21 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΠΕΝΕΝ για την MOTOR OIL: Συνένοχη στο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού με την αποστολή στρατιωτικών καυσίμων.

STOP στην στρατιωτική – πολιτική – οικονομική – επιχειρηματική βοήθεια και στήριξη της χώρας μας στο κράτος – δολοφόνο.

Μέτρα, τώρα για την προστασία της ζωής και υγείας στους χώρους δουλειάς.

Όλοι – όλες στην συγκέντρωση στις 28/9, ώρα 12 το μεσημέρι, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

 ευαγγελιστριας.jpg

agioi_theodoroi.jpg

Συνεχίζεται και σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται 1 χρόνος από την επιχείρηση γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού που εγκαινίασε το Ισραήλ στις 8/10/2023.

Στο διάστημα αυτό οι νεκροί ξεπέρασαν τους 41.000, οι σακατεμένοι από τους βομβαρδισμούς τους 95.000 (η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι άμαχοι και γυναικόπαιδα).

Παράλληλα κρίσιμες κοινωνικές υποδομές στην Γάζα έχουν ισοπεδωθεί από τους ανελέητους καθημερινούς βομβαρδισμούς στην υγεία, στην περίθαλψη, στην ύδρευση, ενώ διευρύνεται το μπλόκο των ισραηλινών ακόμη και σε είδη καθημερινής επιβίωσης του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Πρόκειται για ένα τερατώδες έγκλημα πολέμου το οποίο συντελείται με την στήριξη των δυνάμεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. που προσφέρουν απλόχερα βοήθεια στο κράτος – δολοφόνο.

Η κυβέρνηση της χώρας μας παρά την αντίθεση του ελληνικού λαού στηρίζει την δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ στις φρικαλεότητες που καθημερινά διαπράττει στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη.

Η εμπλοκή αυτή ήταν και είναι πολύπλευρη όπως: αποστολή πολεμικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται και διευρύνονται οι οικονομικές, εμπορικές, εκπαιδευτικές και άλλες σχέσεις με το σιωνιστικό καθεστώς και τον φασίστα Νετανιάχου.

Όλη αυτήν την περίοδο οι Έλληνες εφοπλιστές αξιοποιώντας την πολεμική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζουν ακάθεκτοι το κυνηγητό του κέρδους, στέλνοντας καθημερινά τα πληρώματα των πλοίων στο στόμα του λύκου, στην πιο επικίνδυνη περιοχή του κόσμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 30% (25 στα 83 πλοία) των πλοίων που δέχθηκαν επίθεση έως τώρα στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ελληνικής πλοιοκτησίας και συμφερόντων.

Στην κορυφή αυτής της βρώμικης εφοπλιστικής εμπλοκής στο πλευρό του Ισραήλ βρίσκεται η MOTOR OIL (της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Βαρδινογιάννη) στα διυλιστήρια της οποίας τα γνωστά πλέον Δ/Ξ «OVERSEAS SUN COAST» και «OVERSEAS SANTORINI» (που ανήκουν στην αμερικανική ναυτιλιακή εταιρία OVERSEAS SHIPHOLDING GROUP) εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σε τακτική βάση από την MOTOR OIL μεταφέροντας στρατιωτικά καύσιμα στο Ισραήλ και στον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει στην γη της Παλαιστίνης.

Στη ναυαρχίδα των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας και της κερδοφορίας, στη MOTOR OIL, η φωτιά που ξέσπασε και οι τραυματίες εργολαβικοί εργαζόμενοι σε αυτήν, απέδειξαν ότι τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων είναι διάτρητα και βαθιά υπονομευμένα  παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Πριν μια εβδομάδα στον Πειραιά καταγράφηκαν ένα θανατηφόρο δυστύχημα και ένας σοβαρός τραυματισμός!
Συνολικά η χώρα μας βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε εργατικά ατυχήματα στην Ε.Ε. γεγονός που αποδεικνύει ότι το θεσμικό πλαίσιο, οι υπηρεσίες, οι μηχανισμοί και οι έλεγχοι είναι τραγικά ανεπαρκείς για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από την εργοδοτική βαρβαρότητα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η ανεπάρκεια στοιχειώδους εκπαίδευσης διευρύνουν και αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα.

Τα εργατικά σωματεία πρέπει να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια στους χώρους, την λήψη ουσιαστικών  και αποτελεσματικών μέτρων να απαιτήσουν και να επιβάλλουν να έχουν και τα ίδια ουσιαστικό ρόλο στις επιτροπές και στους ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις και στους χώρους δουλειάς.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε:

Εργατικά Σωματεία, Φορείς, Σχήματα και Συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στην συγκέντρωση για να σταματήσουμε το έγκλημα σε βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Όλοι και όλες το Σάββατο στις 28/9 , στις 12 μ.μ. στην  Πλατεία Ευαγγελιστρίας στους Αγίους Θεοδώρους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα σημεία που θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία από Αθήνα και Πειραιά για Αγίους Θεοδώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου