07 Αυγούστου 2024

Κυκλάδες: Συμπαράσταση στους διωκόμενους απεργούς εκπαιδευτικούς της Ροδόπης από τρεις Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων - Κοινό Ψήφισμα


ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

στους διωκόμενους απεργούς εκπαιδευτικούς του ΣΕΠΕ Ροδόπης


Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ! ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΝΙΚΑ!

 

Ύστερα: α) από την έκδοση της απόφασης 1510/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιώνονται πλήρως οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020 και ανοίγει ο δρόμος για την ακώλυτη μονιμοποίησή τους χωρίς να συμμετέχουν στην ατομική «αξιολόγηση» του ν. 4823/2021, β) τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη συμμετοχή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020 - 2021 - 2022 στην ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ από την ατομική «αξιολόγηση» του ν. 4823/2021 και γ) την πανηγυρική επιβεβαίωση, μέσω των αποφάσεων της 93ης Γ. Σ. της ΔΟΕ της απόφασης για συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 και μέσα στο κατακαλόκαιρο με κλειστά τα σχολεία και τους/τις εκπαιδευτικούς σε άδεια, η ΔΠΕ Ροδόπης παραπέμπει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο τρεις νεοδιόριστους/-ες εκπαιδευτικούς - μέλη του ΣΕΠΕ Ροδόπης, οι οποίοι/-ες διορίστηκαν το 2021 και συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την ατομική «αξιολόγηση» σε όλες τις φάσεις της, «διότι δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

Πίσω από την απόφαση αυτή κρύβεται ο πανικός της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ απέναντι στις συνεχιζόμενες μαζικές και νικηφόρες αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών και της ΔΟΕ ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και στην εφαρμογή των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 για την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών. Η απογείωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης, μέσω ανάλογων ενεργειών, αποτελεί προσπάθεια για πλήρη απαξίωση του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μιας και η για πρώτη φορά παραπομπή απεργών εκπαιδευτικών για δήθεν «πειθαρχικό παράπτωμα» αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική κλιμάκωση, αφού κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ επιχειρούν να μετατρέψουν σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία, γυρίζοντας τη χώρα και το εργατικό κίνημα δεκαετίες πίσω.

Το Υπουργείο Παιδείας και τα στελέχη του, βέβαια, αποκαλύπτουν έτσι και την αλήθεια, η οποία είναι ότι αδυνατούν χωρίς καταναγκασμό και εκβιασμό να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Η παραπομπή από μόνη της είναι πράξη παράνομη, καθώς οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν κάθε φορά στη νόμιμη απεργία - αποχή που είχε προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ (τις Γ.Σ της ΔΟΕ ή/και το Δ.Σ. της ΔΟΕ), την ΑΔΕΔΥ και τον Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε Ροδόπης και εσχάτως σε αυτή που έχει προκηρυχθεί από την ολομέλεια Προέδρων των ΣΕΠΕ - μελών της ΔΟΕ και ουδέποτε έχει προσβληθεί δικαστικά. Η παραπομπή είναι επίσης πράξη ευθέως αντισυνταγματική, καθώς το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνεχίζουμε αταλάντευτα - μαζικά και δυναμικά τον αγώνα μας ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021. Ο αγώνας αυτός ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται και ήδη φέρνει αποτελέσματα, όπως η απόφαση 1510/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Ακόμα και όσοι/όσες πρόσκαιρα υποχώρησαν τώρα είναι η ώρα να σηκώσουν και πάλι ανάστημα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ - ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Α) Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο των συναδέλφων μας απεργών εκπαιδευτικών - μελών του ΣΕΠΕ Ροδόπης.

Β) Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στις/στους διωκόμενους απεργούς - συναδέλφους του ΣΕΠΕ Ροδόπης, στηρίζοντας συνδικαλιστικά τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις του ΣΕΠΕ Ροδόπης για την υπεράσπιση των διωκόμενων συναδέλφων μας εκπαιδευτικών.

Γ) Καλούμε τα Δ.Σ των ΣΕΠΕ της χώρας να λάβουν ανάλογες αποφάσεις στήριξης των διωκόμενων συναδέλφων μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ/ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!


Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών :

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

  • Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

  • Σύρου - Τήνου - Μυκόνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου