29 Ιουλίου 2024

Κυκλάδες: Κοινή ανακοίνωση εκπαιδευτικών συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη δικαίωση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σχετικά με τη μονιμοποίησή τους


 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνει χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ακώλυτη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ!

 

Ηχηρή απάντηση σε Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘΑ και αξιολογητές αποτελεί η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που ακυρώνει την Φ.10.1 /1752/6-4-2023 απόφαση της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής με την οποία ανακλήθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων που είχαν διοριστεί το 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια με ευθύνη της Δ.Ο.Ε.

Η απόφαση αυτή:

- Αιτιολογεί, μάλιστα ακόμα πιο συγκεκριμένα, και δίνει απάντηση στις αυθαίρετες ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν.4823/2021. Η πρώτη Υπουργική Απόφαση με το απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε τον Ιανουάριο του 2023 και η επόμενη τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους χωρίς μάλιστα να εκκινεί σαφώς όλες τις φάσεις της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την άμεση δικαίωση και των νεοδιόριστων του 2021, αφού, για παράδειγμα, το Β πεδίο της αξιολόγησης εκκίνησε τον Μάρτιο του 2024.

- Επιβάλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει τον δρόμο για το σύνολο των νεοδιόριστων.

- Αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό μέσο συνέχισης και επίτευξης του αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020, του 2021 και του 2022.

- Επιβεβαιώνει την ορθή επιλογή του εκπαιδευτικού κινήματος να κινηθεί συντεταγμένα και με όλα τα μέσα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αναχρονιστική αξιολόγηση για την υπεράσπιση του κλάδου και του δημόσιου σχολείου.

- Είναι αποτέλεσμα και δικαίωση του αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος, που δεν υποτάχτηκε στους εκβιασμούς και τις απειλές υπουργών, Γενικών Γραμματέων και στελεχών εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν, άμεσα, να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και νομικά και σε επίπεδο διοικητικό, μέσω των ΔΙ.ΠΕ. προκειμένου να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για όλους τους νεοδιόριστους.

Οι ευθύνες των διευθύνσεων εκπαίδευσης που ανακάλεσαν τις μονιμοποιήσεις ή δεν προχώρησαν καν σε αυτές, υπακούοντας στις προφορικές εντολές του ΥΠΑΙΘΑ είναι τεράστιες.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ:

- να κινηθεί και νομικά και να δώσει κατεύθυνση στους Συλλόγους ΠΕ να κάνουν το ίδιο.

- να αποφασίσει συλλογικά όλα τα απαραίτητα επόμενα βήματα που θα χρειαστούν σε όλα τα επίπεδα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 93Ης Γ. Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΕ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η στοχοποίηση και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει!

Συνεχίζουμε!

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών :

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

  • Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

  • Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου