23 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Υποκριτικό ευχολόγιο για την ειρήνη τη στιγμή που η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε δυο μεγάλα πολεμικά μέτωπα, ενώ στέλνει και τρίτη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Πηγή: Eurokinissi

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Υποκριτικό ευχολόγιο για την παγκόσμια ειρήνη, τη στιγμή που η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στα δυο μεγάλα πολεμικά μέτωπα

Ένα υποκριτικό ευχολόγιο για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς συνεργασίας στις «μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις» ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ σχετικά με το «Σύμφωνο για το Μέλλον», , τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει ρόλο «πρωτοπαλίκαρου» στα ευρωατλαντικά σχέδια που βάζουν μπουρλότο στον πλανήτη και συμμετέχει ενεργά στα δύο πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Αναφέρθηκε στην «επείγουσα ανάγκη» ανάληψης δράσης «για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ειρήνη και την ασφάλεια, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια διακυβέρνηση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία «σε μια εποχή αυξημένης δυσπιστίας, διχόνοιας, πόλωσης και σύγκρουσης», επειδή «γνωρίζουμε ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά υψηλό και ότι οι παγκόσμιες απειλές που αντιμετωπίζουμε από κοινού ως διεθνής κοινότητα υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιμέρους συμφέροντα περιοχών, χωρών ή κυβερνήσεων», προσπερνώντας το γεγονός ότι οι ίδιες οι αποφάσεις του ΟΗΕ δεν είναι ουδέτερες, αλλά υπαγορεύονται με βάση τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, και ότι συνήθως γράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων των ισχυρότερων καπιταλιστικών κρατών.

Ο πρωθυπουργός καυχήθηκε ότι η Ελλάδα, ως νεοεκλεγέν μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα επόμενα δύο χρόνια, «συμμετείχε ενεργά σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις», αλλά και ότι το Σύμφωνο θεωρείται «απαραίτητο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων».

Εκεί, δε, που απογείωσε την υποκρισία ήταν όταν ανέφερε πως με αυτό το Σύμφωνο «μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να επιλύσουμε από κοινού τις κύριες προκλήσεις της εποχής μας», υποστηρίζοντας πως τάχα επαναβεβαιώθηκε η «επιστροφή στα βασικά» του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όπως η ειρηνική επίλυση των διαφορών με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, αυτό που έχει κάνει κουρελόχαρτο ο «στρατηγικός σύμμαχος» όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, το ισραηλινό κράτος - τρομοκράτης.

ΠΗΓΗ 

- ΣΧΕΤΙΚΟ και το ακόλουθο:

Κι άλλη φρεγάτα στέλνει στην Ερυθρά Θάλασσα για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εφοπλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου