18 Ιουλίου 2024

Ναυάγο της Πύλου: Επιχειρούν να φιμώσουν τους επιζώντες μάρτυρες του ναυαγίου με απελάσεις - Καταγγελία από την ΚΕΕΡΦΑ


Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

 
Οχι φίμωση των επιζώντων της Πύλου με απορρίψεις αιτήσεων ασύλου και απελάσεις 
 
Άμεση νομιμοποίηση των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου. 
 
Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος Λιμενικού-κυβέρνησης-Frontex
 
Οι επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, κυρίως επιζήσαντες από το Πακιστάν και την Αίγυπτο, που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα και έχουν καταθέσει μηνύσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις του Ελληνικού Λιμενικού σχετικά με την ρυμούλκηση του Ανδριάνα που οδήγησε και στην ανατροπή του σκάφους καθώς και στη μη έγκαιρη διάσωση τους από τις Ελληνικές Αρχές, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τα θύματα της Πύλου και όχι συγκάλυψη του εγκλήματος με την φίμωση της φωνής των επιζώντων με τις απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου που υποβάλλουν. Ηδη εννέα επιζώντες έχουν πάρει απόρριψη του αιτήματος τους και κινδυνεύουν με απέλαση.
 
Ένα χρόνο μετά το ναυάγιο, και αναμένουμε το πόρισμα του Ναυτοδικείου σχετικά με τις ευθύνες του Ελληνικού Λιμενικού στο ναυάγιο της Πύλου με αποτέλεσμα τον πνιγμό πάνω από 600 προσφύγων. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου προς τα ιταλικά ύδατα, είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης πολιτικής “προστασίας των συνόρων”, της πολιτικής της αποτροπής ως επίσημη επιλογή του ελληνικού κράτους καταργώντας απροκάλυπτα το δικαίωμα στο άσυλο για τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των καταστροφών. 
 
Οι μάρτυρες αυτού του ναυαγίου πρέπει να παραμείνουν στη χώρα με ασφάλεια και με πλήρη δικαιώματα. Είναι οι άνθρωποι που είδαν τους άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού να δένουν το σκοινί και εξαιτίας της ρυμούλκησης αυτής, το πλοίο ανατράπηκε και βυθίστηκε. Είδαν εκατοντάδες συνανθρώπους τους να πνίγονται και το Λιμενικό να καθυστερεί να τους διασώσει ακόμα και εκείνη την ύστατη στιγμή που κάθε δευτερόλεπτο ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. ΟΙ επιζώντες πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την ζωή τους στην Ελλάδα και βέβαια να καταθέσουν σε κάθε δημόσια και δικαστική αρχή για αυτό το έγκλημα. Το μεγαλύτερο ρατσιστικό έγκλημα του Ελληνικού Λιμενικού τα τελευταία χρόνια.
 
Ο καπετάνιος του ΠΠΛΣ 920, ο Αρχηγός του Ελληνικού Λιμενικού θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν για αυτό το έγκλημα, όπως και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι καθώς και εκείνοι που χάραξαν τις επιλογές θανάτου των προσφύγων στην κυβέρνηση και την ΕΕ.
 
Οι επιζώντες αυτού του ναυαγίου θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν ενώπιον των αρχών για το τι συνέβη και οδηγήθηκε το πλοίο στην ανατροπή και βύθιση.Θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε μαζί τους ισότιμα και να παλεύουμε μαζί για την τιμωρία των ενόχων του Ελληνικού Λιμενικού. 
 
Απαιτούμε να αντιμετωπιστούν από τις αρχές ως θύματα ενός ναυαγίου, ενός εγκλήματος με ρατσιστικό κίνητρο, να τους δοθούν αμέσως νομιμοποιητικά έγγραφα και όχι να κινδυνεύουν με απέλαση για να συγκαλυφθει το έγκλημα της Πύλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου