17 Σεπτεμβρίου 2024

Σύρος: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Κάλεσμα Σωματείων/Συλλόγων ενάντια στη συμμετοχή της πρεσβείας του Ισραήλ στο φεστιβάλ animasyros 2024

ΦΩΤΟ από BDS Greece

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ 

ΣΤΟ ANIMASYROS 2024

 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 17.000 παιδιά, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 94.000 και οι εκτοπισμένοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

Το τελευταίο διάστημα, το Ισραήλ επεκτείνει τη δολοφονική του επίθεση σε πόλεις και χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η οποία ξεδιπλώνεται παράλληλα με το συνεχές αιματοκύλισμα που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας τη στήριξη και την «κάλυψη» των  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, επεκτείνει τις επιδρομές του σε γειτονικές χώρες (Λίβανο, Συρία, Ιράν, Υεμένη). Οι εξελίξεις αυτές ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Με θλίψη και οργή διαπιστώνουμε ότι ανάμεσα στους υποστηρικτές του διεθνούς φεστιβάλ AnimaSyros 2024, που διεξάγεται στη Σύρο, βρίσκεται και η πρεσβεία του Ισραήλ, μαζί με τον Δήμο, την Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και μια σειρά άλλους φορείς,  ξεπλένοντας ουσιαστικά μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού το αίμα που χύνεται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.   

Τα σωματεία και οι σύλλογοι που συνυπογράφουμε το παρόν κάλεσμα καταγγέλλουμε τη στήριξη και συμμετοχή στο Φεστιβάλ εκπροσώπων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Καλούμε τη διοίκηση του Φεστιβάλ να αποσύρει τώρα τη στήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ  και να εκδιώξει από την  κριτική επιτροπή τον παραγωγό και ιδρυτή της μεγαλύτερης ισραηλινής εταιρείας παραγωγής amimation THE HIVE.

Οι εργαζόμενοι στη Σύρο, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, σε όλο τον κόσμο, βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού. Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους συμπολίτες, τη νεολαία του νησιού μας σε κλιμάκωση της δράσης ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα.

Καλούμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25/09 στις 19.00 στο θέατρο Απόλλων και την Πέμπτη 26/09 στις 18.00 στην αίθουσα Βαλμά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης! Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος!

Να σταματήσει κάθε πολιτική, στρατιωτική, οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Σύλλογοι και Σωματεία που συνυπογράφουν:

  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων
  • Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων
  • Σωματείο εργαζομένων στον ΟΤΕ (Παράρτημα Κυκλάδων)
  • Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) , τμήμα Κυκλάδων
  • Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Σ.Εργ.Α.Δ.Α.)
  • Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
  • Σύλλογος φοιτητών τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

***

- ΣΧΕΤΙΚΕΣ και οι πρόσφατες αναρτήσεις στο blog μας: 

Ψήφισμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπ/μίου Αιγαίου για την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας στο Animasyros 2024

Σύρος: Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά της ισραηλινής συμμετοχής/συνεργασίας στο/με το φεστιβάλ animasyros2024 - Συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καλεί τους φοιτητές να μην συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Σύρος: Δύο δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την ισραηλινή συμμετοχή στο animasyros2024 και ζητούν από τη διοίκηση του φεστιβάλ να την ακυρώσει (UPDATE)

«Είναι ντροπή για το Φεστιβάλ της Σύρου να ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ μέσω της Τέχνης»: Σοβαρή καταγγελία του BDS Greece σχετικά με την ισραηλινή συμμετοχή στο animasyros 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου