11 Ιουλίου 2024

Reporters United: Η κυβέρνηση επιχειρεί (με ψέματα) να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη φίμωση των Παρατηρητηρίων! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Reporters United

❗Σημαντική εξέλιξη: Επιστολή #Μαξίμου προς Reporters United.
 
🔸 Η κυβέρνηση επιχειρεί (με ψέματα) να συμμαζέψει τα
ασυμμάζευτα μετά τη δημοσίευση του Reporters United για τη φίμωση των Παρατηρητηρίων!
🔸 Μετά τη δημοσίευσή μας για το πώς το Μαξίμου στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και θέτει εκτός νόμου τα Παρατηρητήρια δικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επικοινώνησε μαζί μας.
🔸 Ο κ. Μαρινάκης μάς είπε μέσω επιστολής ότι «η κυβέρνηση δεν προέβη στη νομοθέτηση απαγόρευσης μετάδοσης δικών» αλλά πρόσθεσε απλώς έναν περιορισμό μετάδοσης μέσω ίντερνετ. Λέει αλήθεια; Όχι.
🔸 Η παλιά διάταξη απαγόρευε τη μετάδοση της δίκης από τηλεόραση και ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και τη μαγνητοσκόπησή της.
🔸 Όμως, η νέα διάταξη περιλαμβάνει μια πολύ πιο ευρεία απαγόρευση. Αναφέρει ρητά: «Απαγορεύεται η ολική ή μερική μετάδοση [της δίκης] με οποιονδήποτε τρόπο».
🔸 Άρα, σε αντίθεση με ό,τι λέει ο κ. Μαρινάκης, η κυβέρνηση προέβη στη νομοθέτηση απαγόρευσης μετάδοσης δικών και δεν προστέθηκε ένας απλός περιορισμός για τη μετάδοση μέσω ίντερνετ.
🔸 Τον κ. Μαρινάκη διαψεύδει η πραγματικότητα. Με βάση τη νέα διάταξη της ΝΔ δικαστήριο απαγόρευσε στο omniatv την κάλυψη δίκης για ρατσιστική επίθεση κατά προσφυγισσών και προσφύγων στη Μυτιλήνη.
🔸 Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύουμε πλήρη την επιστολή του κ. Μαρινάκη προς το Reporters United. Με τις ανακρίβειές της. 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου