12 Σεπτεμβρίου 2024

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ): EKAM αντί για άσυλο στον απεγνωσμένο Παλαιστίνιο πρόσφυγα στην Αχαρνών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
EKAM αντί για άσυλο στον απεγνωσμένο Παλαιστίνιο πρόσφυγα στην Αχαρνών
 
Πίσω από την τραγική φιγούρα του Παλαιστίνιου πρόσφυγα που απειλούσε να πέσει από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αχαρνών και κουνούσε στα χέρια του το χαρτί της απέλασης κρύβεται ένα ολόκληρο απάνθρωπο σύστημα απορρίψεων των δίκαιων αιτημάτων για άσυλο χιλιάδων προσφύγων. Αν αληθεύει, ότι πρόκειται μάλιστα για άνθρωπο που έχει χάσει τρία μέλη της οικογένειας του στη Γάζα είναι άλλη μια διάσταση της αντιμετώπισης των θυμάτων της γενοκτονίας του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
 
Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο βάρβαρης ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μητσοτάκη, που έπνιξε 600 πρόσφυγες στην Πύλο, ενώ στο Αιγαίο ακόμη και μωρά ρίχνονται στη θάλασσα, υλοποιώντας την πολιτική της αποτροπής και των επαναπροωθήσεων.
 
Η επέμβαση των ΕΚΑΜ θα μπορούσε να είχε να οδηγήσει σε τραγωδία και αποφεύχθηκε μόνο γιατί έτρεξε αρκετός κόσμος στο σημείο της επέμβασης.
 
Όμως η πολιτική των απορρίψεων αιτήσεων ασύλου στον σωρό είναι αυτή που οδηγεί χιλιάδες πρόσφυγες στην απόγνωση και στα χέρια των διακινητών.
 
Αυτήν την Παρασκευή, 13 Σεπτέμβρη, εξετάζονται οι προσφυγές για την απόρριψη αιτήσεων ασύλου 17 επιζησάντων του ναυαγίου της Πύλου! 
 
Είναι σκάνδαλο να μη δίνονται χαρτιά στους επιζώντες ναυαγούς ώστε να μπορούν να παραστούν στη δίκη στο Ναυτοδικείο για να καταλογιστούν οι δολοφονικές ευθύνες του Λιμενικού και της κυβέρνησης.
 
Είναι σκάνδαλο να κλείνουν τα σύνορα στους φτωχούς πρόσφυγες και να τα ανοίγουν στους πλούσιους κερδοσκόπους στέγης με τη χρυσή βίζα, που έχει τινάξει τα νοίκια των σπιτιών στα ύψη.
 
Αυτή η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης στρώνει τον δρόμο στους φασίστες και την άκρα δεξιά. Είναι ώρα, δυνατά και καθαρά να διεκδικήσουμε σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη, δικαιοσύνη για τα θύματα της Πύλου με την τιμωρία των δολοφόνων.
 
Να σταματήσουν οι καταδιώξεις της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού σε βάρος των προσφύγων. 
 
Αυτή την Παρασκευή 13/9, στις 9.30πμ , η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου θα βρεθούν έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης, ζητώντας να δοθούν χαρτιά και όχι νέες απορρίψεις στους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου. 
 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου