25 Σεπτεμβρίου 2024

Τι δουλειά έχουν τα ισραηλινά αρματαγωγά στις Κυκλάδες και το Αιγαίο; - Ανακοίνωση του BDS Greece


BDS Greece

Επικίνδυνη η παρουσία Ισραηλινών αρματαγωγών στο Αιγαίο εν μέσω γενοκτονίας στην Γάζα και σχεδίων επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο 
 
Σύμφωνα με Διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας δύο αρματαγωγά του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκαν να πλέουν στις Κυκλάδες.
 
Μάλιστα ανοιγόκλειναν το σήμα AIS, που κάνει εφικτή την παρακολούθηση της πορείας τους από ανοιχτές στο κοινό διαδικτυακές πλατφόρμες. 
 
Επρόκειτο για τα «INS Komemiyut» και «INS Nahshon».
 
Το «INS Nahshon», αφού έπλευσε στις Κυκλάδες έδεσε στη Σούδα και τώρα βρίσκεται νότια της Ιεράπετρας! Το «INS Komemiyut» είναι πολύ πιθανό να ακολουθεί την ιδία πορεία, αλλά δεν έχει σε λειτουργία τον πομπό του.
 
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει συγκεχυμένες πληροφορίες λέγοντας ότι πρόκειται για το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι των δοκίμων του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.
 
Ωστόσο, από την ισραηλινή πλευρά κάνουν λόγο για δοκιμαστικό πλου των δύο αρματαγωγών, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σεναρίου που προβλέπει την καταδρομική απόβαση ισραηλινής δύναμης στο λιμάνι της Βηρυτού ή και βορειότερα, προκειμένου να αιφνιδιάσουν την Χεζμπολάχ!
 
Η πρόσφατης Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (13 Σεπτεμβρίου) καλεί τα κράτη να απέχουν από κάθε ενέργεια που ενισχύει την παράνομη Ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης. Άραγε ο ελεύθερος πλους των πλοίων του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού δεν συμβάλλει στην παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης? Πολλώ δε μάλλον εάν εντάσσονται στον Ισραηλινό επιχειρησιακό σχεδιασμό για επίθεση στο Λίβανο!
 
Stop στην στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ! Επιβολή στρατιωτικού εμπάργκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου