13 Αυγούστου 2024

Επείγον - Αττική: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης & τροφίμων για τους πυρόπληκτους από συλλογικότητες, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Δήμους κ.λπ. (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Γκύζη από το Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Έκτακτο κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του Μετώπου Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου» - τομέας κέντρου (Ιωάννη Σούτσου και Κάλβου - Γκύζη) 

– Νερά
– Ισοτονικά
– Φυσιολογικοί οροί σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες
– Χυμοί
– Σνακ (Μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν)
– Γάζες, επίδεσμοι
– Γάντια μιας χρήσης
– Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών
– Γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες
– Pulvo, Nebacitin spray πούδρα
– Bepanthol για εγκαύματα
– Betadine, Hibitane, παυσίπονα

 ***

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Κ ΒΟΞ

Έκτακτο κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στο Κ ΒΟΞ (Αραχώβης & Θεμιστοκλέους, πλ. Εξαρχείων) που θα σταλούν άμεσα σε ενεργά αυτήν τη στιγμή πύρινα μέτωπα. 
 
– Νερά
– Ισοτονικά
– Φυσιολογικοί οροί σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες
– Χυμοί
– Σνακ (Μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν)
– Γάζες, επίδεσμοι
– Γάντια μιας χρήσης, γάντια εργασίας
– Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών
– Γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες
– Pulvo, Nebacitin spray πούδρα
– Bepanthol για εγκαύματα
– Betadine, Hibitane, παυσίπονα
 
***

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Βορειοανατολικής Αττικής

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους προχωρά το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και καλεί καλεί τον λαό της περιοχής να συνδράμει στην άμεση πρωτοβουλία του.  Συγκεκριμένα, συλλέγει: Νερά, Γάζες, φυσιολογικούς όρους, κολλύρια για τα μάτια, Μπεταντίν,, Πούλβο, αλοιφές εγκαυμάτων.

Η συλλογή θα γίνεται πρωινές ώρες 9πμ έως 2μμ στα γραφεία του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής στο Λαύριο, τις υπόλοιπες ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 22920 25328 και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις «τεράστιες ευθύνες καθώς η μοναδική ετοιμότητα που έχουν δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος, είναι τα μηνύματα του 112, χωρίς επί της ουσίας κανένα μέτρο πρόληψης των δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα ο λαός να είναι στο έλεος της εγκληματικής αυτής πολιτικής, απροστάτευτος και αυτό το καλοκαίρι.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ενισχυθούν οι δυνάμεις ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, να προστατευτούν οι κάτοικοι της περιοχής και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την λύπη μας και την αλληλεγγύη μας, σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά και όσους έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βρίσκονται στο πεδίο των πυρκαγιών και δίνουν μάχες για την κατάσβεσή τους.

Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής άμεσα να συνδράμουν με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις εθελοντικά στα μέτωπα και να οργανώσουν την αλληλεγγύη και την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε όσους βρίσκονται και επιχειρούν στα μέτωπα (νερά, φαγώσιμα κ.α.) και στον λαό της περιοχής που αντιμετωπίζει ήδη πολλαπλές δυσκολίες να ανταποκριθεί στην κατάσταση».

***

Συγκέντρωση τροφίμων και υλικού για τους πυρόπληκτους από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Dimitris Peristeris / SOOC
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και υγειονομικού υλικού προς ενίσχυση των πυρόπληκτων της βορειοανατολικής Αττικής. 
 
• Λιπαντικές Σταγόνες / Κολλύρια Ματιών

• Φυσιολογικός Ορός Ματιών

Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν

• στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι και

• στις Κεντρικές Αποθήκες του ΕΕΣ Άστρους 111-113, Κολωνός,

από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-17:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3609825.

***

Δήμοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Aris Oikonomou / SOOC
Τα είδη είναι: εμφιαλωμένα νερά, φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα, Pulvo, κεραλοιφή για εγκαύματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, μωρομάντηλα, γάζες, προστατευτικές μάσκες (υψηλής προστασίας) και για τα τετράποδα συσκευασμένη τροφή και τροφή για κουτάβια, Cool mats, λουριά οδηγούς.

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, αλλά και για όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης, ανακοίνωσαν πέντε δήμοι της Αττικής.

  • Ο Δήμος Βριλησσίων στα γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας (Λ. Πεντέλης 62) στο ισόγειο, σήμερα 12/8 έως τις 20:00, αύριο 13/8 και την Τετάρτη 14/8 από τις 7:30 έως τις 17:00.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (οδός Πρασίνου Λόφου έναντι γηπέδου ποδοσφαίρου) σήμερα έως τις 17:30 και τις επόμενες ημέρες από τις 07:00 έως 17:30.
  • Ο Δήμος Ηλιούπολης στην είσοδο του Δημαρχείου τις καθημερινές από τις 07:00 έως και τις 22:00, ενώ το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από τις 07:00 έως τις 14:00.
  • Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου από σήμερα έως και την Παρασκευή 23/8 (εκτός Δεκαπενταύγουστου και Σαββατοκύριακου) στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μοσχάτο από τις 07:30 έως τις 20:00 και στην είσοδο του παλιού Δημαρχείου στον Ταύρο από τις 07:30 έως τις 15:00.
  • Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο γήπεδο της πόλης αύριο Τρίτη, μεθαύριο Τετάρτη και την Παρασκευή 16/9 από τις 09:00 έως τις 12:00.
  • Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα συγκεντρώνει στο Δημαρχείο έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου, από τις 08:00 έως τις 20:00.
  • Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού στο Α’ ΚΑΠΗ Δάφνης (Χρήστου Μιχαλόπουλου 65 & Βύρωνος), καθημερινά έως και την Παρασκευή 16 Αυγούστου από τις 08:00 έως τις 15:00.
  • Ο Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Παπαδημητρίου 33) από αύριο Τρίτη (13/8) έως και την Παρασκευή 16 Αυγούστου από τις 08:30 έως τις 14:00.

Επίσης,

***

Λέσχη Αναιρέσεις: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους


Ο λαός σώζει τον λαό! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα (Φερών 3, Βικτώρια) ανοίγει εκτάκτως, σήμερα 13/8 από τις 17:30 ως τις 20:30, για συγκέντρωση ειδών πρώτης βοήθειας προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες από την πυρκαγιά στην Αττική.

Συγκεντρώνουμε:

-Νερά & ισοτονικά.
-Φυσιολογικούς ορούς.
-Τρόφιμα για εθελοντές/ριες, πυροσβέστες, πυρόπληκτους (π.χ. snacks).
-Γάζες & επιδέσμους.
-Γάντια μιας χρήσης & χοντρά γάντια εργασιών.
-Σακούλες σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου