31 Ιουλίου 2024

Καταδίκη με βαριές ποινές για την δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ, του μετανάστη εργάτη λαϊκών αγορών - Ανακοίνωση από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)


Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Καταδίκη με βαριές ποινές για την δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ, του μετανάστη εργάτη λαϊκών αγορών 
Είκοσι χρόνια φυλακή για τον δολοφόνο του Σιζάρ Σαφτάρ, του Πακιστανού εργάτη λαϊκών αγορών που δέχτηκε μαχαιριά στο θώρακα ενώ πήγαινε στη δουλειά του στις 12/8/2023. 
 
Από έξι χρόνια στους άλλους δύο συνεργούς του για την κατηγορία της ληστείας. Εκκρεμεί η δίκη ενός ανήλικου με την κατηγορία της ληστείας.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» στήριξαν τον αγώνα για την δικαίωση της οικογένειας του θύματος που ζήτησε να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του παιδιού τους.
 
Αυτή η καταδίκη στέλνει το μήνυμα ότι είναι καιρός να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης που στρώνουν το δρόμο στην στοχοποίηση των μεταναστών απο ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες.
 
Ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της προσέγγισης τέτοιων ρατσιστικών εγκλημάτων με την απαιτούμενη ανταπόκριση από τα δικαστήρια και όχι η έκφραση αμφιβολίας για την ύπαρξη η μη ρατσιστικού κινήτρου. Υπενθυμίζουμε ότι στην διερεύνηση του εγκλήματος αρχικά είχαν στοχοποιηθεί οι συγγενείς και φίλοι του θύματος καθώς η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών!
 
Ευχαριστούμε όλους και και όλες για την αλληλεγγύη στην αγώνα αυτό.
 
Καλούμε σε οικονομική στήριξη για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.
 
Καταθέστε τις ενισχύσεις σας στο λογαριασμό
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου