18 Αυγούστου 2024

Υποβαθμίζουν το ΕΣΥ - Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω

Νοσοκομείο Τζάννειο- Θαλαμος
EUROKINISSI

Μετατροπή του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε εφημερατζίδικο. Αυτό είναι το νέο χτύπημα της κυβέρνησης στο ΕΣΥ. Για χάρη του ιδιωτικού τομέα φυσικά, τον οποίο η Ν.Δ. δεν σταματά να πριμοδοτεί με κάθε ευκαιρία.

«Αιφνιδίως και εν μέσω καλοκαιριού κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης διαρρέουν τα σχέδια του υπουργείου για αλλαγή στο εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής», καταδεικνύει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών ΔΗΠΑΚ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει καθημερινή 24ωρη εφημέρευση. Τι σημαίνει αυτό; Περαιτέρω υποβάθμιση. Καταρχήν καθιστά αδύνατο το ΕΣΥ να ανταποκριθεί σε περιστατικά που δεν είναι επείγοντα. Δεν θα γίνονται τακτικές εξετάσεις - από στεφανιογραφίες, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις, προσυμπτωματικοί έλεγχοι. Δεν θα πραγματοποιούνται χειρουργεία τακτικά. Δεν θα μπαίνουν διαγνώσεις αφού οι ασθενείς θα πρέπει να «αδειάζουν» τα κρεβάτια για να έρθουν οι επόμενοι, πριν ξεκινήσει η νέα εφημερία την επόμενη μέρα.

Το υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τρέχει και δεν θα φτάνει από εφημερία σε εφημερία απέχοντας έτη φωτός από τον αρχικό του σκοπό, που ήταν να παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια στους κατοίκους της χώρας και στα επείγοντα περιστατικά μέσα από ένα ενιαίο σύστημα εφημέρευσης.

Οι ασθενείς οδηγούνται ξεκάθαρα στον ιδιωτικό τομέα, αν έχουν. Αν δεν έχουν, θα περιμένουν μήνες μέχρι το πρόβλημά τους να γίνει επείγον; Ή θα καταλήγουν;

Ασθενείς θα μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς να βρίσκουν οριστική λύση στο πρόβλημα υγείας τους με ανυπολόγιστες συνέπειες. Γιατροί θα οδηγούνται σε περαιτέρω υπερεργασία και εντατικοποίηση λόγω των τραγικών ελλείψεων.

«Ερχονται δήθεν να απαντήσουν στην άθλια κατάσταση που υπάρχει στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, στις τεράστιες αναμονές για εξέταση, στον συνωστισμό, στην ταλαιπωρία και την επικίνδυνη για ασθενείς και υγειονομικούς κατάσταση», επισημαίνει η ΔΗΠΑΚ, «προχωρώντας σε ένα μέτρο που όχι μόνο δεν θα δώσει λύση αλλά θα επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση».

ΠΗΓΗ

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω: Γυναικολόγος φροντίζει έμφραγμα!

Πολίτη, με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, κλήθηκε χθες να αντιμετωπίσει γυναικολόγος στο νοσοκομείο της Κω. Ήταν η… πλησιέστερη ειδικότητα στο νοσοκομείο.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται η διακομιδή αλλά και οι ώρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στη προσέλευση του ασθενούς και την άφιξη του στο κρητικό νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου είχαν πρόσφατα αναπτύξει εκπρόσωποι των εργαζόμενων, σε θυελλώδη συνάντηση τους με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη.

Εκτός από τους περίπου 50 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, το νοσοκομείο καλείται κάθε καλοκαίρι να αντιμετωπίσει τον τριπλασιασμό του πληθυσμού από τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου