25 Ιανουαρίου 2024

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024: Μια μαύρη μέρα για το Ισραήλ, μια λαμπρή μέρα για τους λαούς - Του Λεωνίδα Βατικιώτη (ΕΙΚΟΝΕΣ, VIDEO, ΧΑΡΤΕΣ)

Ως μια από τις πιο δύσκολες ημέρες για το Ισραήλ, χαρακτήρισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπανιαμίν Νετανιάχου την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Αιτία ήταν η θαυμάσια οργανωμένη επιχείρηση Παλαιστίνιων αγωνιστών εναντίον του στρατού κατοχής. Στις 4.00 το μεσημέρι ακριβώς κι ενώ οι σιωνιστές είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στις κολόνες τους για να ανατινάξουν δύο κτίρια, Παλαιστίνιος πυροδότησε ρουκέτα που τίναξε στον αέρα άρμα μάχης Μερκάβα το οποίο προστάτευε τους σιωνιστές κι αμέσως μετά δεύτερη ρουκέτα Yassin 105 έπεσε μέσα στην είσοδο του σπιτιού όπου βρίσκονται ακόμη οι σιωνιστές με αποτέλεσμα, λόγω των τρομερά υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργεί, να εκραγούν ακαριαία τα δικά τους εκρηκτικά, το κτίριο σε δευτερόλεπτα να καταρρεύσει και οι επιτιθέμενοι να σκοτωθούν! Και οι 24! Αριθμός τραυματιών δεν ανακοινώθηκε από το Ισραήλ, αλλά σίγουρα είναι τριψήφιος!


Το ακόμη καλύτερο ήταν πώς οι μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ κατάφεραν να διαφύγουν ασφαλείς, χωρίς να συλληφθούν, χωρίς καν να τραυματιστούν. Μάλιστα κατέγραψαν την επίθεσή τους, για να μην μπορεί το Ισραήλ να αποδώσει τον θάνατο 24 στρατιωτών σε ανθρώπινο λάθος ή φίλια πυρά, κατά την προσφιλή του τακτική.

Η Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ήταν κυρίως για τους Παλαιστίνιους, αλλά και για όλους τους λαούς του κόσμου που μάχονται ενάντια στον σιωνισμό και το ρατσισμό μια ξεχωριστή και λαμπρή μέρα, επειδή το Ισραήλ πλήρωσε το τίμημα που του άξιζε για την γενοκτονία την οποία πραγματοποιεί επί τέσσερις συνεχείς μήνες, σκοτώνοντας αδιάκριτα άμαχους, γυναίκες και παιδιά. Ο αριθμός των νεκρών από την πλευρά των Παλαιστινίων έχει ξεπεράσει πλέον τους 25.000, ενώ το 85% των κτιρίων και κάθε είδους υποδομών στη Γάζα έχει γκρεμιστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Οι ταπεινώσεις δε τις οποίες επιβάλλουν στους Παλαιστίνιους και τα καθημερινά βασανιστήρια θα αποτελούν αιώνια ντροπή για το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Η Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ήταν μια μέρα χαράς επειδή το Ισραήλ επιτέλους τιμωρήθηκε για τα στυγερά εγκλήματα που διαπράττει. Τα δύο σπίτια που θα γκρέμιζαν στην Γάζα ήταν γνωστό πώς δεν αποτελούσαν στρατιωτικές βάσεις της παλαιστινιακής αντίστασης. Η κατεδάφισή τους προκρίθηκε στο πλαίσιο ενός συνειδητού σχεδίου που αποσκοπεί στη περαιτέρω συρρίκνωση της κατοικημένης Γάζας, ώστε οι συνθήκες ζωής για τους Παλαιστίνιους να γίνουν ακόμη πιο δραματικές κι έτσι να φύγουν! Ζητούμενο δηλαδή είναι η εθνοκάθαρση.

Το σχέδιο αυτό το έχουν υποστηρίξει δημόσια οι Σιωνιστές. «Η έκταση της Γάζας θα μικρύνει» είχε δηλώσει τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του πολέμου ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν. Τις ίδιες μέρες ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ, Αβί Ντίχτερ, υπεραμυνόμενος της ανάγκης δημιουργίας μια ζώνης ασφαλείας γύρω από τα σύνορα του Ισραήλ, είχε δηλώσει ότι «ανεξαρτήτως του ποιος είσαι, ποτέ πιά δεν θα είσαι σε θέση να έρθεις κοντά στα σύνορα του Ισραήλ».

Η πρακτική των Ισραηλινών καταδικάστηκε ευθέως από τον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών καθηγητή Ραχαπογκάλ Μπαλακρισνάν, καθηγητή σε θέματα δικαίου και οικιστικής ανάπτυξης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ο οποίος δήλωσε στους New York Times ότι η συστηματική κατεδάφιση σπιτιών στην παλαιστινιακή συνοριακή γραμμή αποτελεί έγκλημα πολέμου επειδή δεν θέτουν καμιά άμεση απειλή για το Ισραήλ.

Δεν είναι όμως μόνο τα όσα συνέβησαν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Η εισβολή των Σιωνιστών στη Γάζα έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για το Ισραήλ και την Δύση που ήδη υφίσταται μια πρωτοφανή σε (γεωγραφική) έκταση και (στρατηγικό) βάθος ήττα. Ενώστε τις παρακάτω τελίτσες και θα δείτε μπροστά σας την απρόσμενη συντριβή που υπέστησαν το Ισραήλ και οι προστάτες του, πληρώνοντας τεράστιο τίμημα για την εθνοκάθαρση που από κοινού πραγματοποιούν στη Γάζα.

Στο εσωτερικό του Ισραήλ, ακόμη και η λέξη αποσύνθεση αδυνατεί να περιγράψει τις συγκρούσεις που δεσπόζουν, έχοντας ως αιτία την αρρωστημένη εμμονή του Νετανιάχου να παραμείνει στην εξουσία για να μη πάει φυλακή λόγω των σκανδάλων διαφθοράς στα οποία εμπλέκεται. Ακόμη κι επιλογή του να ορίσει ως στόχο της εισβολής στη Γάζα την εξάλειψη της Χαμάς –πιο γενικός δεν γινόταν- προκρίθηκε μόνο και μόνο για να είναι ένας πόλεμος που δεν θα τελειώσει ποτέ. Κι έτσι ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στο διηνεκές απολαμβάνοντας δικαστική ασυλία. Σε αυτό το βωμό θυσιάζονται και οι όμηροι της 7ης Οκτωβρίου, που ανέρχονται σε 130 εκ των οποίων 19 είναι γυναίκες και 2 παιδιά.

Ωστόσο, η οργή κατά του Νετανιάχου και της κλίκας του είναι τόσο μεγάλη ώστε την Δευτέρα συγγενείς των ομήρων εισέβαλαν στην ισραηλινή βουλή ζητώντας από την κυβέρνησή τους να προχωρήσει σε συμφωνία με τις παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις για να απελευθερωθούν ο όμηροι. Ο Νετανιάχου και οι υπουργοί του είναι οι αποκλειστικοί υπαίτιοι για την συνέχισή της κράτησής των ομήρων επειδή η προσφορά των Παλαιστινίων είναι απλή: Διακοπή της εισβολής και απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων από τις ισραηλινές φυλακές έναντι απελευθέρωσης των ομήρων. Η πρόταση των Ισραηλινών αντίθετα κατατίθεται μόνο και μόνο για να απορριφθεί από τους Παλαιστίνιους κι ο πόλεμος μαζί με την δικαστική ασυλία του …Μπίμπι να συνεχιστεί επ’ αόριστο: Προσωρινή ανακωχή για να απελευθερωθούν οι όμηροι και μετά συνεχίζουμε την γενοκτονία… Ποιος θα δεχόταν τέτοια πρόταση;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας

Το δίλημμα «πόλεμος στη Γάζα ή απελευθέρωση των ομήρων» (που ισοδυναμεί με τον θάνατό τους όσο συνεχίζεται η γενοκτονία) είναι τόσο προφανές που το περιέγραψε ακόμη κι ο ισραηλινός στρατηγός Γκαντί Έιζενκοτ, ένας εκ των πέντε που αποτελούν το συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε στη Γάζα στις 4 Δεκεμβρίου 2023. Μια μέρα αμέσως μετά την ακύρωση από το Ισραήλ της προσωρινής ανακωχής που επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων. Δήλωσε λοιπόν στην τηλεόραση ότι «πρέπει να ομολογήσουμε δημόσια πώς είναι αδύνατο να επιστρέψουν οι όμηροι ζωντανοί στο εγγύς μέλλον χωρίς μια συμφωνία». Κοινώς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να απελευθερώσουν τους ομήρους, δήλωσε ο στρατηγός!


Ο Τύπος του Ισραήλ πνέει μένεα εναντίον του Νετανιάχου. Ορισμένα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα: Άρθρο της Haaretz στις 22 Ιανουαρίου με τίτλο «Ένα αμερικανικό χέρι για να βγάλει το Ισραήλ από την επικίνδυνη πολιτική παράλυση», ξεκινούσε με τα εξής: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε μια περίπλοκη στρατηγική κατάσταση στην οποία δε βρισκόταν εδώ και δεκαετίες. 100 ημέρες μάχης κατά της Χαμάς δεν οδήγησαν στην καταστροφή της ή στην επιστροφή των απαχθέντων. Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία αν αυτοί οι στόχοι, από στρατιωτική άποψη, είναι καθόλου ρεαλιστικοί». Μια μέρα πριν, στις 21 Ιανουαρίου η Yedioth Ahronoth είχε τίτλο: «Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Θα υπομείνετε μια στρατηγική αποτυχία που είναι πιο φρικτή στην ιστορία το Ισραήλ». Η Maariv στις 18 Ιανουαρίου περιέγραφε τη Γάζα με Βιετνάμ, κοκ.

Ο στρατός του Ισραήλ έχει δικαίως κατακτήσει τον τίτλο του «στρατού Tik Tok» πολύ πριν την επίθεση που δέχθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2024 και στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν στρατηγοί σε ώρα υπηρεσίας συνελήφθησαν με το μποξεράκι. Τα κτηνωδώς σαρκαστικά βίντεο που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπληρώνονται από επικές αποτυχίες στην επίτευξη στρατιωτικών στόχων (κι όχι φυσικά στον βομβαρδισμό νοσοκομείων και στην δολοφονία παιδιών).


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal «οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει το 20% ως 30% των μαχητών της Χαμάς, βάσει εκτιμήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ένα επίτευγμα που υπολείπεται σημαντικά από το στόχο του Ισραήλ να καταστρέψει την οργάνωση και δείχνει την ανθεκτικότητα της έπειτα από μήνες πολέμου που έχουν μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε ερείπια. Οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ για τις απώλειες της οργάνωσης βρήκαν επίσης ότι η Χαμάς έχει αρκετά πολεμοφόδια για να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ και τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα για μήνες»!

Εδώ αξίζει να αντιπαραβάλλουμε την αξιοθαύμαστη μαχητικότητα και μεθοδικότητα των Παλαιστινίων με εκείνη του «στρατού Tik Tok» ο οποίος αμέσως μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου περίμενε τα αμερικανικά μεταγωγικά να ξεφορτώσουν πολεμοφόδια για να ξεκινήσει την επίθεση…

Συνεχίζει λοιπόν η αμερικανική εφημερίδα να περιγράφει το φιάσκο των Ισραηλινών στη Γάζα, γράφοντας για τη Χαμάς: «Η οργάνωση προσπαθεί να ανασυστήσει την αστυνομική της δύναμη σε τμήματα της Πόλης της Γάζας, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που επιβεβαίωσαν μια διαβαθμισμένη έκθεση. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί ότι παρά τις επιθετικές (sic) εναέριες κι επίγειες επιθέσεις εντός της Γάζας που έχουν σκοτώσει χιλιάδες πολίτες, δεν έχουν επιτύχει το στόχο τους να καταστρέψουν τη Χαμάς. Οι μαχητές της οργάνωσης έχουν προσαρμόσει τις τακτικές τους λειτουργώντας σε μικρότερες ομάδες κι επιλέγοντας να κρύβονται σε ενέδρες για τα ισραηλινά στρατεύματα… Η επιβίωση της Χαμάς έχει θέσει ερωτήματα στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά εδάφη και στο εξωτερικό για το κατά πόσο το Ισραήλ μπορεί να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους». Και καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα που πρωτοστατεί στις κατηγορίες για αντισημιτισμό εναντίον οποιουδήποτε δημόσιου προσώπου στηλιτεύει τα εγκλήματα των σιωνιστών: «Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις προσδοκίες τους για τον πόλεμο»!


Το ίδιο άρθρο μεταφέρει εκτιμήσεις αμερικανικών υπηρεσιών ότι οι μαχητές της Χαμάς ανέρχονταν σε 25.000 ως 30.000 πριν τον πόλεμο, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι αστυνομικοί. Οι εκτιμήσεις του Ισραήλ είναι ότι οι απώλειες της ανέρχονται 9.000 μετά την εισβολή και 1.000 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της 7η Οκτωβρίου. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί στους Αμερικάνους ότι ενώ βάσει των στρατιωτικών δογμάτων ένας στρατός που καταγράφει απώλειες από 25% ως 30% παύει να είναι αποτελεσματικός, η Χαμάς δεν δείχνει σημάδια κόπωσης. Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν τα δόγματα ή τις εκτιμήσεις τους για τον στρατό της Χαμάς…

Από την άλλη, εκτιμήσεις των σιωνιστών ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών τους σε 552, πριν την επίθεση της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου. Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ ενδεικτικό στοιχείο για την ηθική κατάπτωση του στρατού κατοχής είναι η έκταση που έχει λάβει η προσφυγή σε… ψυχίατρους! Βάσει ανακοινώσεων του ίδιου του ισραηλινού στρατού, στις 19 Δεκεμβρίου μάλιστα, 2.800 στρατιώτες πέρναγαν τακτικά ή όχι τις πόρτες ψυχίατρων…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας


Εκτός των παλαιστινιακών εδαφών τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Ειδικά από τη στιγμή που Άγγλοι και Αμερικάνοι έπεσαν στην παγίδα των Χούθι και ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς οι Αγγλοαμερικάνοι δεν διδάσκονται τίποτε από τις ήττες τις οποίες έχουν δεχτεί από δυνάμεις με ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλες τους επένδυαν στο χρόνο και την …αναμονή.

Οι Αγγλοαμερικάνοι έχουν προδιαγράψει την ήττα τους κι αυτό το γράφει μια εφημερίδα που έκρινε ως απαραίτητο τον βομβαρδισμό των Χούθι, επειδή όπως γράφει απειλούν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Ερυθρά Θάλασσα. Κι ας επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο οι Χούθι ότι στόχος τους είναι μόνο τα πλοία ισραηλινών συμφερόντων ή εκείνα που κατευθύνονται στο Ισραήλ! Άλλωστε όταν πολιορκείται η Γάζα από στεριά, θάλασσα και αέρα με την ευθύνη του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τι πιο φυσιολογικό και τι πιο δίκαιο ακόμη από τον θαλάσσιο αποκλεισμό του Ισραήλ! Κι αυτό είναι μόνο η αρχή!!!

Έγραφε λοιπόν σε σημείωμά της σύνταξής του στις 13 Ιανουαρίου ο Observer, που δεν παραλείπει σε κάθε κρίσιμη συγκυρία να τιμάει την βρόμικη βρετανική αποικιοκρατική ιστορία: «Το βασικό πρόβλημα ωστόσο το οποίο είναι πολύ αμφίβολο να γνωρίζουν οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Αγγλίας είναι ότι η στρατιωτική δράση που έχουν αναλάβει ως τώρα μπορεί να μην αποδειχθεί εντελώς αποτελεσματική. Οι Χούθι είναι συνηθισμένοι να βομβαρδίζονται. Στη διάρκεια του εμφυλίου της Υεμένης υπέμειναν αμείλικτες επιθέσεις από τους Σαουδάραβες. Αυτό σημαίνει ότι ΗΠΑ και Αγγλία, με την υποστήριξη σε μη πολεμικές δραστηριότητες από Ολλανδία, Αυστραλία, Καναδά και Μπαχρέιν κατά τ’ άλλα όμως ανησυχητικά απομονωμένες διεθνώς, εισέρχονται σε έναν πόλεμο βομβαρδισμών χωρίς τέλος στον οποίο δεν μπορούν να νικήσουν – η δράση τους έτσι είναι επί της ουσίας μάταιη. Η φιλο-παλαιστινιακή στάση των Χούθι είναι δημοφιλής στους Υεμενίτες καις την περιοχή, όπου οι Αραβικές κυβερνήσεις επικρίνονται επειδή δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη σφαγή στη Γάζα»…

Και πριν αλέκτωρ… το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δύο επίλεκτοι του Πολεμικού Ναυτικού «χάθηκαν στη θάλασσα και πέθαναν αυτό τον μήνα κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής επιδρομής κομάντο σε ένα μικρό πλοίο που μετέφερε τμήματα όπλων που κατευθύνονταν στην Υεμένη». Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…


Τα χειρότερα για την Δύση έπονται καθώς είναι θέμα χρόνου να επεκταθούν τόσο ο ναυτικός αποκλεισμός του Ισραήλ όσο και ο πόλεμος! Όπως έγινε επίσημα γνωστό στο πλευρό του Ισραήλ δεν έσπευσαν μόνο Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Ολλανδία και Μπαχρέιν.


Η προδοσία των φτωχών και ανυπεράσπιστων Παλαιστινίων συμπληρώθηκε επίσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία που επέτρεψαν την τροφοδοσία του κράτους παρία της Μέσης Ανατολής δια της χερσαίας οδού, όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί.


Οι Χούθι για να αντιμετωπίσουν την «αραβική χερσαία παράκαμψη» από βορρά φαίνονται διατεθειμένοι να επεκτείνουν τον αποκλεισμό προς ανατολικά, χρησιμοποιώντας όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς. Μόνο που έτσι ο πόλεμος γενικεύεται, με ευθύνη εκείνων που επιμένουν στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Ο πόλεμος γενικεύεται όσο αυξάνονται οι επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις, αρχής γενομένης από το Ιράκ. Πιο σαφής δεν μπορούσε να γίνει ο πρωθυπουργός της πολύπαθης αυτής χώρας όταν δημόσια κάλεσε τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν! Θα αποχωρήσουν ησύχως, όπως οι Γάλλοι από το Μάλι και τον Νίγηρα; Ή, θα συνεχίσουν να δρουν ως δύναμη κατοχής, οπότε οι επιθέσεις εναντίον τους θα πάψουν να είναι συμβολικές και προειδοποιητικές;


Στη δε Συρία, η ρωσική ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει τον εναέριο έλεγχο της συνοριακής γραμμής στο Γκολάν ισοδυναμεί με τερματισμό των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη χώρα των Άσαντ. Αν συνεχίσει τότε οι ισραηλινοί πιλότοι θα βρουν απέναντί τους τους Ρώσους… Αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με το τέλος μιας μακράς περιόδου που ξεκίνησε το 2011 και η Συρία ήταν ξέφραγο αμπέλι και πεδίο βολής φθηνό για Τούρκους, Ισραηλινούς και Αμερικανούς. Όλα αυτά προοιωνίζονται μια πιο ενεργή στάση της στην μέση Ανατολή.

Όσο για το πότε θα συμβούν όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Ο άξονας της αντίστασης από το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία, τον Λίβανο μέχρι την Παλαιστίνη, την Υεμένη και την Ερυθραία πλέον, έδειξε ότι διαθέτει Ιώβεια, ανεξάντλητη υπομονή κι ότι ξέρει να προετοιμάζεται για την επόμενη σύγκρουση, όποτε φυσικά ο άξονας επιλέξει κι όχι ο ιμπεριαλισμός. Η μόνη ασφαλής απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι η παράταση της σφαγής στη Γάζα φέρνει πιο κοντά την ήττα των Δυτικών στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, πέραν της ήττας του Ισραήλ και των συμμάχων του σε πολεμικό και πολιτικό επίπεδο, είναι και η επικοινωνιακή συντριβή που έχει δεχθεί ο άξονας του πολέμου.

  • Το Ισραήλ έγινε ταυτόσημο με την γενοκτονία που συντελεί σε βάρος ενός άοπλου αλλά αδούλωτου λαού. Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το Ισραήλ ξεφτιλίστηκε από τη Νότια Αφρική καθώς στην πράξη αποδέχθηκε όλα όσα του καταλογίστηκαν, υποστηρίζοντας ότι ναι, πράγματι τα έπραξε, αλλά για την επιβίωσή του!
  • ΗΠΑ, Αγγλία και οι φιλικές τους κυβερνήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελληνική, αποδείχθηκαν συνένοχοι των δολοφόνων του Ισραήλ.
  • Η Χαμάς και όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις αντί να ταυτιστούν με το ISIS όπως επιχείρησε αρχικά το Ισραήλ ταυτίστηκαν με την αυτοθυσία, τη συνέπεια και την αντίσταση.
  • Οι δε Παλαιστίνιοι έγιναν υπόδειγμα ηρωισμού και υπερηφάνειας σε όλο τον κόσμο που διαδηλώνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες ενάντια στην σφαγή από ένα μισητό κράτος αδίστακτων δολοφόνων, το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: Λεωνίδας Βατικιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου