17 Σεπτεμβρίου 2024

Σύρος: Και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κατά της ισραηλινής συμμετοχής στο animasyros2024

ΦΩΤΟ από BDS Greece

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του φεστιβάλ AnimaSyros να συνεργαστεί με την πρεσβεία του Ισραήλ ως χορηγό ή υποστηρικτή. 

Στις 23-29 Σεπτεμβρίου 2024 πρόκειται να διεξαχθεί το φεστιβάλ AnimaSyros σε διάφορα μέρη της Σύρου, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη Σύρο από το 2008, είναι διεθνούς χαρακτήρα και αφορά τα κινούμενα σχέδια. Με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι ένας από τους χορηγούς/υποστηρικτές είναι η πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετέχει η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία παραγωγής animation, THE HIVE.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη βία κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από το κράτος του Ισραήλ, η υποστήριξη στο φεστιβάλ AnimaSyros 2024 αποτελεί πολιτική δήλωση. Τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 40.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων τουλάχιστον 17.000 είναι παιδιά, και οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 94.000, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την επιλογή του φεστιβάλ να συνεργαστεί με τέτοιους χορηγούς. Η άκριτη συμμετοχή μας σε τέτοιες διοργανώσεις αποτελεί σιωπηρή αποδοχή της κατάστασης. Μια τέτοια στάση φέρει πολιτικό βάρος και δείχνει αδιαφορία για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον πόνο και την απώλεια αμάχων και παιδιών. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει άμεσα και να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους δύο λαούς.

Απαιτούμε ΕΙΡΗΝΗ!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς της Σύρου, που υποστηρίζουν τον Παλαιστινιακό λαό, ζητώντας την ακύρωση της συνεργασίας με την πρεσβεία του Ισραήλ και συμμετέχουμε σε διαμαρτυρίες ενάντια σε αυτή τη συνεργασία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

***

- ΣΧΕΤΙΚΕΣ και οι πρόσφατες αναρτήσεις στο blog μας:

Σύρος: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Κάλεσμα Σωματείων/Συλλόγων ενάντια στη συμματοχή της πρεσβείας του Ισραήλ στο φεστιβάλ animasyros 2024

Ψήφισμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπ/μίου Αιγαίου για την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας στο Animasyros 2024

Σύρος: Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά της ισραηλινής συμμετοχής/συνεργασίας στο/με το φεστιβάλ animasyros2024 - Συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καλεί τους φοιτητές να μην συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Σύρος: Δύο δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την ισραηλινή συμμετοχή στο animasyros2024 και ζητούν από τη διοίκηση του φεστιβάλ να την ακυρώσει (UPDATE)

«Είναι ντροπή για το Φεστιβάλ της Σύρου να ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ μέσω της Τέχνης»: Σοβαρή καταγγελία του BDS Greece σχετικά με την ισραηλινή συμμετοχή στο animasyros 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου