21 Αυγούστου 2024

Οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβλημα με τους μπάτσους τους - Του Άρη Χατζηστεφάνου | Μερικά σχόλια στο "Χ" για το αίτημα Θαν. Πλεύρη απαγόρευσης του όρου "μπάτσος"

nypd police cop
 
Νέα Υόρκη

Στο μετρό του Μανχάταν οι επισκέπτες ίσως έχουν προσέξει πινακίδες που γράφουν If you see something say something (Εάν δεις κάτι πες κάτι) με τις οποίες καλούν τους πολίτες να ενημερώνουν τις αρχές αν δουν κάτι ύποπτο. Σε μια από τις πολλές εκδοχές που κυκλοφορούν, όμως, είδαμε και μια που γράφει «πες το σε ένα μπάτσο».

Σε αντίθεση με τις υστερικές αντιδράσεις Ελλήνων ακροδεξιών, όπως ο Θάνος Πλεύρης που ζήτησε «ο όρος μπάτσος να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα», στην Αμερική η λέξη μπάτσος χρησιμοποιείται και από τους ίδιους τους… μπάτσους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αγγλοσαξωνικό κόσμο οι πιο λαϊκιστικές, δεξιές εφημερίδες, που προωθούν πάντα την κουλτούρα του «νόμου και της τάξης» χρησιμοποιούν συχνότερα τη λέξη μπάτσος στα κείμενά και τα πρωτοσέλιδά τους.

  • Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από το ντοκιμαντέρ Copaganda που προβλήθηκε στο Attica TV και μεταξύ άλλων εξηγεί πότε εμφανίστηκε ο όρος μπάτσος στην Ελλάδα. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

ΠΗΓΗ

- ΔΕΙΤΕ και μερικά σχόλια στο "Χ":

Πάρτι στο Twitter για Πλεύρη: «Κινδυνεύω να πάω φυλακή με ‘Τη μεγαλη των μπάτσων σχολη’;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου