30 Σεπτεμβρίου 2024

Σύρος: Δεκάδες πολίτες εκδήλωσαν την οργή τους για το νέο επεισόδιο δολοφονικής αστυνομικής βίας, τη δολοφονία μέσα στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν (ΦΩΤΟς)

Καταγγέλθηκε και στη Σύρο το νέο επεισόδιο δολοφονικής αστυνομικής βίας, με τον θάνατο(*) από βασανισμό, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ.

Δεκάδες πολίτες και φοιτητές και φοιτήτριες εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους συμμετέχοντας στην πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη, το βράδυ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2024, μετά από σχετικό κάλεσμα Πρωτοβουλίας φοιτητών/τριών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Στην αρχή έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης. Με δύο πανό και με πολλά συνεχή συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας εκφράστηκε, όπως και σε άλλα μέρη της χώρας, η οργή για την αυξανόμενη αστυνομική και κρατική βία/καταστολή των τελευταίων χρόνων (βλέπε και τη σχετική έκδοση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ανάρτηση του blog μας: ΕΛ.ΑΣ., το μεγαλείο σου! - Έκδοση, ελεύθερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, για την αστυνομική αυθαιρεσία/βία).

Η πορεία, αφού πέρασε και από τον παραλιακό δρόμο με τις καφετέριες, κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη. 

Άλλο ένα, λοιπόν, ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα από τη νέα γενιά, για έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο, αυτόν της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της ελευθερίας, της ισότητας και της ειρήνης.

Το επόμενο ραντεβού θα είναι, άραγε, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα; Τον λόγο έχουν σύλλογοι, σωματεία, φορείς, συλλογικότητες...

Ακολουθούν παρακάτω φωτογραφίες.

(*) Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο blog μας:

Υπόθεση δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν: Άμεση και ενδελεχή έρευνα ζητά Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) - Στάχτη στα μάτια η παραπομπή της υπόθεσης στον Συνήγορο του Πολίτη (UPDATE)

"Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν. Πύλος, Τέμπη, Άγιος Παντελεήμονας, ώρα να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των δολοφόνων": Κάλεσμα σε πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 12/10/2024 στην Αθήνα από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) 

Τον έλεγαν Μοχάμεντ - Της Άντας Ψαρρά

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ): Για τον θάνατο μετανάστη στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» - Δυναμική πορεία , χθες 27/9/2024, στην Αθήνα για τον 37χρονο Μοχάμεντ

Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ: Βασανίστηκε μέχρι θανάτου μέσα στο Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα - Συγκλονισμένη η Διεθνής Αμνηστία ζητά ενδελεχή έρευνα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) - UPDATE

Απίστευτη καταγγελία που σοκάρει: Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από άγριο ξυλοδαρμό (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου