28 Ιουλίου 2024

Hannibal ante portas!

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχοθ στο αμερικανικό κογκρέσο
AP Photo/Julia Nikhinson


Αν και συμπληρώνω πια 33 χρόνια στα Διεθνή, δεν νομίζω να έχω θυμώσει τόσο πολύ με ομιλία ηγέτη όσο με τη θρασύτατη και γεμάτη σιχαμερά και αιματοβαμμένα ψέματα παρουσία του Νετανιάχου την Τετάρτη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Λοιπόν, ο σύγχρονος αυτός Ηρώδης Νετανιάχου, ο καταζητούμενος για κατά συρροή εγκλήματα πολέμου, όχι μόνο είχε το θράσος να ξεπλύνει με μια ομοβροντία υποκρισίας και εξαπάτησης τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα και να επιτεθεί στους δεκάδες χιλιάδες αντιπολεμικούς διαδηλωτές –ανάμεσά τους και χιλιάδες Εβραίοι– αποκαλώντας τους... υπηρέτες της βαρβαρότητας και του κακού, αλλά και ζήτησε ευθέως από τους Αμερικανούς προστάτες του να τον στηρίξουν και στους επόμενους πολέμους που ετοιμάζει ενάντια στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, στους γενναίους Χούθι της Υεμένης (που ήδη μετράνε μισό εκατομμύριο νεκρούς αμάχους) και φυσικά στην πρωτεύουσα του «Αξονα του Κακού», την Τεχεράνη.

Τόλμησε μάλιστα, αυτός ο εκλεκτός μας σύμμαχος και εταίρος, να διαβεβαιώσει την αμερικανική και διεθνή κοινή γνώμη πως ο βάρβαρος στρατός του κάνει, λέει, τα πάντα για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων στη Γάζα και ότι η τροφοδοσία των (λιμοκτονούντων και διψασμένων) αμάχων συνεχίζεται κανονικά, χάρη στον ανθρωπισμό που επιδεικνύει η κυβέρνησή του! Κουβέντα για τα κατεστραμμένα σχολεία και νοσοκομεία, τους βομβαρδισμούς καταφυγίων και καταυλισμών, τις τρομακτικές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα: το Ισραήλ είναι δημοκρατικό και πολιτισμένο, για όλα αυτά φταίνε οι τρομοκράτες της Χαμάς...

Αλλά βέβαια ο «Μπίμπι» ξέρει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται – μόνο σε ένα τόσο βαθιά διαβρωμένο περιβάλλον θα μπορούσε να πει μαζεμένα τόσα χυδαία ψέματα. Γιατί ναι μεν περίπου 96 βουλευτές και γερουσιαστές μποϊκοτάρισαν την ομιλία του, αλλά περισσότεροι από 430 άλλοι χαμερπείς εθνοπατέρες και εθνομητέρες όχι μόνο παρέστησαν, αλλά και έσπασαν –λέει– το ρεκόρ χειροκροτημάτων με... 58 διακοπές, ενώ στο τέλος του επιφύλαξαν ένα γνήσια αποκρουστικό, αλλά πάντως διακομματικό standing ovation! Ερχονται εκλογές τον Νοέμβρη, βλέπετε, και ελάχιστοι υποψήφιοι έχουν τη γενναιότητα να αγνοήσουν τη μιντιακή ηγεμονία και κυρίως τα ζεστά εκατομμύρια του σιωνιστικού αμερικανο-ισραηλινού λόμπι. Είναι άλλωστε η τέταρτη ομιλία του ως πρωθυπουργού στο Κογκρέσο – κι άλλο ρεκόρ. Την πρώτη την είχε δώσει το... 1996, επί Κλίντον, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Γιτσάκ Ράμπιν!

Εννοείται δε πως, μετά από ακόμη μία συνάντηση-φιάσκο με τον πολιτικά τελειωμένο αλλά πάντα δουλικό απέναντι στο Ισραήλ και δηλωμένο σιωνιστή «Genocide Joe» Μπάιντεν, ο Νετανιάχου έφυγε για τη Φλόριντα και τον αγαπημένο του σύμμαχο και ομοϊδεάτη Τραμπ: ο οποίος, άκουσον άκουσον, δήλωσε μεν ότι ο πόλεμος πρέπει όντως να τερματιστεί το ταχύτερο, αλλά όχι για να σταματήσει η σφαγή – το πρόβλημα, είπε, είναι ότι η δημόσια εικόνα του καημένου του Ισραήλ καταστρέφεται στη διεθνή κοινή γνώμη λόγω... κακών δημοσίων σχέσεων! Αυτή είναι η Αμερική τού 2024, και δεν υπάρχει πια κανένα όριο στο τι επιτρέπεται να κάνει το αγαπημένο της μαντρόσκυλο στη Μέση Ανατολή.

Ξέρετε κάτι, όμως; Οσα παραμύθια και να σερβίρει ο Νετανιάχου και η υπερατλαντική μηχανή της προπαγάνδας του, την οποία αναλύει έξοχα ο Ιλάν Παπέ στο φρεσκότατο «Lobbying for Zionism», δεν μπορεί να κρύψει για πολύ την αλήθεια – και η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα τον κάψει. Να, για παράδειγμα, ακόμη και τα πιο φιλο-ισραηλινά αμερικανικά ΜΜΕ παραδέχονται πως το δήθεν ανίκητο Ισραήλ αδυνατεί να εξαλείψει την παλαιστινιακή αντίσταση, παρά τις ανείπωτης κλίμακας θηριωδίες και καταστροφές· και συμπληρώνουν ότι το Ισραήλ έχει μπλέξει άσχημα στον Βορρά με τη Χεζμπολάχ, που αποδεικνύεται πολύ σκληρό καρύδι. Ταυτόχρονα, η Ha’aretz είχε πριν από λίγες μέρες εκτενές αφιέρωμα στις μαζικές δολοφονίες Ισραηλινών ομήρων την 7η Οκτωβρίου όχι από τη Χαμάς, αλλά από τα ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα και τανκς, μέσα στα σπίτια τους και στα οχήματα που τους μετέφεραν στη Γάζα: στα πλαίσια του περιβόητου «Δόγματος του Αννίβα», πιλότοι και μαυροσκούφηδες διατάχθηκαν ρητά να μην επιτρέψουν τη μεταφορά ούτε ενός ζωντανού ομήρου στη Λωρίδα – κι ας τους ξέφυγαν τελικά κάπου 250...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου