25 Μαΐου 2024

Από πού ψωνίζετε, κύριε Μητσοτάκη; Από πού αγοράζετε φέτα, κύριε πρωθυπουργέ; Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών σάς διαψεύδει, κ. Μητσοτάκη, για τη φέτα… (ΕΙΚΟΝΕΣ & VIDEO)

image

Από πού ψωνίζετε κύριε Μητσοτάκη;


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΥΡΙΛΛΑ 


Η εικόνα του πρωθυπουργού της χώρας για την τιμή της φέτας είναι η εξής: “η φέτα στην Ελλάδα -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- κοστίζει 6,28 ευρώ”. 


Αυτό το είπε σήμερα στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για την ακρίβεια. Δεν το είπε μέσα σε  σούπερ – μάρκετ, διότι θα φώναζαν μέχρι και τα τυριά! 

Ωστόσο, αρκεί  μία απλή αναζήτηση στα πιο γνωστά σούπερ – μάρκετ για να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει φέτα που να κοστίζει λιγότερο από 9 ευρώ το κιλό με την τιμή να σκαρφαλώνει έως και τα 14, 15, 16 ευρώ (η εικόνα είναι ενδεικτική από τιμές σημερινές από μια και μόνο αλυσίδα).


Αλλά, την αναζήτηση μέσω διαδικτύου θα έπρεπε να την είχε κάνει ήδη κάνει ο πρωθυπουργός και όχι εμείς!

Διότι, εμείς οι υπόλοιποι, οι κοινοί θνητοί, γνωρίζουμε πολύ καλά την τιμή της φέτας, του λαδιού, των φρούτων, των λαχανικών. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο κοστίζουν  όταν δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Οταν κάθε μελέτη, έρευνα, καταγραφή, στατιστική ρίχνει τους πολίτες στην Ελλάδα στην τελευταία θέση της αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ.

Κι ούτε που χρειαζόμαστε “άριστους” θεατρίνους να αραδιάζουν σωρό τα ψέματα και χωρίς ντροπή, λες και εμείς ζούμε σε άλλο τόπο και μόνο ετούτη η αδιανόητη κάστα κυβερνώντων  γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια. 

Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πει ότι «η μακροοικονομική αλήθεια είναι διαφορετική από εκείνο που αισθάνονται οι πολίτες για την ακρίβεια»!

Ετούτος ο αρχιτέκτονας του ψεύδους και της αλαζονείας είπε, δηλαδή, ότι η ακρίβεια είναι ιδέα μας, είναι μία αίσθηση που έχουμε, διότι οι μακροοικονομικοί δείκτες δείχνουν ανάπτυξη! 

Ανήκουστο. Χυδαίο.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο πάτησε και το τελευταίο ίχνος τσίπας!

***

τυρί φέτα
ΦΩΤΟ © Kabvisio | Dreamstime.com

Από πού αγοράζετε φέτα, κύριε πρωθυπουργέ;

Τι δείχνει μια μικρή διαδικτυακή έρευνα σε γνωστές αλυσίδες σουπερμάρκετ σε επώνυμα συσκευασμένα προϊόντα.

Δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, σε μια καθαρά προεκλογική ομιλία στη Βουλή, υποτίθεται απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός έκανε πολλές ακροβασίες, θέλοντας να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε στον λογαριασμό του σουπερμάρκετ δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Το πιο ακραίο παράδειγμα, το είπε στην προφανή προσπάθειά του να ακυρώσει μια δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την τιμή της φέτας, αλλά και να μας πείσει ότι η φέτα είναι φθηνή.

Σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι έπρεπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τη ρωτήσει: «Αγαπητή Ούρσουλα παρακαλώ να μας εξηγήσεις γιατί η φέτα που παράγεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα απ’ ό,τι στο Βέλγιο, είναι 34% πιο ακριβή. Ευχαριστώ, Κυριάκος». 

Και από το βήμα της Βουλής, απάντησε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας, όπως είπε και στοιχεία: Στην Ελλάδα η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ και στη Γερμανία (όχι στο Βέλγιο) 8,38 ευρώ. Εκτιμούμε ότι αναφέρεται σε τιμές κιλού. Αλλά ακόμη και επίπεδο μισού κιλού είναι έωλη η τιμή 6,28 ευρώ. Αυτή υπάρχει μόνο για συσκευασμένα προϊόντα των 400 γραμμαρίων και στα λεγόμενα «λευκά τυριά», που δεν είναι φέτα.

Τώρα λοιπόν εμείς ρωτάμε τον πρωθυπουργό, από πού αγοράζει φέτα, διότι από μια μικρή έρευνα (διαδικτυακά) στις τιμές της φέτας σε πέντε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και σε επώνυμα προϊόντα συσκευασμένα (όχι χύμα, που δεν τα γράφουμε για λόγους διαφήμισης) η φέτα κοστίζει το κιλό από 12 ευρώ η φθηνότερη και φτάνει ακόμη και τα 17 ευρώ το κιλό η ακριβότερη. Βρήκαμε και 10 ευρώ το κιλό, αλλά σε προϊόν ιδιωτικής ετικέτας.

Και να του πούμε επίσης ότι ακόμη και αν ισχύει αυτό που λέει για τη Γερμανία, ο κατώτατος και ο μεσαίος μισθός εκεί δεν έχουν καμία σύγκριση με τους ελληνικούς. 

*** 

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Ένα θεματάκι με τα μαθηματικά το έχουν εκεί στην Πειραιώς…

Η αλήθεια είναι πως πλέον με τα μαθηματικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη τίποτα δεν μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη καθώς τα μέλη του κυβερνητικού ιερατείου ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους…

Αυτή τη φορά, βέβαια, τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η φέτα (γενικά και αόριστα) κοστίζει 6,28 ευρώ στην Ελλάδα. Εντάξει, η σύνδεση με την πραγματικότητα, άλλωστε, δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο αυτής της κυβέρνησης…

Ωστόσο, το «φρέσκο» αφήγημα Μητσοτάκη διαψεύδεται ασκαρδαμυκτί ακόμα και με μία απλή αναζήτηση στο ίδιο το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών. Το πολυφιαφημισμένο e-katanalotis.gov.gr.

Με μία πρόχειρη έρευνα η τιμή της φέτας στην Ελλάδα, δεν είναι απλά διπλάσια, αλλά υπερδιπλάσια. Σε τιμές ανά κιλό, φυσικά.

Ούτε στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο όνομά της οποίας πίνει νερό ο Κώστας Σκρέκας, δε βρήκαμε με 6,28 ευρώ (το κιλό)…

Διαβάστε επίσης: Υπουργός σε ρόλο διαφημιστή: Η επιχείρηση «Φόρτις», ο Σκρέκας και οι δουλειές με τον «Μασούτη»

Έτσι, ο καθ’ύλην αρμόδιος, ως υπουργός Ανάπτυξης, από το βήμα της Βουλής, μετά τον σάλο, έσπευσε να ρίξει «σωσίβιο» στον πρωθυπουργό, «διευκρινίζοντας» πως τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης εννοούσε το… μισό κιλό.

Βέβαια, τα «μαθηματικά» του ίδιου ανθρώπου ήταν που… μηδένισαν τον πληθωρισμό, όπως το «ελαφρύ αρνί», το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα: Τα «μαθηματικά» Σκρέκα… μηδένισαν τον πληθωρισμό, όπως το «ελαφρύ αρνί»!

Όλα τα περιμένουμε πλέον, αρχής γενομένης από την επανάληψη στην απλή μέθοδο των τριών…

Ενδεικτικά τιμές φέτας από το e-katanalotis:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου