07 Αυγούστου 2024

Σύρος: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Εκκίνηση λειτουργίας

Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης αποτελεί έναν σημαντικό πυρήνα πολιτισμού, που δημιουργήθηκε χάρη στην γενναιόδωρη δωρεά του Μεγάρου των αδελφών Ρεθύμνη και την πολυετή προσπάθεια του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου. Στεγάζεται σε ένα εξαιρετικής αξίας νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα. Το κτήριο αποκαταστάθηκε με ευαισθησία και ιδιαίτερη προσοχή από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), ώστε να διατηρηθεί ο καλαίσθητος διάκοσμος και να μην αλλοιωθεί η μορφή και ο χαρακτήρας του.

Στις αίθουσές του, ο επισκέπτης εμβυθίζεται σε ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ερμούπολης. Μαθαίνει για τη σημαντικότητα αυτής της πόλης και τον ρόλο της κατά τη διαμόρφωση του Ελληνικού έθνους και κράτους, έρχεται σε επαφή με μια άλλη εποχή και αισθητική, και διακρίνει λεπτομέρειες και στοιχεία που εντυπωσιάζουν. Η εμπειρία αυτή διαμορφώνεται με ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο μέσα στα δωμάτια του Αρχοντικού Ρεθύμνη, χρησιμοποιώντας διαδραστικές οθόνες, προβολές οπτικοακουστικού περιεχομένου και ηχοτοπία που συνοδεύουν κάθε αίθουσα.

Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα εντυπωσιαστούν από τα αντικείμενα και τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής. Μπορούν να παίξουν παιχνίδια στη διαδραστική οθόνη και, αν είναι οργανωμένοι σε παρέες, να συμμετάσχουν στο παιχνίδι “Ποιος έκλεψε το βάζο” με τη χρήση της μουσειοβαλίτσας.

Η δροσερή και ευχάριστη βεράντα του Αρχοντικού Ρεθύμνη υποδέχεται τους επισκέπτες για να ξεκουραστούν και να αναλογιστούν την εμπειρία τους, πριν συνεχίσουν την περιήγησή τους στην πανέμορφη συνοικία των Βαποριών της Ερμούπολης.



Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης είναι πλήρως προσβάσιμο για ΑμεΑ, με είσοδο και ανελκυστήρα για όλους τους ορόφους. Διαθέτει αίθουσα για εκδηλώσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, συναντήσεις και προβολές με χωρητικότητα έως 40 άτομα. Επίσης, πρfοσφέρεται η δυνατότητα ιδιωτικής επίσκεψης για έως 10 άτομα κατά τις βραδινές ώρες (22:00 – 23:00), η οποία ολοκληρώνεται με ένα ποτήρι τοπικό κρασί στην αυλή του μουσείου. Επισκέψεις γίνονται και σε άλλες ώρες, κατόπιν υποβολής αιτήματος μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου.

Κανείς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία της επίσκεψης στο «κρυφό διαμάντι» της Σύρου, το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης!

Σας περιμένουμε από 1η Αυγούστου (καθημερινά και Σαββατοκύριακο), από τις 18:00 έως τις 22:00, να ζήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι στον χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.hermoupolismuseum.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου