13 Σεπτεμβρίου 2024

12χρονη από τον Κολωνό: Απειλήθηκε η ανήλικη από πρώην κατηγορούμενο

Η ταλαιπωρία του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό δεν τελείωσε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση των 20 εκ των 25 κατηγορουμένων της πρώτης δικογραφίας τον περασμένο Απρίλιο. Εκτείνεται και έξω από τις δικαστικές αίθουσες στην καθημερινότητα και τη ζωή της και ενώ το παιδί βρίσκεται σε μια επίπονη προσπάθεια να αναρρώσει από τα όσα έζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί την οικογένεια της και να περάσει λίγο χρόνο μαζί τους πριν ξεκινήσουν τα σχολεία. Την Κυριακή το μεσημέρι, στις 8 Σεπτέμβρη και ενώ περπατούσε στη γειτονιά του Κολωνού με τον 20χρονο αδερφό της για να αγοράσει σχολικά είδη, ένας από τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν και πρώην υπάλληλος στο κατάστημα του Ηλία Μίχου (ο Χ. Κ.), ο οποίος διαμένει στην ίδια περιοχή, τους εντόπισε και ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς την ανήλικη.

Συγκεκριμένα άρχισε να τη βρίζει αποκαλώντας την «πουτ@ν@» και φωνάζοντας «θα σε γ@μήσω», ενώ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της μέχρι που ο αδερφός της αναγκάστηκε να μπει μπροστά για να την υπερασπιστεί και να τον απομακρύνει έπειτα από έντονη λογομαχία. Την Τετάρτη 11/9 η μητέρα της ανήλικης έκανε την ανάλογη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού, με τη διαδικασία να κινείται αυτεπάγγελτα λόγω της ανηλικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η μοναδική επίθεση που έχει δεχτεί η ανήλικη. Πέρυσι τον Οκτώβρη, όσο διέμενε με συγγενικό της πρόσωπο εκτός Αθηνών, είχε καταγγείλει ότι ένας άνδρας την πλησίασε στο λεωφορείο και κατά τη διαδρομή για το σχολείο την εκφόβισε για να μην καταθέσει στις Αρχές, με τις απειλές να συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η 12χρονη τότε περιέγραψε τόσο στο συγγενικό της πρόσωπο, όσο και στον διευθυντή του σχολείου της, τα όσα έζησε. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία, και αναμένεται το δικαστήριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου