24 Αυγούστου 2024

Πώς ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ο ελεγκτής αποδέχεται δώρο από τον ελεγχόμενο; - Η περίπτωση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας»

Επιθεώρηση Εργασίας
EUROKINISSI

Απαράδεκτη δωρεά ιδιωτών στην Επιθεώρηση Εργασίας


Πώς ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ο ελεγκτής αποδέχεται δώρο από τον ελεγχόμενο; Διακριτική στήριξη;

Αραγε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η αποδοχή από τον ίδιο τον διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας, Γεώργιο Τζιλιβάκη, δωρεάς από ιδιωτική εταιρεία που προθυμοποιήθηκε να εξοπλίσει τα γραφεία όπου εργάζονται οι ελεγκτές των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας; Πώς ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ο ελεγκτής αποδέχεται δώρο από τον ελεγχόμενο; Διακριτική στήριξη; Φιλανθρωπία; Δωροδοκία; Αφέλεια; Eσείς επιλέγετε.

Πάντως, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» υπέγραψε τη σχετική απόφαση η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αφορά «την αποδοχή από 28/6/2024 πρότασης δωρεάς της εταιρείας FF OPSCO MONOΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (Folli-Follie) του ακόλουθου εξοπλισμού γραφείων: 15 γραφεία, 15 καρέκλες και 7 συρταριέρες, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών επίπλωσης των νέων χώρων γραφείων των κεντρικών υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας επί της οδού Δραγατσανίου 8.

Η εκτιμώμενη, από την εταιρεία, αξία του εξοπλισμού στην αγορά για το 2024 (δεδομένου ότι η ημερομηνία κτήσης των γραφείων και καρεκλών ήταν η 1η Ιανουαρίου 2002 και των συρταριέρων η 1η Ιανουαρίου 2004 και έχει αποσβεστεί η αξία τους για την εταιρεία) υπολογίζεται μέχρι του ποσού των 13.500 ευρώ». Δηλαδή, η εταιρεία μέσω της δωρεάς της στην Επιθεώρηση Εργασίας όχι μόνο ξεφόρτωσε από πάνω της τη σαβούρα που είχε και έκανε την «καλή πράξη» της δωρεάς.

Αλλωστε ας κάνουν και λίγη οικονομία οι επιθεωρητές και ας βολευτούν με τις δωρεές παλαιών επίπλων. Ας κάνουν την οικονομία που δεν κάνει ο ίδιος ο διοικητής τους, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά επιβάρυνε την Αρχή με ένα εξαιρετικά υψηλό μπόνους που έλαβε ως «ειδική ανταμοιβή επίτευξης στόχων». Μάλιστα, το 2024 το μπόνους του κ. Τζιλιβάκη ήταν μόλις 23.106,94 ευρώ!

Ας επαναπαυτούν οι επιθεωρητές και οι υπάλληλοι σε δωρεές από τις ελεγχόμενες εταιρείες διότι η Αρχή πρέπει να εξοικονομήσει πόρους για να κάνει εκδηλώσεις και να δίνει βήμα προβολής στους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης. Μόνο η διοργάνωση Ημερίδας που έγινε στις 27 Μαρτίου, για να παρουσιαστεί ο απολογισμός του πρώτου 1,5 χρόνου λειτουργίας της στο Μέγαρο Μουσικής (κι όχι όπου κι όπου) κόστισε 49.762 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Και να έβγαζαν κάπου όλες αυτές οι παράτες και οι επικοινωνιακού χαρακτήρα εκδηλώσεις! Η κατάσταση στην αγορά εργασίας χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Η υποδηλωμένη εργασία οργιάζει. Τα θανατηφόρα ατυχήματα συνεχίζουν την ανιούσα. Οι ελεγκτές αγκομαχούν και δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς ένα στοιχειώδη αριθμό επιχειρήσεων. Η αυθαιρεσία γιγαντώνεται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου