25 Αυγούστου 2024

Δήλωση Κώστα Παπαδάκη για την χρυσαυγίτικου τύπου στοχοποίηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Αθήνας, Π. Κωνσταντίνου, από την ΟΝΝΕΔ

Δήλωση του Κώστα Παπαδάκη

«Παρά την αντιπολιτευτική ανυπαρξία και τη μέχρι στιγμής έλλειψη πρωτοβουλίας μαζικών κινητοποιήσεων, η κατακραυγή για την εγκατάλειψη της δασοπροστασίας που οδήγησε στην πιο καταστροφική στην ιστορία της Αττικής πυρκαγιά με μια νεκρή εκφράστηκε αυτές τις εβδομάδες με δύο αξιόλογες διαδηλώσεις.

Η πρώτη στις 13.8.2024 στο Σύνταγμα διοργανώθηκε από την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Η δεύτερη στις 20.8.2024 στην Πεντέλη από δημοτικές παρατάξεις και περιβαλλοντικούς φορείς των πυρόπληκτων περιοχών.

Καθώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι τεράστιες για ολόκληρο το λεκανοπέδιο και φυσικά και για την Αθήνα, ως δημοτική παράταξη της Αθήνας διοργανώσαμε την πρώτη και καλέσαμε και στη δεύτερη.

Και φυσικά πολλά μέλη μας παραβρέθηκαν και στις δύο.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιός μας και πρώην δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» (2010 – 2023).

Προφανώς η παρουσία του σηματοδότησε στην κυβέρνηση την συμβολή της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σε αυτόν τον αγώνα. Και στην προσπάθειά της να υποβαθμίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις περιορίζοντάς τις σε αυτήν, αλλά και να μειώσει ηθικά και πολιτικά την αξιοπιστία τους, ακολούθησε το δρόμο της Χρυσής Αυγής στη συκοφάντηση του Πέτρου Κωνσταντίνου.

Ετσι παίρνοντας γραμμή από τον προκάτοχό του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Σήμερα στην Πεντέλη υπήρχαν κάτοικοι της περιοχής που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα που η πολιτεία οφείλει να ακούσει και θα τα ακούσει. Υπήρχαν, όμως, και «μετακινούμενοι αγανακτισμένοι» όπως ο εικονιζόμενος (και στις 2 φωτογραφίες) Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εντελώς οξύμωρα φώναζε «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ».

Η πρώτη φωτογραφία είναι σημερινή από την Πεντέλη, ενώ η δεύτερη από την μαύρη μέρα που σκοτώθηκαν μετά από ρίψη μολότωφ 4 συνανθρώποι μας στην Marfin».

Αντιπαρερχόμενος την αγραμματοσύνη και τα σφάλματα της ανάρτησης (του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνανθρώποι, 4 ενώ ήταν 3 τα θύματα) επισημαίνουμε την προσπάθεια απόδοσης ευθύνης στον Πέτρο Κωνσταντίνου και συκοφάντησής του για όσα έγιναν στη Marfin με δύο τρόπους : 

α) Με τη φράση «Εντελώς οξύμωρα φώναζε «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», που σημαίνει ότι δεν δικαιούται να το φωνάζει 

β) Με τη φωτογραφία του έξω από τη Marfin, που αποκαλύπτει την αιτία του οξύμωρου.

Ανεξάρτητα από τις προφανείς νομικές διαστάσεις της υπόθεσης, για την ιστορία θυμίζουμε τα εξής : 

1) Στις 5.5.2010 ήταν η μεγαλύτερη αντιμνημονιακή πανεργατική απεργία και διαδήλωση της περιόδου εκείνης.

Όταν το μπλόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περνούσε έξω από τη Marfin, η φωτιά είχε ξεσπάσει και η Τράπεζα καιγόταν.

Το μπλοκ της έκανε χώρο και διευκόλυνε την Πυροσβεστική να επέμβει. 2) Ποτέ δεν αποδόθηκε ευθύνη στον Πέτρο Κωνσταντίνου για τη Marfin. Διώχθηκαν αργότερα τρεις αναρχικοί, από τους οποίους οι δύο απαλλάχθηκαν με βούλευμα και ο τρίτος πανηγυρικά και ομόφωνα στη δίκη. 3) Οι μόνοι που καταδικάστηκαν και σε μεγάλες ποινές για ανθρωποκτονία από αμέλεια των τραπεζοϋπάλληλων ήταν διοικητικά στελέχη της τράπεζας για παράλειψη τήρησης μέτρων ασφαλείας και εξόδου διαφυγής. 4) Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, κατάδικος ήδη πρωτόδικα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του Πέτρου Κωνσταντίνου, καθώς ισχυρίστηκε εν γνώσει του ψευδώς ότι ήταν ο εμπρηστής της Marfin.

Στα βήματα του τελευταίου βαδίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην προσπάθειά του να δείξει την πολιτική του παρουσία.

Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση που προκαλεί στην κυβερνητική πολιτική η δράση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και όσων την απαρτίζουν. Σήμερα στοχοποιούν τον Πέτρο Κωνσταντίνου, αύριο άλλον/ην. Με την όρεξη θα μείνουν. Σημασία έχει η αδυναμία τους να πουν οτιδήποτε άλλο από ξαναζεσταμένες χρυσαυγίτικες συκοφαντίες, αλλά και η έλλειψη οποιασδήποτε ηθικής αναστολής να λένε ψέμματα.

Ο Δήμος Αθήνας τι κάνει αλήθεια ; Δεν φτάνει που δεν έχει πει λέξη για τις πυρκαγιές (εκτός από το φοβερό επιχείρημα περί απορρόφησης μόνο του 1% του ΕΣΠΑ για την Πολιτική Προστασία, που το πήρε και ο Κασελάκης για να βρει αντιπολιτευτική γραμμή), θα επιτρέψει να διασύρεται ένας δημοτικός σύμβουλος με πολύχρονη προσφορά και γενικά και στον αντιφασιστικό αγώνα ή θα κάνει το αυτονόητο να καταδικάσει τη συκοφαντική ανάρτηση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου