25 Αυγούστου 2024

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, ρουκέτες και drones από τη Χεζμπολάχ

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχώρησε σε βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο - Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μαζικά ρουκέτες

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ που συνεχίζει να πνίγει στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις «εκεχειρίας» στο Κάιρο με «σημαδεμένη τράπουλα» από ΗΠΑ και Ισραήλ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως εξαπόλησε... «προληπτικά» πλήγματα στον Νότιο Λίβανο επειδή εντόπισε «προετοιμασίες της Χεζμπολάχ για γενικευμένη επίθεση».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Maydeen του Λιβάνου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση από τη Χεζμπολάχ μετά από έντονες αεροπορικές επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό στο νότιο Λίβανο. Συγκεκριμένα πως «Πάνω από 70 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το δυτικό al-Jalil (Γαλιλαία)». Οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ στοχεύουν περιοχές «βαθιά» στη δυτική Γαλιλαία και στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Ισραήλ για τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε εκτεταμένες επιθέσεις στο νότιο Λίβανο.

Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε το Al Jazzera η Χεζμπολάχ εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι εξαπέλυσε μια «μεγάλη» επίθεση με drone και ρουκέτες στο Ισραήλ ως «μέρος μιας αρχικής απάντησης» στη δολοφονία του διοικητή της Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό από τον ισραηλινό στρατό στις 30 Ιουλίου. Πρόσθεσε πως η «πρώτη φάση» της επίθεσης αντιποίνων κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκε «με απόλυτη επιτυχία» και ότι εκτόξευσε περισσότερες από 320 ρουκέτες σε 11 ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και στρατώνες, συμπεριλαμβανομένης της βάσης Meron και τεσσάρων τοποθεσιών στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Προφανώς, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε πως οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» και πρόσθεσε πως «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να έχουν επικοινωνία "επί μονίμου βάσεως" με το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδεται το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας επρόκειτο να συνέλθει σήμερα στις 07:00 (ώρα Ελλάδος).

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου