαιτώντας την απαλλαγή όλων των διωκόμενων και καταγγέλλοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

Η αθώωση της Άννας Μαραβέλια ήταν η τρίτη συνεχόμενη αθωωτική απόφαση σε ισάριθμες δίκες, που καταδεικνύει και το αβάσιμο των κατηγοριών.

Δεν σταμάταμε εδώ! Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν μια σειρά δίκες που στρέφονται εναντίον δεκάδων πολιτών της Τήνου και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι να αθωωθεί και ο τελευταίος κατηγορούμενος. Παράλληλα, συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στους ιδιώτες και στο βωμό του κέρδους καταστρέφει τα νησιά μας και το περιβάλλον με πρόσχημα μάλιστα την προστασία του, μέχρι η ενέργεια να πάψει να είναι εμπόρευμα. 

***
ΑΘΩΩΣΗ και για τις τρεις υποθέσεις που εκδικάστηκαν σήμερα (σ.σ. Τετάρτη, 15/5/2024) στην Σύρο σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο!
 
Συνεχίζουμε με πείσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου