29 Μαΐου 2024

Νάξος: Νέα αλλοίωση παραλίας με βαρύ όχημα για τον “καθαρισμό” της (VIDEO)

ΦΩΤΟ Skanias Naxos/facebook

Το τοπίο των παραλιών της Νάξου εξακολουθεί να καταστρέφεται από τα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιεί ο Δήμος για τον “καθαρισμό” τους.




Ο Δήμος της Νάξου εξακολουθεί να “καθαρίζει” με μηχανοκίνητα μέσα (τρακτέρ με ενσωματένες τζουγκράνες) τις παραλίες του νησιού, ακόμα και τις πολύ μικρές και καθόλου τουριστικές, αλλοιώνοντάς τες.

Το παρακάτω video τραβήχθηκε από την παραλία των Αϊ Γιάννηδων, πολύ κοντά στη Χώρα του νησιού, την οποία συνήθως προτιμούν οι ντόπιοι για μπάνιο.

Οπως μπορείτε να δείτε, το μηχάνημα “σαρώνει” το σύνολο της παραλίας και μαζί με υποτιθέμενα σκουπίδια απομακρύνει άμμο και βότσαλα, αλλοιώνει δηλαδή την παραλία, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο ακόμα και μιλάμε για μη προστατευόμενη ή μη “απάτητη” παραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το βίντεο της εικόνας

Είναι σαφές ότι όπως παρατηρούν και οι κάτοικοι που προέβησαν στις σχετικές καταγγελίες ότι “σύμφωνα όμως με τον Ν.2971/2001 άρθρο 29 για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας η οποιαδήποτε μεταβολή τους με την λήψη άμμου και λίθων (βοτσάλων) τιμωρείται”.

Από το Δήμο της Νάξου δεν υπάρχει κάποια αντίδραση. Είναι γεγονός ότι έχει υπογράψει σύμβαση για καθαρισμό παραλιών με εργολάβο συνολικού ύψους 115.000 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου