02 Ιουλίου 2024

Πυρκαγιές: Επικίνδυνη κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό που κάνει «προβλέψεις» και που, ενώ η χώρα καιγόταν, αυτός δροσιζόταν στο Πάπιγκο! - Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη, 4/7/2024, για μέτρα αντιπυρικής προστασίας

image

Φωτιές: Επικίνδυνη κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό που κάνει «προβλέψεις»!


Λέγεται Μητσοτάκης και είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που καίγεται. Μόνο στην Αττική ξέσπασαν τρεις μεγάλες επικίνδυνες πυρκαγιές, χτες στη Σταμάτα και στην Κερατέα και προχθές στην Πάρνηθα

Αυτός ο πρωθυπουργός, χτες, πριν ξεκινήσουν οι φωτιές στη Σταμάτα και την Κερατεά έκανε την εβδομαδιαία του ανάρτηση για να μας πει ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»! Σήμερα έκανε υπουργικό συμβούλιο για την πρόληψη των πυρκαγιών για πει ακριβώς το ίδιο: «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»! Πρόσθεσε, μάλιστα, την εκτίμηση του ότι το καλοκαίρι «προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο».

Κύριε Μητσοτάκη, σας το γράψαμε και χτες. Δεν έχετε κάποιο ρόλο «μέντιουμ» για να κάνετε «προβλέψεις» και να σας λέμε και «μπράβο« που πέσατε μέσα. Είστε πρωθυπουργός, υπεύθυνος για τη δασοκτόνο εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σας. Ως πρωθυπουργός (και όχι ως «μέντιουμ») και σήμερα δεν είπατε απολύτως τίποτα για τα ανεπαρκή (το λιγότερο) μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, για τις ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και υποδομές στην Πυροσβεστική αλλά και στη Δασική Υπηρεσία

Ιδού τι δηλώσατε στο «άριστο» υπουργικό σας συμβούλιο:

— Καμαρώσατε πως το κράτος ήταν εκεί «από την πρώτη στιγμή σε εκατοντάδες εστίες, σε ολόκληρη την επικράτεια». Με αυτόν τον τρόπο απλά καπηλευτήκατε την αυτοθυσία των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, που έδρασαν παρά τις τεράστιες ελλείψεις. 

— Τα ρίξατε στον… «στρατηγό άνεμο», λέγοντας πως «είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο από πλευράς καιρικών συνθηκών, με υψηλή ξηρασία και ασυνήθιστα υψηλούς ανέμους γι’ αυτή την εποχή». Κύριε Μητσοτάκη, στην αντιπυρική προστασία υπάρχει και η πρόληψη, αλλά αυτή δεν φέρνει κέρδη σε εταιρείες. Μπορεί, όμως, να σώσει ανθρώπινες ζωές και να αποτρέψει τεράστιες καταστροφές.

Τολμήσατε να μιλήσετε για «καλύτερο συντονισμό» και υποστηρίξατε ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι καμένες εκτάσεις και οι ζημιές να είναι περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της απειλής». Μάλιστα, μεταφέρατε και κάποια στοιχεία: Στη Σταμάτα κάηκαν 1000 στρέμματα και άλλα τόσα στην Κερατέα, χτες. Και έτσι να είναι οι αριθμοί, σας φαίνονται λίγα, κύριε πρωθυπουργέ; 

Μεταφέρατε την ευθύνη για την προστασία από τις φωτιές στους κατοίκους, με την γνωστή «ατομική ευθύνη»: «Μπαίνουμε πια στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου και σίγουρα δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συνδρομή και των πολιτών, ιδιαίτερα στο πεδίο της πρόληψης».

Κύριε Μητσοτάκη, είναι ντροπή να δηλώνετε περήφανος, μετά τις πρώτες μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού. Είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο να «προετοιμάζετε» τον κόσμο για ένα ακόμα καλοκαίρι που θα γίνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα, με κίνδυνο μεγάλων καταστροφών. Δεν θα διώξετε τις  δικές σας πολιτικές ευθύνες, με το  «μπαλάκι» της «ατομικής ευθύνης» και μέσω και της διαρκούς χρήσης του «112», που ορισμένες φορές, όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά, προκαλεί πανικό και λάθος εκτιμήσεις. Αφήστε τις επικοινωνιακές «αηδίες» με τους αξύριστους υπουργούς να κάνουν απολογισμό των καταστροφών και λάβετε μέτρα. Μιλάμε για την ανθρώπινη ζωή! 

***

Αμετανότητος! Από Βρυξέλλες… Πάπιγκο με το πρωθυπουργικό ο Κυριάκος – Η χώρα στις φλόγες και ο ΠΘ δροσιζόταν (Photos)

Αμετανότητος! Από Βρυξέλλες… Πάπιγκο με το πρωθυπουργικό ο Κυριάκος – Η χώρα στις φλόγες και ο ΠΘ δροσιζόταν (Photos)

Ένα δροσερό σαββατοκύριακο απόλαυσε ο πρωθυπουργός στο Πάπιγκο όπου έχει κάνει τις τελευταίες επενδύσεις του, την ίδια στιγμή που όλη η χώρα βρισκόταν στο «κόκκινο» λόγω των επικίνδυνων πυρκαγιών που έκαιγαν σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Μάλιστα, για την πρωθυπουργική βόλτα επιστρατεύτηκε, ως συνήθως, το κυβερνητικό αεροσκάφος έτσι ώστε τα έξοδα της μετάβασης να μη χρεωθούν στο πρωθυπουργικό ζεύγος, αλλά στο συνηθισμένο υποζύγιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό.

Όπως προκύπτει από το στίγμα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 28/6 απευθείας από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο Κορυφής όπου αποφασίστηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη θέση ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στη βάση του στην Ελευσίνα την ίδια ημέρα το απόγευμα, ενώ χθες Κυριακή 30/6 επέστρεψε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων προκειμένου να παραλάβει τον -ξεκούραστο πια- πρωθυπουργό και να τον φέρει πίσω στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το Documento τον περασμένο Απρίλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην αγορά δύο όμορων οικοπέδων στο Ζαγόρι.

Το Documento έχει επίσης φέρει στην επιφάνεια την αλόγιστη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προσωπικές του αποδράσεις, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του τριημέρου που διοργάνωσε στην Αίγυπτο, με αφορμή επίσημη επίσκεψή του.

ΠΗΓΗ

***

image
Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη για μέτρα αντιπυρικής προστασίας

Κάλεσμα στην κινητοποίηση που θα γίνει για τις πυρκαγιές, την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής (ΕΚΛΑΑ).

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί «έστω και τώρα, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, να πάρει μέτρα για την προστασία του δασικού πλούτου της Αττικής που η καταστροφή του κοστίζει στην ποιότητα ζωής μας, αλλά και ειδικά μέτρα για την προστασία του Εθνικού Δρυμού του Σουνίου. Να ελεγχθεί άμεσα η λειτουργικότητα του δικτύου υδροδότησης και των κρουνών και αντλιοστασίων, να καλυφθούν οι ανάγκες με νέα αν απαιτείται».

Αναλυτικά στο κάλεσμά του αναφέρει τα εξής:

«Όλοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 7.30.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Αττικής βρισκόμαστε για ακόμη μια χρονιά αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Καταρχάς απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ την άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση στο 100% των ζημιών και καταστροφών που έπαθαν οι λαϊκές οικογένειες.

Η ανυπαρξία των μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, οι τεράστιες ελλείψεις και η υποστελέχωση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των δασαρχείων, τα ελλιπή μέσα και υποδομές, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον κίνδυνο της ίδιας της ζωής μας, την καταστροφή της περιουσίας του λαού μας, την καταστροφή δασών και φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία πυρκαγιά στην Κερατέα, που μάλιστα ήταν η τρίτη στον Δήμο Λαυρεωτικής μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, έβαλε σε κίνδυνο ακόμη και τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, ενώ χάθηκαν πολλές περιουσίες και οι κόποι μιας ζωής λαϊκών οικογενειών και πολλά χιλιόμετρα δάσους.

Φτάνει πια με την “ατομική ευθύνη”, τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” και τις δικαιολογίες της “κλιματικής αλλαγής και κρίσης”.

Απατούμε έστω και τώρα, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, να πάρει μέτρα για την προστασία του δασικού πλούτου της Αττικής που η καταστροφή του κοστίζει στην ποιότητα ζωής μας, αλλά και ειδικά μέτρα για την προστασία του Εθνικού Δρυμού του Σουνίου. Να ελεγχθεί άμεσα η λειτουργικότητα του δικτύου υδροδότησης και των κρουνών και αντλιοστασίων, να καλυφθούν οι ανάγκες με νέα αν απαιτείται.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Αττικής, συλλόγους ορειβατικούς, περιβαλλοντολογικούς και φυσιολατρικούς, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 7.30.

Η υπόθεση της πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές αφορά όλο τον λαό της Αττικής, αφορά την ίδια τη ζωή μας και την ποιότητά της».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου