07 Αυγούστου 2024

Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Άνδρου: Στο εδώλιο η τοπική κοινωνία για τον αγώνα της ενάντια στα αιολικά - Στις 9 ανεμογεννήτριες, που λειτουργούν ήδη, σχεδιάζεται να προστεθούν άλλες 133! (ΦΩΤΟς)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΟΥΤΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ -ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
 
# Η Εισαγγελία Σύρου μας στέλνει κλητήρια θεσπίσματα ως κατηγορούμενους για τις "παρεμποδίσεις" εκφόρτωσης των δύο καραβιών που έφερνε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με 4 τεράστιες νταλίκες (Μάιος 2020) τις προς ανακύκλωση ανεμογεννήτριες από το ‘’αρχαίο’’ πάρκο στα Ψαρά. Με άλλα λόγια θέλανε να κάνουν το Καλιβάρι και την Άνδρο σκουπιδότοπο/χωματερή ανεμογεννητριών!!! Εμείς καλώς αντιδράσαμε και δεν επιτρέψαμε στον κο Μαύρο (Δ'νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αναν.) να τις ξεφορτώσει, όταν στην ενημερωτική εκδήλωση που κάναμε τον Φεβρουάριο 2020 στο Γαύριο όπου είχαμε καλέσει τους ανεμογεννητριάδες, ο παραπάνω κύριος μας δήλωσε ότι τις παλιές (σχεδόν 30 χρόνια) αναμεγεννήτριες τις αποξηλώνουν και τις πάνε ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ !!! έχοντας ξεκινήσει πρώτα στα Ψαρά και ακολουθεί η Άνδρος με τις 7 Α/Γ στο Καλιβάρι. Αυτά μας έλεγε, μόνο που τα λησμόνησε πολύ γρήγορα και θεώρησε καλό για την εταιρεία του να τις ‘’παρκάρει’’ στο Καλιβάρι, δεδομένου ότι ανακύκλωση ανεμογεννητριών στην Άνδρο δεν γίνεται αλλά ούτε αλλού στην Ελλάδα. 
 
# Τώρα στις 7/10/24 η Εισαγγελία καλεί σαν κατηγορούμενους 27 πολίτες, που εντελώς "τυχαία επιλέχθηκαν" 25 από τους 250 που είχαν συγκεντρωθεί για το 1ο Καραβάκι και 4 από τους 150 για το 2ο Καραβάκι!! Σε συγκεντρώσεις ειρηνικές, που τον μόνο στόχο όλων των πολιτών ήταν να μην γίνει η Άνδρος σκουπιδότοπος .... Και να θυμηθούμε ότι στο 2ο καραβάκι η εταιρεία για να το καταφέρει δήλωσε στις Λιμενικές Αρχές ότι φέρνουν ανταλλακτικά για την ΔΕΗ ΑΕ, και όπως μας έλεγε ο α/α Λιμενάρχης ήταν ανταλλακτικά για το εργοστάσιο της ΔΕΗ !!!! Όπου φυσικά όταν ο α/α Λιμενάρχης είπε στον καπετάνιο του καραβιού «αφού δεν φέρνεις ανεμογεννήτριες όλοι συμφωνούν να έρθεις να δέσεις και να ξεφορτώσεις....» βέβαια ο καπετάνιος μόλις το άκουσε αυτό, έστριψε και "κοινώς" την έκανε, με τον α/α Λιμενάρχη να ωρύεται ότι θα τον καταγγείλει στον Θάλαμο κλπ... 
 
# Και για την ιστορία των "κατηγορούμενων" είναι ο νυν Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, ο νυν αντιδήμαρχος κ. Βόσσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκείνης της περιόδου: Ιωάννης Μπακέλας, Ιωάννης Καπάκης, Ανδρονίκη Μαμάη, Αναστασία Μαμάη, και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Γαυρίου Νίκος Χέλμης και Αντώνης Γιαννακαρώνης…. Μέσα δε στους καταγγέλοντες εκτός των λιμενικών (με ένορκες καταθέσεις) προς την Εισαγγελία ήταν και ο τότε Δήμαρχος κ. Λοτσάρης (ωρέ μπράβο του, δήμαρχος να καταγγέλει τους δημότες του και τους πολιτικούς του αντιπάλους!!)
 
# ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ότι και η μήνυση που μας έκανε το 2020 η GreekWind Power (η εταιρεία που έφτιαξε το αιολικό πάρκο στο Φραγκάκι, που εντελώς συμπτωματικά ανήκει τώρα στην ΔΕΗ Αναν.) η Εισαγγελία με απόφασή της μας αθώωσε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δικαίως έπραξαν οι κάτοικοι της Άνδρου...»
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 

 
 
***

Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων

ΑΝΔΡΟΣ: Στο εδώλιο η τοπική κοινωνία για τον αγώνα ενάντια στα αιολικά
 

Στην εικόνα η κινητοποίηση των Ανδριωτών στο λιμάνι του Γαυρίου το 2020.

Η Εισαγγελία Σύρου έστειλε κλητήρια θεσπίσματα σε κατοίκους της Άνδρου, στα οποία αναφέρονται ως κατηγορούμενοι για τις "παρεμποδίσεις" εκφόρτωσης δύο καραβιών που έφερναν ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες το Μάιο του 2020. 
 
Ένας νομικός γολγοθάς αρχίζει τώρα για τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες του νησιού. Περισσότερα στα σχόλια.
 
Οι κάτοικοι της Άνδρου χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Άλλωστε η υπόθεση των ανεμογεννητριών στην Άνδρο συνεχίζεται ακόμα. Αυτή τη στιγμή στο νησί λειτουργούν 9 ανεμογεννήτριες, και υπάρχει ακόμα ένας παλιός αιολικός σταθμός που σαπίζει στο Καλυβάρι. Σε αυτές σχεδιάζεται να προστεθούν άλλες 133 (!) ανεμογεννήτριες που έχουν λάβει Βεβαίωση Παραγωγού ή ακόμα και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Επιπλέον, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για άλλες 26 ανεμογεννήτριες.
 
Η Άνδρος δεν πρέπει να γίνει μπαταρία κανενός!
 
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΗΣΙΑ - ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου