08 Ιουλίου 2024

Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων: Με το σχέδιο για το νέο Χωροταξικό του Τουρισμού «είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, έχει επιλέξει την άνευ όρων παράδοση του ελληνικού περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών στο τουριστικό κεφάλαιο»

Σε διαβούλευση τέθηκε από το ΥΠΕΝ το σχέδιο για το νέο Χωροταξικό του Τουρισμού και η σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες εδώ: https://ypen.gov.gr/diavoulefsi-tourismo-perivallontikon.../
 
Στην ανωτέρω σελίδα υπάρχει σύνδεσμος για λήψη όλων των σχετικών αρχείων, ενώ αναφέρονται και οι οδηγίες για τον τρόπο διατύπωσης των αντιρρήσεων.
 
Η διαβούλευση θα διεξάγεται μέχρι τις 15/09.
 
Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του Γ. Λιάλιου στην Καθημερινή, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό είναι η προώθηση των μεγάλων τουριστικών εγκαταστάσεων (ξενοδοχεία, τουριστικά χωριά με βίλες) σε όλη την επικράτεια (ακόμα και σε υπερκορεσμένες περιοχές όπως Μύκονος, Σαντορίνη κλπ.). Πηγή: https://www.kathimerini.gr/.../to-neo-chorotaxiko.../
 
Οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις θα επιτρέπονται ακόμα και σε ακατοίκητα νησιά μεγαλύτερα των 300 στρ. και στις προστατευόμενες περιοχές.
 
Στην εικόνα βλέπουμε την κατηγοριοποίηση των δημοτικών ενοτήτων βάσει τουριστικής ανάπτυξης που προτείνει το νέο χωροταξικό.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την άνευ όρων παράδοση του ελληνικού περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών στο τουριστικό κεφάλαιο. Αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό, αφού μια παρόμοια πολιτική εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου