08 Αυγούστου 2024

Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Μεγάλη νίκη η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου για τις νεοδιόριστες/ους που κρίνει άκυρη την απόφαση ανάκλησης της μονιμοποίησης τους! Συνεχίζουμε! Ακώλυτη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ!


Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

 

Θέμα: Μεγάλη νίκη η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου για τις νεοδιόριστες/ους που κρίνει άκυρη την απόφαση ανάκλησης της μονιμοποίησης τους! Συνεχίζουμε! Ακώλυτη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ!

Τίποτα δεν τελείωσε! Οι νεοδιόριστοι/ες είναι μονιμοι/ες.

Να υποβάλουν όλοι οι νεοδιόριστοι το αίτημα για μονιμοποίηση που απέστειλε η Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ σε όλα τα σχολεία

   Αυτό επιβεβαιώνει και η απόφαση του διοικητικού εφετείο που κρίνει ότι οι νεοδιόριστοι/ες του '20 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί αυτοδίκαια στη διετία (το καλοκαίρι του '22), χωρίς αξιολόγηση! Η απόφαση αυτή αφορά αρχικά τις/τους νεοδιόριστες/ους της Δυτικής Αττικής! Θα ακολουθήσουν και οι αποφάσεις των αντίστοιχων προσφυγών για άλλες Δ/νσεις Εκπαίδευσης (και των νεοδιόριστων της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ).

Η απόφαση αυτή κρίνει παράνομες τις αποφάσεις ανάκλησης των διαπιστωτικών Πράξεων των Δ/νσεων, όπου αυτές έγιναν και δικαιώνει και την κίνηση της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων που κατέθεσε εξώδικο προς τη ΔΔΕ Κυκλάδων για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων που συμπλήρωσαν διετία.

Όπως είχαμε καταγγείλει και τότε, ήταν τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που, υπακούοντας στις παράνομες, ανυπόστατες προφορικές οδηγίες, που ουδέποτε τόλμησε το Υπουργείο να στείλει γραπτώς, προτίμησαν συνειδητά και εκδικητικά προς τους εκπαιδευτικούς να παρανομήσουν.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει καθαρά ότι το υπουργείο προσπαθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα να περάσει γρήγορα από την μια διαδικασία στην άλλη για να τελειώνει, με προφορικές οδηγίες και ψευδή στοιχεία, τρομοκρατώντας με ανυπόστατες και παράνομες όπως αποδεικνύεται  απειλές  συνεχώς τους εκπαιδευτικούς.

Δεν κάνουμε πίσω! Τώρα να εντείνουμε τον αγώνα μας για ακώλυτη μονιμοποίηση όλων!

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους χιλιάδες που υπέγραφαν Απεργία Αποχή κάθε φορά που γινόταν επαναπροκήρυξη, στους δεκάδες χιλιάδες που γέμισαν τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων κι επέβαλαν τη συνέχιση του αγώνα με την επαναπροκήρυξη από τα πρωτοβάθμια σωματεία και από την ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ, στις/στους χιλιάδες που αντιστάθηκαν στις απειλητικές εγκυκλίους του Κατσαρού και κρατούν ως τα τώρα ενεργό το μέτωπο της αντίστασης και του αγώνα!

Η απόφαση αυτή δικαιώνει το εκπαιδευτικό κίνημα, τους νεοδιόριστους του 2020 και συγχρόνως ανοίγει δρόμο και για τους επόμενους αλλά και για τις διεκδικήσεις και τον αγώνα όλης της μαχόμενης εκπαίδευσης! Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή συμπαρασύρει νομικά και τους νεοδιόριστους του 2021 (και των επόμενων ετών), οι οποίοι επίσης θα έπρεπε να έχουν «μονιμοποιηθεί» αυτοδίκαια τον Αύγουστο του 2023 (διετία), καθώς ούτε τότε είχε υπάρξει «καθολικό ρυθμιστικό πλαίσιο» για την αξιολόγηση (είχε ενεργοποιηθεί μόνο το Α1) και δεν είχε εκδοθεί καμία διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης (ούτε καν για αυτούς που είχαν ολοκληρώσει το Α1) τη στιγμή που θα έπρεπε (με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου - σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 3528/2007) να έχουν εκδοθεί ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως αξιολόγησης!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και κυρίως τους νεοδιόριστους του 2020 & 2021 να είναι σε επαγρύπνηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε κινήσεις και κινητοποιήσεις στην Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ σε συντονισμό και με τους άλλους Συλλόγους για να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε την άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ, με διαπιστωτικές πράξεις που οφείλουν να εκδώσουν ΑΜΕΣΑ!

Να συνεδριάσει τώρα το ΠΥΣΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και να μονιμοποιήσει ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ τους νεοδιόριστες/ους του 2020 και 2021, ανεξαρτήτως αξιολόγησης! Αν δεν το κάνει τα μέλη του είναι παράνομα και εγκαλούνται για παράβαση καθήκοντος! Και αναλόγως θα αντιμετωπιστούν με όλα τα πολιτικο-συνδικαλιστικά και νομικά μέσα!

Ως Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ καλούμε όλους τους/τις νεοδιόριστους/ες του 2020 & 2021 να συμπληρώσουν το υπόδειγμα αίτησης/αιτήματος που επισυνάπτουμε και να το αποστείλουν προς το  ΠΥΣΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, με την οποία αιτούνται να υλοποιηθούν όλες οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες τις οποίες είναι υποχρεωμένη και πλέον και δικαστικά δεσμευμένη η Δ/νση να πράξει για την μονιμοποίηση (σύμφωνα και  με τις διατάξεις του αρ. 40 του ν. 3528/2007 στις οποίες άλλωστε αναφέρεται και η υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) και την επίσημη κοινοποίηση των αντίστοιχων διαπιστωτικών πράξεων

                                                                                 

Η διεκδίκηση και ο αγώνας συνεχίζεται! Ο Συλλογικός δρόμος θα νικήσει!

Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλες/οι οι νεοδιόριστες και νεοδιόριστοι

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου