28 Σεπτεμβρίου 2024

«Η Αστυνομοκρατία του Ερευνητή» στο Πολυτεχνείο — με υπογραφή πρύτανη (VIDEO)

Μια πρωτοφανής – ως προς τη μέθοδο – επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην Πατησίων το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Γύρω στις 16:30, αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρίσκονταν με πολιτικά μέσα στους χώρους του Πολυτεχνείου, ενώ η εκδήλωση με τίτλο «Βραδιά του Ερευνητή» δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, προσήγαγαν βίαια φοιτητήτριες και φοιτητές από το προαύλιο.

Στην πύλη του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων κατέφθασαν αμέσως SUV με πολιτικές πινακίδες για να παραλάβουν τα άτομα που προσάγονταν. Εκεί, αστυνομικοί με τα διακριτικά της ομάδας «Δράση» χειροπέδησαν τα προσαχθέντα άτομα με τα χέρια πίσω. «Για τη δική μας ασφάλεια», είπαν ξεκάθαρα οι πάνοπλοι άνδρες της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, ομάδες αστυνομικών της ΟΠΚΕ/Δράση εισέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χώρο της εκδήλωσης, στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου και πραγματοποιούσαν περισσότερες προσαγωγές, μεταξύ των οποίων φοιτήτριες/φοιτητές και ερευνητής που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Ενδιάμεσα στις εφόδους των ενόπλων αστυνομικών εντός των χώρων του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μπήκε και βγήκε με γρήγορο βάδην, συνοδευόμενος με επίσης γρήγορο βάδην από τον πρύτανη του ΕΜΠ, Ιωάννη Χατζηγεωργίου. Ο τελευταίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το αν η επέμβαση της αστυνομίας γίνεται κατόπιν δικών του ενεργειών, ενώ η γραμματέας του τραμπούκισε και έσπρωξε δυνατά μία ανταποκρίτρια που της απηύθυνε την ίδια ερώτηση.

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα γεγονότα δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Ενδεχομένως να είναι σωστός ο αριθμός των προσαγωγών που αναφέρει, δηλαδή 22 άτομα.


ΠΗΓΗ

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ, επίσης, σχετικά ρεπορτάζ με εικόνες και ΒΙΝΤΕΟ:

- Αστυνομική καταστολή στη «Βραδιά του Ερευνητή» στο Μετσόβιο – Επιθέσεις κατά ερευνητών, φοιτητών και 22 προσαγωγές

- Εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, πολλές προσαγωγές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου