15 Σεπτεμβρίου 2024

Σύρος: Διημερίδα (20 - 21/9/2024), εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη διαταραχή της μνήμης και τη νόσο Alzheimer


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ

 

Σας απευθύνουμε ευγενική πρόσκληση να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την διαταραχή της μνήμης και την άνοια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη νόσο Alzheimer.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 20/9/2024 στις 19:00 θα γίνει προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας για την νόσο Alzheimer «Για θύμισέ μου» της Μαρίας Σβολιαντοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το Σάββατο 21/9/2024 στις 18:30 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με τίτλο «Για θύμισέ μου».

Στην ημερίδα, ομιλητές από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, την Α` Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, θα παρουσιάσουν τα δεδομένα της νόσου σήμερα, καθώς και δεδομένα του προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης που υλοποιεί το Γ. Νοσοκομείο Σύρου.

Επίσης, θα περιγράψουν και θα ανακοινώσουν την έναρξη του προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης στους πολίτες με διαταραχή της μνήμης που θα εφαρμοστεί στο νησί στον πληθυσμό άνω των 65 ετών με προαιρετική συμμετοχή, με τη συνεργασία των τριών φορέων που προαναφέρθηκαν.

Θα ήταν τιμή για εμάς να παραστείτε στις εκδηλώσεις μας και να συζητήσουμε μαζί το φλέγον ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες και στο νησί μας.

Διοργάνωση:

Α) Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Β) Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Γ) Α` Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου