28 Μαΐου 2024

Αφού τους “βράβευσε” μετά τον… επιβράβευσαν! – Παράσημο από την ΠτΔ στον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη (VIDEO)

image

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου μέσα στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων σκέφτηκε να παρασημοφορήσει έναν “σπουδαίο” Ελληνα για την πρόσφορά στην πατρίδα. 

Και τον βρήκε… στο πρόσωπο του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη. Διότι αν δεν τιμήσει το κράτος τον εφοπλιστή, ποιόν άραγε θα τιμήσει; 

Σήμερα, λοιπόν, του απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυσχιδούς προσφοράς του στη χώρα.

“Κύριε Ναύαρχε, σας απονέμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολυσχιδούς προσφοράς σας στην πατρίδα”, είπε έμπλεη εθνικής υπερηφάνειας για τέτοιους πατριώτες και συνέχισε  “Τόσο στον τομέα της άμυνας, τον οποίο ενισχύετε με ξεχωριστή γενναιοδωρία, όσο και στον τομέα του πολιτισμού, με τις ιδιαίτερες δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο οποίο προεδρεύετε, για την προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων, της ιστορικής γνώσης, της ναυτικής έρευνας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύνδεση της παράδοσης με την καινοτομία” ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου κατά την προσφώνησή Και συμπλήρωσε, “σας τιμάμε για τη μέριμνα που επιδεικνύετε προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω της ενεργού συμμετοχής σας στην κοινότητα”.

Κατόπιν αυτών δεν έχουμε κι εμείς από την πλευρά μας παρά να θυμίσουμε μερικά πράγματα για τον πατριωτισμό του – και βραβευμένου – εφοπλιστή: 

 «Οι πλοιοκτήτες (…) δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό, μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό”»

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης είναι εκείνος που είχε μιλήσει σε ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) που διεξάγει έρευνα με τίτλο «Black Trail».

«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνησηΔεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ (International Maritime Organisation), δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό, μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργόΟ πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία», ήταν τα λόγια του εφοπλιστή Λασκαρίδη...

Το βίντεο των δηλώσεων είχαν δείξει οι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Τις παραπάνω «ομορφιές» μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.  Να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής Λασκαρίδης μετά τον σάλο είχε προχωρήσει… σε διευκρινιστική δήλωση του όπου εξέφρασε την «εκτίμηση και τον σεβασμό του» στον πρωθυπουργό


… και “προστάτης” των αρχαίων

Λίγες ημέρες μετά – και παρά τις δηλώσεις του Π. Λασκαρίδη – η υπουργός Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, υποδέχεται τον εφοπλιστή με αντικείμενο συζήτησης τη συνέχιση της χορηγίας της ανασκαφής στο ναυάγιο των Αντικυθήρων από το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Οταν έγινε αυτή η συζήτηση, ο εφοπλιστής όχι μόνο είχε προβεί στις παραπάνω δηλώσεις, αλλά είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή των Αντικυθήρων καθώς το Αύγουστο του 2022 φερόταν να έχει ανελκύσει παράνομα δύο αρχαία αντικείμενα, να τα έχει μεταφέρει σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς να έχει λάβει καμία σχετική άδεια και εν τέλει να τα έχει παραδώσει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων μετά από καταγγελίες και δημοσιοποίηση του θέματος. 

Συγκεκριμένα, η ανέλκυση έγινε στις 12 Αυγούστου του 2020 και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική αποθήκη. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε για την ανέλκυση κατόπιν εορτής μετά από έξι ημέρες και αφού προηγήθηκε καταγγελία από πολίτες που κατέθεσαν και φωτογραφικά ντοκουμέντα. 

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έληξε με την “τυφλή” δικαιοσύνη  να απαλλάσσει τον πατριώτη επειδή  ο εφοπλιστής “όχι απλά δεν τέλεσε το οποιοδήποτε αδίκημα, αλλά ενήργησε σύννομα και διέσωσε τα αντικείμενα”! 

Υστερα, από όλα αυτά και αφού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επείσθη για την ανιδιοτελή του προσφορά και αποκαταστάθηκε η ευεργετούσα υπόστασή του δικαιώνοντας και όλους τους συναδέλφους του εφοπλιστές “πατριώτες”, οι οποίοι συνεχίζουν να… “μεριμνούν για το κοινωνικό σύνολο” (όπως είπε η κα Σακελλαροπούλου) απογειώνοντας τα κέρδη τους (διαβάστε εδώ),  να κερδοσκοπούν ΚΑΙ από τον πόλεμο τριπλασιάζοντας το μερίδιό τους στις μεταφορές πετρελαίου από τη Ρωσία μέσα σε έναν χρόνο και να απολαμβάνουν της τιμής η κυβέρνηση κάνει νόμο του κράτους  «συνυποσχετικό» για την εθελοντική τους φορολόγηση. Ετσι, οι “πατριώτες” μας οι εφοπλιστές και ο βραβευθείς φυσικά Π. Λασκαρίδης, έχουν την …«ευχαρίστηση» να αυξήσουν το φιλοδώρημα της «εθελοντικής φορολογίας» από τα 40 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ., που δεν αντιστοιχεί ούτε σε 20 ευρώ τη μέρα ανά πλοίο τους, όταν τα ναύλα που κλείνουν π.χ. στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν σπάσει πλέον το φράγμα των 400.000 δολαρίων ΗΠΑ τη μέρα!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου