23 Αυγούστου 2024

Ο Πλεύρης, η ποινικοποίηση των λέξεων και η μπουρδολογία

 

Του Χρήστου Κουτσονάσσιου*

 

Η ποινικοποίηση των λέξεων…

Όσο και η πολιτική να τον έχει απομακρύνει από τα νομικά, θα πρέπει να θυμάται ο κ. Πλεύρης ότι ο ποινικός νόμος τιμωρεί μόνο πράξεις και όχι λέξεις εκτός και αν αυτές αποτελούν εξύβριση κάποιου συγκεκριμένου προσώπου. Οι πράξεις δίνουν νόημα στις λέξεις και όχι οι λέξεις καθ’ εαυτές.

Το να δηλώνει όμως δημόσια εν ενεργεία υπουργός ότι θα προτείνει νομοσχέδιο που θα θεσπίζει ως αυτόφωρο έγκλημα και μόνο την εκφορά από κάποιον της λέξης “μπάτσος”, συνιστά εκτός από άγνοια της ποινικής νομοθεσίας και διακωμώδηση της Βουλής. Ας τον μαζέψει ο κ. Μητσοτάκης.

Τι θα κάνετε, θα απαγορεύσετε κ. Πλεύρη τα μισά ρεμπέτικα τραγούδια, αρκετά λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία, θεατρικά έργα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που περιέχουν είτε στο τίτλο είτε στο περιεχόμενο την λέξη “μπάτσος”; Θα σας ζήλευαν πολλοί θιασώτες ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Έτσι και αλλιώς η μπουρδολογία, που καλά κρατεί στην χώρα μας, όσο και αν είναι γοητευτική για ορισμένους, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είχε κλείσει το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών.

*Ο Χρήστος Κουτσονάσσιος είναι Δικηγόρος

ΠΗΓΗ: Facebook μέσω neostrategy

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ και δύο σχετικά σχόλια στο:

Ας εξηγήσουμε τι σημαίνει μπάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου