30 Σεπτεμβρίου 2024

5 και 7 Οκτωβρίου 2024: Ένας χρόνος ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα - Στους δρόμους για την Παλαιστίνη


Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο: Διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Διαδηλώνουμε Σάββατο 5/10: Να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάτω τα χέρια από τον Λίβανο Καμία συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο πλευρό Ισραήλ-ΗΠΑ.

Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πολλά ακόμα συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και συλλογικότητες, καλούν σε μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Ενώνουμε τη φωνή μας για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών που θα βγουν εκείνη την ημέρα τους δρόμους στις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Ιρλανδία και μια σειρά ακόμα χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Διαδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Γιάννενα, το Βόλο, την Ξάνθη και άλλες πόλεις.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του γενοκτονικού πολέμου που  εξαπέλυσε το σιωνιστικό μόρφωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων χιλιάδων, στην πλειοψηφία τους αμάχων γυναικόπαιδων και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων επιπλέον ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην ισοπεδωμένη Γάζα.

Σήμερα το κράτος τρομοκράτης απειλεί να απλώσει την φρίκη του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως δείχνουν οι μαζικοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο και η «τυφλή» τρομοκρατική επίθεση με τις ανατινάξεις σε παγιδευμένες συσκευές που προηγήθηκε. Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου να ξεφύγει από το στρατηγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει έχοντας βαλτώσει στη Γάζα, με «φυγή προς τα εμπρός», προκειμένου να κερδίσει μεγαλύτερη υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους της.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη σ’ αυτά τα εγκλήματα, στηρίζοντας στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά το σιωνιστικό απαρτχάιντ. Στρέφεται έτσι ενάντια στην θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου και της ισραηλινής κατοχής.

Έναν χρόνο μετά την δίκαιη εξέγερση των Παλαιστίνιων στις 7/10, η Αντίσταση στη Γάζα και στην Δυτική Όχθη συνεχίζεται, εμπνέοντας τον κόσμο στις αραβικές χώρες και το αντιπολεμικό κίνημα αλληλεγγύης στην Δύση. Κλιμακώνουμε με συλλαλητήρια, απεργίες και καταλήψεις, απαιτώντας «δουλειές όχι βόμβες», «λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία, όχι για εξοπλισμούς»,  να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να σπάσει ο δολοφονικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη. Για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο

image

***

Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 7 Οκτώβρη – Το κοινό κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων

Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακό λαό και αποφασιστικής καταδίκης της γενοκτονικής εκστρατείας του κράτους του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Λίβανο, διοργανώνουν πολλές αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Δευτέρα 7 Οκτώβρη.

Καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νέα φάση ισοπεδωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης και ειδικά μπροστά στην πολύ επικίνδυνη τροπή των εξελίξεων με τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο (με τη συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ), οι αριστερές οργανώσεις καλούν λαό και νεολαία σε μαζική κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.

Η κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχει ως εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Έναν χρόνο μετά τον Οκτώβρη του 2023, και συνεχίζονται αμείωτα, τόσο η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απ’ το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, όσο και η ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση. Τα αμερικανόπνευστα “σχέδια ειρήνευσης” είναι υποκριτικά και στηρίζουν τους σιωνιστές. Η δολοφονική πολιτική του Κράτους του Ισραήλ, μετρά πλέον, πάνω από 40 χιλιάδες νεκρούς, και στηρίζεται έμπρακτα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ενώ η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται, και οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη κλιμακώνονται, αυτές τις μέρες το σιωνιστικό κράτος εξαπολύει τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του λαού του Λιβάνου. Οι κίνδυνοι επέκτασης των νέων πολεμικών μετώπων στην ευρύτερη περιοχή είναι υπαρκτοί (Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη). Κι όλα αυτά σ’ ένα παγκόσμιο πλαίσιο αντιπαράθεσης που αυξάνει τους κινδύνους να δημιουργηθούν οι όροι για μια νέα γενικευμένη παγκόσμια αναμέτρηση.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τόσο στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όσο και σ’ αυτό της Ουκρανίας, βαθαίνει παραπέρα, με παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων, εξοπλισμού και κάθε είδους “διευκολύνσεων” στους αμερικανοΝΑΤΟϊκους «συμμάχους». Η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο, οι εφοπλιστές και όμιλοι ενέργειας στοχεύουν σε μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ο λαός μας εμπλέκεται σε πολεμικούς κινδύνους και υποχρεώνεται σε λιτότητα όταν δισεκατομμύρια δίνονται σε εξοπλισμούς. Η κυβέρνηση και όλο το συστημικό πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού!

Ο λαός μας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, μπορούν και πρέπει, όχι μόνο να εκφράσουν μαζικά στους δρόμους την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και να απαιτήσουν το σταμάτημα της γενοκτονίας και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτήν. Να διατρανώσουν την απαίτηση για ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, και την υποστήριξη τους στην Παλαιστινιακή Αντίσταση! Συμβάλλοντας έτσι ταυτόχρονα στη συγκρότηση αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για να μην γίνουν οι λαοί “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Δευτέρα 7 του Οκτώβρη, στις 7 μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ!

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου