23 Αυγούστου 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Όπου πάει τον «στολίζουν» (VIDEO)

Άδωνις Γεωργιάδης
Μπροστά στην οργή εργαζομένων και πολιτών καθημερινά ο υπουργός Υγείας | (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Όπου πάει τον «στολίζουν» [βίντεο]

Η κατάρρευση του ΕΣΥ εξαγριώνει εργαζόμενους και πολίτες • «Περιοδεία» του υπουργού Υγείας γεμάτη αποδοκιμασίες • Οι προκλητικές του απαντήσεις στις διαμαρτυρίες.

Από τη Ρόδο έως τη Μυτιλήνη (και μπόνους την Πεντέλη) ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες, καθώς η κατάσταση διάλυσης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ΕΣΥ έχει φέρει εκτός ορίων εργαζομένους στο σύστημα Υγείας.

Ο ίδιος, βέβαια, δεν δείχνει να πτοείται, καθώς, πέραν του ότι παντού βλέπει μειοψηφίες και αριστερούς, συχνά πυκνά απαντά με προκλητικό τόνο ρίχνοντας παραπάνω λάδι στη φωτιά.

Γιούχα στη Λέρο

Τελευταία… στάση για τον υπουργό το νησί της Λέρου, όπου συνθήματα όπως «δώσε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια απ΄ τα νοσοκομεία» συνοδεύτηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως «γελοίε», «ξεφτίλα» και φράσεις όπως «δεν ντρέπεσαι». 

Σύγκρουση με τους εργαζόμενους στην Κω

Σφοδρότατες ήταν οι κινητοποιήσεις που αντιμετώπισε ο υπουργός Υγείας και στην Κω, ένα περιστατικό που πήρε μεγάλη έκταση εξαιτίας της εμπρηστικής απάντησης του ίδιου του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εκτέθηκε λίγες ημέρες αργότερα από το περιστατικό με τον γυναικολόγο που έγινε αναγκαστικά καρδιολόγος.

Τότε η πρόεδρος των εργαζομένων του είχε εκφράσει σοβαρά παράπονα δηλώνοντας μέσα σε ένταση «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχετε κατακερματίσει. Δεν υπάρχει ένας εδώ μέσα που να μην πιστεύει ότι φεύγοντας από εδώ μέσα σήμερα, ότι αυτά τα προβλήματα που σας θέσαμε, τα οποία έχετε δημιουργήσει, θα λυθούν. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά την κατάσταση, ούτε να μας απαντήσετε δεν μπαίνετε πολλές φορές στον κόπο από το υπουργείο».

Η απάντηση του υπουργού ήταν που έριξε λάδι στη φωτιά, καθώς προτού κομπάσει ότι εκλέγεται βουλευτής εδώ και 18 χρόνια είχε δηλώσει απαξιωτικά «αλλάξαμε το πλαίσιο, αφήσαμε τα κίνητρα. Προ ολίγου αποφασίσαμε να κάνουμε 4 προσλήψεις για αυτούς τους λόγους, άρα μη φωνάζετε. Είστε πρόεδρος των εργαζομένων εσείς, είμαι εκλεγμένος και εγώ. Έλληνες πολίτες με έχουν ψηφίσει και εμένα. Θα έρχεστε εδώ να μιλάτε με σεβασμό. Ξέρω να φωνάζω και εγώ και καλύτερα από σένα. Είμαι εκλεγμένος και εγώ. Φωνή έχω πιο δυνατή και εγώ από μικρός (…) Δεν κατάλαβα. Δεν κατάλαβα».

«Ντροπή» από τη Ρόδο

Στις αρχές Αυγούστου ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε βρεθεί στη Ρόδο, όπου τον περίμενε δυναμική κινητοποίηση με εργαζομένους να εκφράζουν έντονα παράπονα για τα κακώς κείμενα του τομέα της Υγείας σε ένα νησί που αποτελεί μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκε η λέξη «ντροπή». 

«Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»

Ακόμη πιο εριστικός ήταν ο υπουργός Υγείας πριν από αρκετό καιρό κατά την αντιπαράθεσή του με υγειονομικούς στη Λέσβο, όπου είχε βρεθεί για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε «κάφρους» τους εργαζόμενους επειδή «δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς. Δεν μπορείτε να λέτε ‘ου’, είναι βλάσφημο, Μεγάλη Τρίτη»!

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ανέβασε live στον λογαριασμό του στο Facebook το επεισόδιο, το οποίο πλέον δεν υπάρχει…

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του είχε πει στους εργαζόμενους «αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, αν έχετε τα κότσια ελάτε εδώ. Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγματα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ! Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν». Για να συμπληρώσει «είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα».

Και μπόνους η συνολική κατακραυγή στην Πεντέλη

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας ήταν εκείνος που αποδοκιμάστηκε περισσότερο από όλους (μετά τον πρωθυπουργό φυσικά) κατά το χθεσινό επικοινωνιακό σόου στην Πεντέλη.

Εκεί όπου πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και ξέσπασαν σε γιουχαΐσματα για να εισπράξουν ακόμη μια απαξίωση από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε σήμερα το πρωί ότι «οι Διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή έχω εγώ με την Γροιλανδία. Κοινώς ήταν διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς, από διάφορα μέρη, αποδιδόμενοι στην αγαπημένη τους συνήθεια…την διαμαρτυρία».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και όλα τα σχετικά ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου