21 Αυγούστου 2024

Σύρος: Ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας του νησιού παρουσιάζει την παράσταση - προβολή με τίτλο «Ένας πρωτοποριακός κινηματογραφιστής στη Σύρο», Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, ώρα 21:00 στο θέατρο Απόλλων


Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση - προβολή

«Ένας πρωτοποριακός κινηματογραφιστής στη Σύρο»


Το ερχόμενο Σάββατο, 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Απόλλων η παράσταση - προβολή με τίτλο «Ένας πρωτοποριακός κινηματογραφιστής στη Σύρο». Πρόκειται για μια «πίσω από τις σκηνές» προβολή, όπου μαζί με πέντε ταινίες μικρού μήκους του Αντώνη Αλμπανόπουλου, γυρισμένες τη δεκαετία του '60 στη Σύρο, την Τήνο και την Πάρο παρουσιάζονται οι συνθήκες που γυρίστηκαν: τα υλικά μέσα, οι οικονομικοί πόροι, οι συμμετέχοντες, οι πρωταγωνιστές και οι μουσικοί, μέσα από το προσωπικό αρχείο του σκηνοθέτη και παραγωγού, που ανοίγει πρώτη φορά.

Ο Αλμπανόπουλος γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1928. Από το 1961 ως το 1966 γύρισε στις Κυκλάδες πέντε ταινίες μικρού μήκους, με επαγγελματικό εξοπλισμό, σε φιλμ 35 χιλιοστών. Σε αυτές εμφανίζεται η καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι, η φύση και το αστικό τοπίο των νησιών, όπως ήταν πριν από έξι δεκαετίες.  Διάρκεια 90 λεπτά.

Η προβολή παρουσιάζεται από το Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου στον οποίο θα διατεθεί το σύνολο των εσόδων.

Για κράτηση θέσης, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ https://www.ticketservices.gr/event/enas-protoporiakos-kinimatografistis-sti-syro ή να προσέλθετε αυτοπροσώπως στο εκδοτήριο του θεάτρου Απόλλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου