30 Ιουλίου 2024

Σύρος: Οι εκδηλώσεις Αυγούστου 2024 από την ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά - Αναλυτικό πρόγραμμα (ΕΙΚΟΝΕΣ & VIDEO)


Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά σας παρουσιάζει και σας καλεί στις δράσεις της για τον τρίτο μήνα του καλοκαιριού.


Ο Αύγουστος είναι μήνας προβολών ντοκιμαντέρ στην Απάνω Μεριά. Ξεκινάμε με τον μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη, συνεχίζουμε με τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης, στα μέσα του καλημερίζουμε την ερημίτισσα της νήσου Κίναρος και αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με αφιέρωμα στον μαγικό ρεαλισμό και ένα εξίσου μαγικό σεμινάριο την πρώτη του Σεπτέμβρη.

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων μας: 

11/8 Προβολή: Μου αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου, του Γιώργου Ζέρβα - Κτήμα Πομόνια


Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ, το Κτήμα Πομόνια και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ "Μου αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου" του Γιώργου Ζέρβα. 

Στο ντοκιμαντέρ επιχειρείται ένα ποιητικό, στοχαστικό πορτρέτο του Μάρκου Βαμβακάρη, που αδιαμφισβήτητα υπήρξε ο σημαντικότερος δημιουργός της πρώτης περιόδου του ρεμπέτικου τραγουδιού, πριν το άνοιγμά του σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Είναι βασισμένο τόσο στην ηχογραφημένη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στην Αγγελική Καλαμαρά, όσο και στις μαρτυρίες των συγγενών και των ανθρώπων που έζησαν κοντά του και δούλεψαν μαζί του. 

Σκηνοθεσία και παραγωγή: Ζέρβας Γιώργος

Σενάριο: Ζέρβας Γιώργος, Παπαδάκης Βαγγέλης. Δ/ντής Φωτογραφίας: Κωνσταντακόπουλος Ηλίας. Μοντάζ: Βενάκη Ηλέκτρα. Ηχοληψία: Αθανασόπουλος Μαρίνος. Δ/νση Παραγωγής: Πετροπούλου Τζίνα. Επιστημονικός Σύμβουλος: Παπαϊωάννου Σπύρος.

Παραγωγή: FILM PRODUCTION, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝHΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΚ), LUMIERE SERVICES , ΦΑΝΤΑΣΙΑ - ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ, ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΝΕΤ)

Trailer: https://vimeo.com/showcase/10673445/video/121267741 

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 20:00

https://www.facebook.com/share/FHrQwi4nUUvSPjnX/

12/8 Προβολή: Περί-ληψη - Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης, του Θανάση Παπακωνσταντίνου - Κτήμα Πομόνια


Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ και το Κτήμα Πομόνια, σας καλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Περί-ληψη : Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης”, του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Μουσική, φύση, ποίηση. Οι παντοτινές αγάπες του Θανάση Παπακωνσταντίνου, συναντιούνται στο ντοκιμαντέρ ΠΕΡΙ-ΛΗΨΗ, γυρισμένο στις εκβολές του Πηνειού, στην κορυφή του Κίσσαβου και σε πανέμορφες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής.

Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης. Οι στίχοι και οι μουσικές του Θανάση συναντούν το φυσικό κάλλος και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο μουσικό ντοκιμαντέρ

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Μυστακίδης, Κωσταντής Πιστιόλης, Γιώργος Αγγελάκης και Γιάννης Λίταινας 

Σκηνοθεσία, μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου. Ηχοληψία, μίξη, mastering: Μάκης Πελοπίδας

Παραγωγή: Αχός.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XpphUfY6wUk 


Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 20:00

https://www.facebook.com/share/yYAUognt9Z1HdEUD/  

17/8 Προβολή: Καλημέρα γειτόνισσα, της Τάνιας Χατζηγεωργίου - Κτήμα Πομόνια


Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ, το Κτήμα Πομόνια και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ "Καλημέρα γειτόνισσα”, της Τάνιας Χατζηγεωργίου.

Δεκαοχτώ ναυτικά μίλια ανατολικά της Αμοργού, βρίσκεται το Κίναρος. Μία νησίδα του Αιγαίου πελάγους, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Τρεις άνθρωποι, ένας τόπος, ένα όνειρο. Η Ρηνιώ δίνει μια υπόσχεση να μην αφήσει τον τόπο που γεννήθηκε μόνο του. Στο «ταξίδι» της επιστροφής την ακολουθεί ο άνδρας της και ο γιος της. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια.. Ο φακός παρατηρεί την καθημερινότητα και τον αγώνα της Ρηνιώς να κρατήσει ζωντανά τα χώματα όπου γεννήθηκε και περπάτησαν οι άνθρωποι της. Μια προσπάθεια της σκηνοθέτριας να καταγράψει μέσα από τη δική της ματιά, ενσωματώνοντας την κάμερα στη σχέση της με την πρωταγωνίστρια και να αφήσει τα γεγονότα να κυλήσουν μέσα σε πραγματικό χρόνο.

Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου

Σενάριο, διεύθυνση φωτογραφίας: Τάνια Χατζηγεωργίου.  Μοντάζ: Σόνια Μπρέλου.  Μουσική: Κώστας Βαπορίδης.

Παραγωγή: ERT3

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aISBN1-zxOM 


Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 20:00

https://www.facebook.com/share/9krmiGT9gXcRKqqQ/ 

31/8 Προβολή: Μαγικός Ρεαλισμός - Αφιέρωμα στο έργο της σκηνοθέτιδας Καρίνας Λογοθέτη - Κτήμα Πομόνια


Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ, το Κτήμα Πομόνια και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσιάζουν σε μια και μόνο προβολή το έργο της βραβευμένης σκηνοθέτιδας, ταινιών μικρού μήκους, Καρίνας Λογοθέτη. Την μετακίνηση των συντελεστών του ντοκιμαντέρ υποστήριξε η Blue Star Ferries.

Μαγικός ρεαλισμός.

Δύο λέξεις που περιγράφουν το έργο της Καρίνας, που θα παρουσιαστεί μέσα από την προβολή πέντε μικρού μήκους ταινιών της.

Συγκεκριμένα θα προβληθεί το "HER SHYNESS", η "ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ", το "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ", το "CALL TO ARMS" και το "DEAR VICTOR" και θα ακολουθήσει συζήτηση της Καρίνας με το κοινό.

Οι θεματικές της Καρίνας συνήθως πηγάζουν από την καθημερινή ζωή, αλλά με μια δόση σουρεαλισμού και αισιοδοξίας. Είναι εξάλλου η οπτική που έχει θέσει η ίδια στην καθημερινότητα της, δηλαδή το χάρισμα να ακούει ακόμα το παιδί μέσα της και η δύναμη που χρειάζεται να βλέπει τις μαύρες μέρες ως πολύχρωμες. Η πρώτη της ταινία Βουρβουρού, είναι ένα καλό παράδειγμα όπου άκουσε την παιδική φωνή μέσα της. Και ως αποτέλεσμα, η ολοκλήρωση αυτής της ταινίας λειτούργησε και ως η δική της ενηλικίωση.

Όλα τα πρότζεκτ που θα προβληθούν είναι γραμμένα και σκηνοθετημένα από την Καρίνα και επενδύονται με πρωτότυπη μουσική και ήχο από τον Βασίλη Ζλατάνο.

Για μια σύντομη γνωριμία με το έργο της πατήστε εδώ: https://vimeo.com/761033050

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 20:00

https://www.facebook.com/share/v3t1CNqHgtuvZfaZ/ 

1/9 Σεμινάριο: Άναψε τη φλόγα της Φαντασίας σου - Κτήμα Πομόνια


Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ και το Κτήμα Πομόνια σας καλούν σε μια βιωματική εμπειρία που θα ενεργοποιήσει την φαντασία σου, το σεμινάριο “Άναψε τη φλόγα της Φαντασίας σου”.

Η Καρίνα Λογοθέτη (σκηνοθέτης), ο Βασίλης Ζλατάνος (μουσικός, συνθέτης), η Μαριλένα Κατρανίδου (ηθοποιός, σκηνοθέτης), η Ξανθίππη Θερμού (ψυχολόγος, εμψυχώτρια) και η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου (κεραμίστρια, εμψυχώτρια), μέσα από ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ και ΗΧΟΥ θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν από την πραγματικότητα και να μας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια που δεν γνωρίζαμε, αυτά της φαντασίας μας, σε ένα τρίωρο σεμινάριο σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6932401909 (Κώστας)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 10:00

https://www.facebook.com/share/xZMVpJU2qMVF1g3m/ 

Οδηγίες πρόσβασης για το κτήμα Πομόνια:

Ανεβαίνετε με κατεύθυνση την Απάνω Μεριά, περνάτε τη Φοινικιά, φθάνετε στη διασταύρωση του Μύτακα και στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά προς Παπούρι. Κατεβαίνετε τον δρόμο του οικισμού μέχρι το σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι για το κτήμα, λίγο πριν την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα. Θα το δείτε στο αριστερό σας χέρι. Ακολουθήστε τις πινακίδες σήμανσης και θα βρεθείτε στο κτήμα.

Θερμή παράκληση: Επειδή ο δρόμος στο Παπούρι είναι αρκετά στενός πρέπει όλοι να αφήσετε το αυτοκίνητο στη μια πλευρά του δρόμου.

-- 
Απάνω Μεριά
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Apano Meria SCE
www.apanomeria.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου