15 Ιουλίου 2024

H συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Γάζα ως νεοαποικιοκρατική μπίζνα ανοικοδόμησης: Γάζα 2035 (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

H γενοκτονία στην Γάζα ως νεοαποικιοκρατική μπίζνα ανοικοδόμησης: Γάζα 2035
 

Η πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για «την επόμενη ημέρα στη Γάζα» φέρεται να απέδωσε.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να πουλήσει την επόμενη ημέρα στη Γάζα, ως έναν νεοφιλελεύθερο παράδεισο με στρατούς πολλών χωρών στην θέση των δεσμοφυλάκων των Παλαιστινίων αγωνιστών.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κυβέρνηση της Γάζας έχει επιβεβαιώσει πως τουλάχιστον 16.000 παιδιά έχουν δολοφονηθεί από το Ισραήλ, μαζί με 22.000 ενήλικες. Με την συντριπτική πλειονότητα των οποίων να είναι άμαχοι.

Σε κανέναν πόλεμο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν έχουμε δει την δίψα για αίμα, που παρατηρούμε από τον στρατό του Ισραήλ στη Γάζα.

Για τις γενιές μας είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια μαζική συγκέντρωση αμάχων να βομβαρδίζεται καθημερινά από το Ισραήλ, με την συνδρομή των ΗΠΑ και της Γερμανίας που προμηθεύουν την συντριπτική πλειονότητα των πυρομαχικών.

Το θέμα μας όμως είναι το ανεπίσημο σχέδιο που διακίνησε το γραφείο του Νετανιάχου με την ονομασία «Γάζα 2035». Μια δυστοπία βγαλμένη από τη χειρότερη ονείρωξη των ακροδεξιών και των φασιστών του παγκόσμιου στερεώματος σε Ισραηλινό στυλ.

Όταν η γενοκτονία πωλείται ως επένδυση 

Στις 3 Μαΐου το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να παρουσίασε ένα σχέδιο για την περιοχή της Λωρίδας της Γάζας με την ονομασία "Γάζα 2035".

Το σχέδιο προβλέπει τη μεταπολεμική Γάζα ως tabula rasa, τον άγραφο πίνακα του Ντεκάρτ, που όμως έχει ένα πιο δολοφονικό σκοπό: Μετά την γενοκτονία και το γκρέμισμα των χιλιάδων κατοικιών, ο Νετανιάχου σκοπεύει να κάνει ένα διπλό πρόγραμμα. Εξόρυξη ορυκτών καυσίμων από την παράκτια περιοχή της Γάζας, με έναν real estate παράδεισο στα πρότυπα της ΝΕΟΜ και τους Άραβες μονάρχες ως ανθρωποφύλακες των Παλαιστινίων.

Η πρόταση συνοδευόταν από ΑΙ γραφιστικά με φουτουριστικά κτίρια και ουρανοξύστες, υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου, πάρκα εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας και το νεοαποικιακό όραμα των Ισραηλινών φασιστών. 

Το σχέδιο αναφέρει ότι μετά από 12 μήνες «απελευθέρωσης» της περιοχής από τον έλεγχο της Χαμάς, η Γάζα θα τεθεί υπό την «προστατευτική εποπτεία» (μετακύλιση της κατοχής) της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, του Μπαχρέιν και του Μαρόκου, οι οποίοι με τη σειρά τους ΘΑ την επιστρέψουν στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι θα έχουν αυτοδιοικητικό στάτους, όμως όχι κρατική υπόσταση, καθώς το κράτος-δολοφόνος δεν δέχεται την λύση των δύο κρατών και δεν θα μπορεί να κλέβει τον παλαιστινιακό πλούτο.

Στο πάνω μέρος της εικόνας, αυτό που μοιάζει με εξέδρα άντλησης του πετρελαίου της Γάζας το βλέπετε; Αυτό είναι. Είτε είναι σωστοί αποικιοκράτες, είτε ιμιτασιόν.

Τα τρία βήματα με τα οποία η γενοκτονία μετουσιώνεται σε «ανάπτυξη»

Τα έγγραφα απαριθμού τρία βήματα για την επιστροφή της Γάζας υπό Παλαιστινιακή αυτοδιοίκηση.

Το πρώτο βήμα, με τίτλο «Ανθρωπιστική βοήθεια», προβλέπεται να διαρκέσει 12 μήνες. Το Ισραήλ θα δημιουργήσει «ασφαλείς περιοχές» χωρίς τον έλεγχο της Χαμάς, ξεκινώντας από το βορρά με αυτές να κινούνται νότια.

Οι αραβικές μοναρχίες θα κατανέμουν και θα επιβλέπουν την ανθρωπιστική βοήθεια στις «ασφαλείς περιοχές». Βέβαια και σήμερα το Ισραήλ δολοφονεί Παλαιστινίους στις ασφαλείς περιοχές, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Θα έχουν τον διπλό ρόλο του κατοχικού στρατού.

Τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, στο δεύτερο στάδιο οι -ας τους πούμε προδότες- άραβες θα πουλήσουν τους αδερφούς τους Παλαιστίνιους και θα μεταβιβάσουν την «ευθύνη για την ασφάλεια» στο Ισραήλ, ενώ ο αραβικός συνασπισμός θα δημιουργήσει έναν πολυμερή φορέα που θα ονομάζεται Αρχή Αποκατάστασης της Γάζας (GRA) για να επιβλέπει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης και να διαχειρίζεται τα οικονομικά της Λωρίδας.

Η GRA θα διοικείται από Παλαιστίνιους της Γάζας και θα αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση των ασφαλών περιοχών. Αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την εφαρμογή ενός σχεδίου τύπου «Μάρσαλ» που θα πληρώσουν οι αραβικές μοναρχίες και δικτατορίες με ένα ταυτόχρονο πρόγραμμα αποριζοσπαστικοποίησης. Δηλαδή οι Παλαιστίνιοι να μην αποζητούν πια την ελευθερία με τους Άραβες να κρατούν το μαστίγιο μαζί με το Ισραήλ.

Το τρίτο στάδιο, που ονομάζεται «Αυτοδιοίκηση», θα προβλέπει ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα να ενεργεί κατά των «απειλών ασφαλείας».

Η εξουσία θα μεταβιβαστεί σιγά σιγά είτε σε μια τοπική κυβέρνηση της Γάζας είτε σε μια ενιαία παλαιστινιακή κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης). Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την «αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας» και θα υπόκειται σε συμφωνία όλων των μερών.

Το τελικό βήμα χωρίς χρονικό ορίζοντα θα ήταν οι Παλαιστίνιοι να διαχειριστούν πλήρως και ανεξάρτητα τη Γάζα και να ενταχθούν στις «συμφωνίες του Αβραάμ».

Γενοκτονία χωρίς τις ΗΠΑ, είναι φαγητό χωρίς αλάτι

Ένα από τα πλεονεκτήματα για τα κράτη του Κόλπου που θα λάβουν μέρος θα περιλαμβάνουν αμυντικά σύμφωνα με τις ΗΠΑ και απρόσκοπτη πρόσβαση στα λιμάνια της Γάζας στη Μεσόγειο μέσω σιδηροδρόμων και αγωγών.

Το σχέδιο αναφέρει επίσης ότι αν μια τέτοια επέμβαση είναι επιτυχής στη Γάζα, μπορεί να επαναληφθεί στην Υεμένη, τη Συρία και το Λίβανο. Όπου θα καταστρέψουν τις χώρες και θα τις ανοικοδομήσουν.

Για τον πληθυσμό της Γάζας, «τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα» σύμφωνα με την έκθεση είναι πως μετά το τέλος του ελέγχου της Χαμάς «θα είναι οι μαζικές επενδύσεις στη Λωρίδα της Γάζας και οι τεράστιες ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και ο δρόμος για την επανένωση με τη Δυτική Όχθη και την επίτευξη αυτοδιοίκησης». Πολλά τα «θα» και τα «ίσως» και σε κάθε περίπτωση η «αποικία» δεν ισούται με «ανάπτυξη».

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί και Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ Ισραήλ, Αιγύπτου και Γάζας. Γιατί αν θέλεις κάτι από τον δολοφόνο σου και τον Αιγύπτιο φίλο του, είναι το ελεύθερο εμπόριο. Περισσότερη ανάπτυξη βρε κουτά.

Η ανάπτυξη στις μέρες μας, ειδικά αν αφορά μια γενοκτονία, οφείλει να είναι «πράσινη». Η Γάζα θα έχει και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων...

Η χειρότερη αποικιοκρατία που έχει γνωρίσει ο πλανήτης τα τελευταία 80 χρόνια

Πρόκειται για ένα «όραμα», όπου μετά την ολοκληρωτική καταστροφή των πόλεων της Γάζας, την σφαγή χιλιάδων αμάχων και την επιβολή ανθρωπογενή λιμού, ακολουθείται επισήμως η πολιτική του Απαρτχάιντ για την οποία φημίζεται το κράτος του Ισραήλ. 

Το όραμα του Νετανιάχου περιλαμβάνει τη διασύνδεση της Γάζας με την ΝΕΟΜ, «την πόλη του μέλλοντος» αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που χτίζει η Σαουδική Αραβία στην δική της εκστρατεία εθνοκάθαρσης, κατά την οποία η φυλή Howeitat έχει εκδιωχθεί από τη γη της υπό την απειλή φυλάκισης και τα μέλη της εκτελούνται από τον αιμοσταγή δολοφόνο και διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Είναι ο τρόπος που η Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ) ξεπλένει το αίμα αθώων από πάνω της και καλεί τους δυτικούς να απολαύσουν (στα κρυφά) ένα ποτήρι σαμπάνια στους ουρανοξύστες που κατασκευάζουν τα μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου. Βέβαια αν κάτι στραβώσει θα καταλήξουν σε μια φυλακή των καθεστώτων να βασανίζονται. Δεν έχει σημασία αν είσαι δυτικός. Τα βασανιστήρια στην Μέση Ανατολή δεν κάνουν διακρίσεις και ποτέ δεν έκαναν.

Ενώ φαινομενικά τα μεγάλα αυτά γραφεία έχουν κάποιες μίνιμουμ απαιτήσεις ελευθερίας και δημοκρατίας, μόλις κοπεί η επιταγή, οι μονάρχες της Μέσης Ανατολής που πουλάνε αρχιτεκτονική στην έρημο και στη θάλασσα, γίνονται αυτομάτως Δημοκράτες.

Το ΝΕΟΜ είναι πλέον παγκόσμιο πρότυπο για τους δικτάτορες του κόσμου και εκλεγμένους φασίστες όπως ο Νετανιάχου, πως να πουλήσεις φαραωνικά έργα ως τρόπο ξεπλύματος της αιμοσταγούς εικόνας.

Βέβαια και η NEOM θα μείνει κατά 80% στις μακέτες

Την ώρα που ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συνεχίζει να ρίχνει δισεκατομμύρια στην Ερυθρά Θάλασσα, με τους Χούθι να του χαλούν το όνειρο, το ΝΕΟΜ αναμένεται να είναι έως και 5 φορές μικρότερο. 

Πρόσφατα, ο όμιλος AECOM (αρχιτεκτονική, μηχανική και κατασκευές) δημοσίευσε μια αγγελία εργασίας για έναν υπεύθυνο σχεδιασμού για να συντονίσει ένα έργο της USAID για την κατασκευή υποδομών ύδρευσης στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, τις ίδιες υποδομές αφαλάτωσης και ύδρευσης που καταστρέφει το Ισραήλ με αμερικανικές και γερμανικές βόμβες.

Η AECOM είναι ακόμα μια από τις εταιρείες που εν μέσω πολέμου παίρνουν «δουλίτσες» χωρίς καν να έχει τελειώσει ο πόλεμος. Δεν ρωτούν, δεν τους ενδιαφέρουν οι δολοφονίες αθώων, «απλά κάνουν την δουλειά τους». Η οποία είναι να κατασκευάζουν μακέτες και να δημιουργούν φωτογραφίες CGI από τις οποίες κατασκευάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό.

ΠΗΓΗ

***

Γάζα
AP Photo/Tsafrir Abayov

Ακόμα μια σφαγή σε σχολείο της Γάζας - Αποσύρεται η Χαμάς από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες πως αποσύρεται από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν άλλο ένα σχολείο με εκτοπισμένους, για πέμπτη φορά σε οκτώ ημέρες. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Αξιωματούχος της Χαμάς διαβεβαίωσε πως ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι ζωντανός, είναι «καλά» και «επιβλέπει άμεσα τις επιχειρήσεις» των μαχητών του. Άλλο στέλεχος της οργάνωσης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η απόφαση να αποσυρθεί οφείλεται στην «έλλειψη σοβαρότητας» της άλλης πλευράς, καταγγέλλοντας ιδίως τις «σφαγές» που διαπράττονται «με θύματα άοπλους αμάχους».

Ωστόσο, η Χαμάς δηλώνει «είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις» όταν το Ισραήλ «δείξει σοβαρότητα», προκειμένου να «κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», που θα συνοδευτεί από ανταλλαγή παλαιστινίων φυλακισμένων με ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ο στρατιωτικός της βραχίονας εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου έφοδό του σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Προχθές η Χαμάς ανέφερε πως ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν 92 Παλαιστίνιους σε καταυλισμό εκτοπισμένων στο αλ Μαγάζι, κοντά στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του θυλάκου. Η οργάνωση κατήγγειλε και τη χθεσινή «φρικτή σφαγή» στον καταυλισμό της UNRWA στην Νουσέιρατ -που έχει κηρυχθεί «ασφαλής ζώνη» από το Ισραήλ-παρά τις διεθνείς επικρίσεις κατά του Ισραήλ για τα χτυπήματα σε σχολεία. 

Στέλεχος της UNRWA ανέφερε πως είδε στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις «ορισμένες από τις πιο φρικιαστικές σκηνές» από το ξέσπασμα του πολέμου. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το κτίριο να έχει υποστεί καταστροφή και επιζήσαντες συγκεντρωμένους στην αυλή του, που ήταν γεμάτη συντρίμμια. Ο Σκοτ Άντερσον, βοηθός συντονιστής για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στη Γάζα, μίλησε για «ακρωτηριασμένα νήπια» και «παράλυτα παιδιά» στα οποία ήταν αδύνατον να προσφερθεί περίθαλψη.

Από τη δική τους πλευρά οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν πως βομβαρδίστηκε «περιφραγμένος» χώρος που «διαχειριζόταν η Χαμάς» και όπου «σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν παρόντες μόνο τρομοκράτες της Χαμάς και κανένας άμαχος», διαβεβαιώνοντας πως «τα περισσότερα θύματα ήταν τρομοκράτες». Η επιχείρηση αυτή, είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στέλνει «μήνυμα αποτροπής» στους εχθρούς του Ισραήλ και συνέβαλε στην αποδυνάμωση της Χαμάς.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στον τομέα της Ράφα (νότια) και στην πόλη της Γάζας (βόρεια) όπου κατά τις ισραηλινές δυνάμεις «εξοντώθηκαν πολλοί τρομοκράτες σε μάχες εκ του συστάδην». Βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους στη συνοικία Ταλ αλ Χάουα, σύμφωνα με την πολιτική άμυνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου