22 Μαΐου 2024

Προκλητικός ο Αδωνις Γεωργιάδης με τα ράντσα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

gennimata-astheneis
«Μία συγκεκριμένη στιγμή», κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη, στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν υπογραφές και καλούν το υπουργείο Υγείας να ανασκευάσει τις ψευδείς δηλώσεις και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν πια λόγια να περιγράψουν την αλαζονεία της κυβέρνησης της Ν.Δ. που με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητά της δεν είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, αλλά οι φιέστες, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, η εξυπηρέτηση των εχόντων και εκλεκτών. Μία κυβέρνηση που κρατάει προκλητική στάση απέναντι στις κραυγές απόγνωσης των υγειονομικών, αδιαφορώντας για την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Μία κυβέρνηση που απαντά με προκλητικά ψεύδη την ώρα που βγαίνουν στη δημοσιότητα για πολλοστή φορά δραματικές εικόνες από το ΕΣΥ: οι εικόνες της εφημερίας ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», με δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένους σε ράντσα ο ένας δίπλα στον άλλον μέχρι να εξυπηρετηθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, συμπυκνώνουν την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στους εργαζόμενους ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή και όχι το σύνολο της λειτουργίας του νοσοκομείου και τονίζει ότι πολύ σύντομα οι ασθενείς που είναι σε αναμονή προωθούνται στα ανάλογα τμήματα. Επανήλθαν οι εργαζόμενοι δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει την κατάσταση στο νοσοκομείο σε καθημερινή βάση, ενώ συγκεντρώνουν υπογραφές –ήδη έχουν 91– εργαζομένων γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων, νοσηλευτών ΤΕΠ, βοηθών θαλάμου, τραυματιοφορέων που βιώνουν αυτή την κατάσταση.

«Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας αντανακλούν μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα», υπογραμμίζουν. «Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση. Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς, με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο», τονίζουν και καλούν άμεσα το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανασκευάσουν τις ψευδείς δηλώσεις τους και να προχωρήσουν σε άμεσες, κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου