20 Μαΐου 2024

Σύρος: 2ο Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Παρασκευή 24 - Σάββατο 25 - Κυριακή 26 Μαΐου 2024






Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε και φέτος στη διοργάνωση του «2ου Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στην καταγραφή, προβολή και διάσωση του πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Φεστιβάλ, το πρώτο στην Ελλάδα στο είδος του, που φιλοξενεί προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καταγραφή και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις, ψηφιακές καταγραφές, ανοιχτές ξεναγήσεις, μαθητικές δραστηριότητες και παράλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από το Ινστιτούτο Σύρου, την ΑΜΚΕ “HERMeS”, τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ στηρίζεται από πολλούς φορείς πολιτισμού εντός και εκτός Σύρου. Οι δράσεις του θα διεξαχθούν στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων», στο Αρχοντικό «Κοής», στο Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης, στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας «Ζησιμάτου» καθώς και σε ιστορικά νεοκλασικά κτήρια της Ερμούπολης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Το πλήρες πρόγραμμα και το υλικό του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του:  https://www.heritagefestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου