ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από info-war.gr
Το Παλαιστινιακό Κίνημα Αντίστασης «Χαμάς» εξέδωσε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ένα 16σέλιδο κείμενο στα Αραβικά και τα Αγγλικά με τον τίτλο «Η αφήγησή μας…», στο οποίο επιχειρεί να αποδώσει τη δική του οπτική για όσα οδήγησαν στην Επιχείρηση «Πλημμύρα Αλ-Άκσα» της 7ης Οκτωβρίου και για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της. Παράλληλα, μεταφέρει έκκληση για τη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ επιχειρεί να απαντήσει σε όσα μεταδίδονται διεθνώς για την ίδια τη φύση της Χαμάς και να καταθέσει τις προτάσεις της για το μέλλον.
Στο INFO-WAR αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μηχανική μετάφραση του κειμένου της Χαμάς, ούτως ώστε να υπάρχουν καταγεγραμμένα τα επιχειρήματά της στην ελληνική γλώσσα, σε μία χώρα όπου η προπαγανδιστική υπεροπλία του ισραηλινού κράτους επιβάλλεται ποικιλοτρόπως.
Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο (στα αγγλικά) πατώντας εδώ. Ακολουθεί η μετάφραση του κειμένου:
Η αφήγησή μας…
Επιχείρηση Al-Aqsa Flood
Γραφείο Τύπου της Χαμάς
Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος
Στον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό μας,
Στα αραβικά και ισλαμικά έθνη,
Στους ελεύθερους λαούς παγκοσμίως και όσους υποστηρίζουν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Υπό
το φως της συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας και
τη Δυτική Όχθη, και καθώς ο λαός μας συνεχίζει τη μάχη του για
ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και απελευθέρωση από την πιο μακρόχρονη κατοχή,
κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν επιδείξει τα καλύτερα δείγματα
γενναιότητας και ηρωισμού στην αντιμετώπιση της ισραηλινής δολοφονικής
μηχανής και επιθετικότητας. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε στον λαό μας και
στους ελεύθερους λαούς του κόσμου την πραγματικότητα για το τι συνέβη
στις 7 Οκτωβρίου, τα κίνητρα πίσω από αυτό, το γενικό πλαίσιο που
σχετίζεται με την παλαιστινιακή υπόθεση, καθώς και να διαψεύσουμε τους
ισραηλινούς ισχυρισμούς και να θέσουμε τα γεγονότα σε μια προοπτική.
Περιεχόμενα
Πρώτον: Γιατί η επιχείρηση Al-Aqsa Flood;
Δεύτερον: Τα γεγονότα της επιχείρησης Al-Aqsa Flood και οι αντιδράσεις στους ισραηλινούς ισχυρισμούς
Τρίτον: Προς μια διαφανή διεθνή έρευνα
Τέταρτον: Μια υπενθύμιση στον κόσμο, ποια είναι η Χαμάς;
Πέμπτον: Τι χρειάζεται;
Πρώτον: Γιατί η επιχείρηση Al-Aqsa Flood;
1. Η μάχη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και την αποικιοκρατία δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, αλλά ξεκίνησε 105 χρόνια πριν, συμπεριλαμβανομένων των 30 ετών της βρετανικής αποικιοκρατίας και των 75 ετών σιωνιστικής κατοχής. Το 1918, ο παλαιστινιακός λαός κατείχε το 98,5% της παλαιστινιακής γης και αντιπροσώπευε το 92% του πληθυσμού στη γη της Παλαιστίνης. Ενώ οι Εβραίοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Παλαιστίνη με μαζικές εκστρατείες μετανάστευσης σε συντονισμό μεταξύ των βρετανικών αποικιοκρατικών αρχών και του Σιωνιστικού Κινήματος, κατάφεραν να καταλάβουν τον έλεγχο όχι πάνω από του 6% των εδαφών στην Παλαιστίνη και να είναι 31% του πληθυσμού πριν από το 1948, όταν η Σιωνιστική Οντότητα ανακοινώθηκε στην ιστορική γη της Παλαιστίνης. Εκείνη την εποχή, ο παλαιστινιακός λαός στερήθηκε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και οι σιωνιστικές συμμορίες επιδόθηκαν σε μια εθνοτική εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού με στόχο να τον εκδιώξουν από τα εδάφη και τις περιοχές του. Ως αποτέλεσμα, οι σιωνιστικές συμμορίες κατέλαβαν με τη βία τον έλεγχο του 77% της γης της Παλαιστίνης, απ’ όπου εκδίωξαν το 57% του λαού της Παλαιστίνης και κατέστρεψαν πάνω από 500 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, και διέπραξαν δεκάδες σφαγές κατά των Παλαιστινίων, οι οποίες κατέληξαν στην ίδρυση της Σιωνιστικής Οντότητας το 1948. Επιπλέον, σε συνέχεια της επίθεσης, οι ισραηλινές δυνάμεις το 1967 κατέλαβαν το υπόλοιπο της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και της Ιερουσαλήμ, εκτός από τα αραβικά εδάφη γύρω από την Παλαιστίνη.
2. Σε αυτές τις μακρές δεκαετίες, ο παλαιστινιακός λαός υπέστη όλες τις μορφές καταπίεσης, αδικίας, απαλλοτρίωσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του και τις πολιτικές απαρτχάιντ. Η Λωρίδα της Γάζας, για παράδειγμα, υπέφερε από το 2007 από έναν ασφυκτικό αποκλεισμό επί 17 χρόνια, ο οποίος τη μετέτρεψε στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο. Ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα υπέφερε επίσης από πέντε καταστροφικούς πολέμους\επιθέσεις, στις οποίες το «Ισραήλ» ήταν το παραβατικό μέρος. Ο λαός της Γάζας το 2018 ξεκίνησε επίσης τις διαδηλώσεις της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για τον ισραηλινό αποκλεισμό, τις άθλιες ανθρωπιστικές συνθήκες τους και να απαιτήσουν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν. Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής απάντησαν σε αυτές τις διαμαρτυρίες με βάναυση βία όπου 360 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 19.000 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πάνω από 5.000 παιδιά μέσα σε λίγους μήνες.
3. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατά την περίοδο μεταξύ (Ιανουαρίου 2000 και Σεπτεμβρίου 2023), η ισραηλινή κατοχή σκότωσε 11.299 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε 156.768 άλλους, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων από αυτούς ήταν άμαχοι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν έδωσαν σημασία στα δεινά του παλαιστινιακού λαού τα τελευταία χρόνια, αλλά παρείχαν κάλυψη στην ισραηλινή επιθετικότητα. Θρήνησαν μόνο για τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς να αναζητήσουν την αλήθεια για το τι συνέβη, και κακώς περπάτησαν πίσω από την ισραηλινή αφήγηση καταδικάζοντας μια υποτιθέμενη στοχοποίηση ισραηλινών πολιτών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στις σφαγές της ισραηλινής κατοχής εναντίον των Παλαιστίνιων πολιτών και τη βίαιη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, και παρόλα αυτά οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να αγνοούν τα όσα διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Γάζα των μαζικών δολοφονιών.
4. Οι ισραηλινές παραβιάσεις και η κτηνωδία καταγράφηκαν από πολλές οργανώσεις του ΟΗΕ και διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ακόμη καταγράφηκαν από ισραηλινές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αυτές οι εκθέσεις και μαρτυρίες αγνοήθηκαν και η ισραηλινή κατοχή δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει. Για παράδειγμα, στις 29 Οκτωβρίου 2021, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν προσέβαλε το σύστημα του ΟΗΕ σκίζοντας μια έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη Γενική Συνέλευση, και την πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων πριν αποχωρήσει από το βήμα. Ωστόσο, διορίστηκε το επόμενο έτος – το 2022 – στη θέση του αντιπροέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
5. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί της αντιμετώπιζαν πάντα το Ισραήλ ως κράτος υπεράνω του νόμου — του παρέχουν την απαραίτητη κάλυψη για να διατηρήσει την παράταση της κατοχής και την καταστολή του παλαιστινιακού λαού, και επίσης επιτρέπουν στο «Ισραήλ» να εκμεταλλεύεται μια τέτοια κατάσταση για να απαλλοτριώσει περαιτέρω παλαιστινιακά εδάφη και να εξιουδαΐσει τα ιερά και τα όσιά τους. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ είχε εκδώσει περισσότερα από 900 ψηφίσματα τα τελευταία 75 χρόνια υπέρ του Παλαιστινιακό λαού, το «Ισραήλ» αρνήθηκε να συμμορφωθεί με οποιοδήποτε από αυτά τα ψηφίσματα, και το αμερικανικό VETO ήταν πάντα παρόν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτρέψει οποιαδήποτε καταδίκη των πολιτικών και παραβιάσεων του «Ισραήλ». Γι’ αυτό βλέπουμε τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες να είναι συνένοχοι και συνεργάτες της ισραηλινής κατοχής στα εγκλήματά της και στη συνεχή ταλαιπωρία του Παλαιστινιακού λαού.
6. Όσον αφορά την «ειρηνική διαδικασία διευθέτησης». Παρά το γεγονός ότι οι συμφωνίες του Όσλο που υπογράφηκαν το 1993 με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) προέβλεπαν τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας· το «Ισραήλ» κατέστρεφε συστηματικά κάθε δυνατότητα για την εγκαθίδρυση του παλαιστινιακού κράτους μέσω μιας ευρείας εκστρατείας εποικισμών, κατασκευής οικισμών και εβραιοποίησης των παλαιστινιακών εδαφών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Οι υποστηρικτές της ειρηνευτικής διαδικασίας μετά από 30 χρόνια συνειδητοποίησαν ότι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και ότι η διαδικασία αυτή είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον παλαιστινιακό λαό. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σε πολλές περιπτώσεις την απόλυτη απόρριψη της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους. Μόλις ένα μήνα πριν από την επιχείρηση Al-Aqsa Flood, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε ένα χάρτη της λεγόμενης «Νέας Μέσης Ανατολής», που απεικόνιζε το «Ισραήλ» να εκτείνεται από τον Ιορδάνη ποταμό έως τη Μεσόγειο Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Γάζας. Ολόκληρος ο κόσμος σε αυτό το βήμα – της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – ήταν σιωπηλός απέναντι στην ομιλία του γεμάτη αλαζονεία και άγνοια απέναντι στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.
7. Μετά από 75 χρόνια αδυσώπητης κατοχής και δεινών, και αφού απέτυχαν όλες οι πρωτοβουλίες για απελευθέρωση και επιστροφή του λαού μας, αλλά και μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα της λεγόμενης ειρηνευτικής διαδικασίας, τι περίμενε ο κόσμος από τον παλαιστινιακό λαό να κάνει ως απάντηση στα ακόλουθα:
- Τα ισραηλινά σχέδια εξιουδαϊσμού του ευλογημένου τζαμιού Αλ-Άκσα, τις χρονικές και χωρικές προσπάθειες διαχωρισμού του, καθώς και την εντατικοποίηση των εισβολών των ισραηλινών εποίκων στο ιερό τζαμί.
- Οι πρακτικές της εξτρεμιστικής και δεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία πρακτικά λαμβάνει μέτρα για την προσάρτηση ολόκληρης της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ στη λεγόμενη «κυριαρχία του Ισραήλ» εν μέσω σχεδίων στο επίσημο τραπέζι των Ισραηλινών για την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα σπίτια και τις περιοχές τους.
- Οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές που βιώνουν στερήσεις των βασικών τους δικαιωμάτων καθώς και επιθέσεις και εξευτελισμούς υπό την άμεση επίβλεψη του Ισραηλινού φασίστα υπουργού Itamar Ben-Gvir.
- Ο άδικος εναέριος, θαλάσσιος και χερσαίος αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 17 χρόνια.
- Η επέκταση των ισραηλινών οικισμών σε όλη τη Δυτική Όχθη σε πρωτοφανές επίπεδο, καθώς και η καθημερινή βία που ασκείται από τους εποίκους κατά των Παλαιστινίων και των περιουσιών τους.
- Τα επτά εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που ζουν σε ακραίες συνθήκες σε προσφυγικούς καταυλισμούς και άλλες περιοχές, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στα εδάφη τους και οι οποίοι εκδιώχθηκαν πριν από 75 χρόνια.
- Η αποτυχία της διεθνούς κοινότητας και η συνενοχή των υπερδυνάμεων στην αποτροπή της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους.
Τι αναμενόταν από τον παλαιστινιακό λαό μετά από όλα αυτά; Να συνεχίσει να περιμένει και να συνεχίσει να υπολογίζει στον ανήμπορο ΟΗΕ! Ή να αναλάβει πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού, των εδαφών, των δικαιωμάτων και των ιερών· γνωρίζοντας ότι η πράξη υπεράσπισης είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται στους διεθνείς νόμους, κανόνες και συμβάσεις.
Με βάση τα παραπάνω, η επιχείρηση Al-Aqsa Flood στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα απαραίτητο βήμα και μια φυσιολογική απάντηση για την αντιμετώπιση όλων των ισραηλινών συνωμοσιών κατά του παλαιστινιακού λαού και των αιτιών τους. Ήταν μια αμυντική πράξη στο πλαίσιο της απαλλαγής από την ισραηλινή κατοχή, της ανάκτησης των παλαιστινιακών δικαιωμάτων και στο δρόμο για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία όπως όλοι οι λαοί σε όλο τον κόσμο το έκαναν.
Δεύτερον: Τα γεγονότα της επιχείρησης Al-Aqsa Flood και οι αντιδράσεις στους ισραηλινούς ισχυρισμούς
Υπό το πρίσμα των κατασκευασμένων από το Ισραήλ κατηγοριών και ισχυρισμών σχετικά με την επιχείρηση Al-Aqsa Flood στις 7 Οκτωβρίου και τις επιπτώσεις της, εμείς στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
- Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood στις 7 Οκτωβρίου είχε ως στόχο ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες και επιδίωξε να συλλάβει τους στρατιώτες του εχθρού για να πιεστούν οι ισραηλινές αρχές να απελευθερώσουν τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές μέσω μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση επικεντρώθηκε στην καταστροφή της Μεραρχίας Γάζας του ισραηλινού στρατού, των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που σταθμεύουν κοντά στους ισραηλινούς οικισμούς γύρω από τη Γάζα.
- Η αποφυγή βλάβης των αμάχων, ιδίως των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων, αποτελεί θρησκευτική και ηθική δέσμευση από όλους τους μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ. Επαναλαμβάνουμε ότι η παλαιστινιακή αντίσταση ήταν πλήρως πειθαρχημένη και δεσμευμένη στις ισλαμικές αξίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές στόχευαν μόνο τους στρατιώτες της κατοχής και εκείνους που έφεραν όπλα εναντίον του λαού μας. Εν τω μεταξύ, οι Παλαιστίνιοι μαχητές ήταν πρόθυμοι να αποφύγουν να βλάψουν αμάχους παρά το γεγονός ότι η αντίσταση δεν διαθέτει όπλα ακριβείας. Επιπλέον, εάν υπήρχε οποιαδήποτε περίπτωση στοχοποίησης αμάχων, αυτό συνέβη τυχαία και κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τις δυνάμεις κατοχής. Από την ίδρυσή του το 1987, το κίνημα Χαμάς δεσμεύτηκε να αποφεύγει να βλάψει αμάχους. Αφού ο σιωνιστής εγκληματίας Μπαρούχ Γκολντστάιν διέπραξε το 1994 μια σφαγή εναντίον Παλαιστίνιων πιστών στο τέμενος Al-Ibrahimi στην κατεχόμενη πόλη της Χεβρώνας, η Χαμάς ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία για να αποφύγει οι άμαχοι να είναι το κύριο βάρος των μαχών από όλα τα μέρη, αλλά η ισραηλινή κατοχή την απέρριψε και μάλιστα δεν έκανε κανένα σχόλιο επ’ αυτής. Η Χαμάς επανέλαβε επίσης τέτοιες εκκλήσεις αρκετές φορές, αλλά έτυχε κωφών αυτιών από την ισραηλινή κατοχή, η οποία συνέχισε τη σκόπιμη στοχοποίηση και δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων.
- Ίσως να συνέβησαν κάποια σφάλματα κατά την εφαρμογή της επιχείρησης Al-Aqsa Flood λόγω της ραγδαίας κατάρρευσης του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας και του στρατού και του χάους που προκλήθηκε κατά μήκος των συνοριακών περιοχών με τη Γάζα. Όπως πιστοποιείται από πολλούς, το Κίνημα Χαμάς αντιμετώπισε με θετικό και ευγενικό τρόπο όλους τους αμάχους που κρατούνταν στη Γάζα, και προσπάθησε από τις πρώτες μέρες της επίθεσης να τους απελευθερώσει, και αυτό συνέβη και κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ανθρωπιστικής εκεχειρίας, όπου αυτοί οι άμαχοι απελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις ισραηλινές φυλακές.
- Όσοι ισχυρισμοί προωθήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ότι οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ στις 7 Οκτωβρίου στόχευαν ισραηλινούς πολίτες δεν είναι παρά πλήρη ψέματα και κατασκευές. Η πηγή αυτών των ισχυρισμών είναι η επίσημη ισραηλινή αφήγηση και καμία ανεξάρτητη πηγή δεν απέδειξε οποιονδήποτε από αυτούς. Είναι γνωστό ότι η επίσημη ισραηλινή αφήγηση προσπαθούσε πάντα να δαιμονοποιήσει την παλαιστινιακή αντίσταση, νομιμοποιώντας παράλληλα την κτηνώδη επίθεσή της στη Γάζα.
Ακολουθούν ορισμένες λεπτομέρειες που έρχονται σε αντίθεση με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς:
- Βίντεο κλιπ που τραβήχτηκαν εκείνη την ημέρα – 7 Οκτωβρίου – μαζί με τις μαρτυρίες των ίδιων των Ισραηλινών που κυκλοφόρησαν αργότερα, έδειξαν ότι οι μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ δεν στόχευαν αμάχους, και πολλοί Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία λόγω της σύγχυσής τους.
- Έχει επίσης διαψευστεί παγίως το ψέμα των «40 αποκεφαλισμένων μωρών» από τους Παλαιστίνιους μαχητές, και ακόμη και ισραηλινές πηγές διέψευσαν αυτό το ψέμα. Πολλά από τα δυτικά πρακτορεία μέσων ενημέρωσης δυστυχώς υιοθέτησαν αυτόν τον ισχυρισμό και τον προώθησαν.
- Ο ισχυρισμός ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές διέπραξαν βιασμούς εναντίον Ισραηλινών γυναικών διαψεύστηκε πλήρως, μεταξύ άλλων και από το κίνημα Χαμάς. Μια έκθεση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Mondoweiss την 1η Δεκεμβρίου 2023, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για «μαζικούς βιασμούς» που φέρεται να διαπράχθηκαν από μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε τον ισχυρισμό αυτό «για να τροφοδοτήσει τη γενοκτονία στη Γάζα».
- Σύμφωνα με δύο δημοσιεύματα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth στις 10 Οκτωβρίου και της εφημερίδας Haaretz στις 18 Νοεμβρίου, πολλοί Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν από ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο, ιδίως εκείνοι που βρίσκονταν στο μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στη Γάζα, όπου 364 Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν. Τα δύο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι μαχητές της Χαμάς έφτασαν στην περιοχή του φεστιβάλ χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη γνώση του φεστιβάλ, όπου το ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ τόσο κατά των μαχητών της Χαμάς όσο και κατά των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ. Η Yedioth Ahronoth ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός, για να αποτρέψει περαιτέρω διεισδύσεις από τη Γάζα και να αποτρέψει τη σύλληψη τυχόν Ισραηλινών από τους Παλαιστίνιους μαχητές, έπληξε πάνω από 300 στόχους στις περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
- Άλλες ισραηλινές μαρτυρίες επιβεβαίωσαν ότι οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού και οι επιχειρήσεις των στρατιωτών σκότωσαν πολλούς Ισραηλινούς αιχμαλώτους και τους απαγωγείς τους. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής βομβάρδισε σπίτια στους ισραηλινούς οικισμούς όπου βρίσκονταν μέσα Παλαιστίνιοι μαχητές και Ισραηλινοί σε μια σαφή εφαρμογή της περιβόητης «Οδηγίας Αννίβα» του ισραηλινού στρατού που λέει ξεκάθαρα ότι «καλύτερα ένας νεκρός άμαχος όμηρος ή στρατιώτης από το να τον πιάσουν ζωντανό» για να αποφύγει την εμπλοκή σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων με την παλαιστινιακή αντίσταση.
- Επιπλέον, οι αρχές κατοχής αναθεώρησαν τον αριθμό των σκοτωμένων στρατιωτών και αμάχων από 1.400 σε 1.200, αφού διαπίστωσαν ότι 200 καμένα πτώματα ανήκαν στους Παλαιστίνιους μαχητές που σκοτώθηκαν και αναμείχθηκαν με ισραηλινά πτώματα. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που σκότωσε τους μαχητές είναι αυτός που σκότωσε τους Ισραηλινούς, γνωρίζοντας ότι μόνο ο ισραηλινός στρατός διαθέτει στρατιωτικά αεροπλάνα που σκότωσαν, έκαψαν και κατέστρεψαν ισραηλινές περιοχές στις 7 Οκτωβρίου.
- Οι ισραηλινές βαριές αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Γάζα που οδήγησαν στο θάνατο σχεδόν 60 Ισραηλινών αιχμαλώτων αποδεικνύουν επίσης ότι η ισραηλινή κατοχή δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή των αιχμαλώτων στη Γάζα.
- Είναι επίσης γεγονός ότι ένας αριθμός ισραηλινών εποίκων σε οικισμούς γύρω από τη Γάζα ήταν οπλισμένοι και συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους μαχητές στις 7 Οκτωβρίου. Οι εν λόγω έποικοι ήταν καταγεγραμμένοι ως πολίτες, ενώ το γεγονός είναι ότι ήταν ένοπλοι και πολεμούσαν στο πλευρό του ισραηλινού στρατού.
- Όταν μιλάμε για ισραηλινούς πολίτες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επιστράτευση ισχύει για όλους τους Ισραηλινούς άνω των 18 ετών – τους άνδρες που υπηρέτησαν 32 μήνες στρατιωτικής θητείας και τις γυναίκες που υπηρέτησαν 24 μήνες – όπου όλοι μπορούν να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα. Αυτό βασίζεται στην ισραηλινή θεωρία της ασφάλειας ενός «ένοπλου λαού», η οποία μετέτρεψε την ισραηλινή οντότητα σε «έναν στρατό με χώρα».
- Η βάναυση δολοφονία αμάχων είναι μια συστηματική προσέγγιση της ισραηλινής οντότητας και ένα από τα μέσα για την ταπείνωση του παλαιστινιακού λαού. Η μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι μια σαφής απόδειξη αυτής της προσέγγισης.
- Το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera δήλωσε σε ένα ντοκιμαντέρ ότι σε ένα μήνα από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, ο ημερήσιος μέσος όρος δολοφονιών παιδιών Παλαιστινίων στη Γάζα ήταν 136, ενώ ο μέσος όρος δολοφονίας παιδιών στην Ουκρανία – κατά τη διάρκεια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου – ήταν ένα παιδί κάθε μέρα.
- Όσοι υπερασπίζονται την ισραηλινή επίθεση δεν εξετάζουν τα γεγονότα με αντικειμενικό τρόπο αλλά μάλλον πάνε να δικαιολογήσουν τη μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ λέγοντας ότι θα υπήρχαν απώλειες μεταξύ των αμάχων κατά την επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν τέτοια υπόθεση όταν πρόκειται για το γεγονός της Επιχείρησης Al-Aqsa Flood στις 7 Οκτωβρίου.
- Είμαστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε δίκαιη και ανεξάρτητη έρευνα θα αποδείξει την αλήθεια της αφήγησης και θα αποδείξει την κλίμακα των ψεμάτων και των παραπλανητικών πληροφοριών της ισραηλινής πλευράς. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τους ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με τα νοσοκομεία στη Γάζα που η παλαιστινιακή αντίσταση τα χρησιμοποιούσε ως κέντρα διοίκησης· ένας ισχυρισμός που δεν αποδείχθηκε και διαψεύστηκε από εκθέσεις πολλών δυτικών πρακτορείων τύπου.
Τρίτον: Προς μια διαφανή διεθνή έρευνα
- Η Παλαιστίνη είναι κράτος-μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και προσχώρησε στο Καταστατικό της Ρώμης το 2015. Όταν η Παλαιστίνη ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στα εδάφη της, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ισραηλινή αδιαλλαξία και απόρριψη, καθώς και με απειλές για την τιμωρία των Παλαιστίνιων για το αίτημα προς το ΔΠΔ. Είναι επίσης ατυχές να αναφέρουμε ότι υπήρχαν μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι κατέχουν τις αξίες της δικαιοσύνης, που τάχθηκαν πλήρως στο πλευρό της κατοχής και τάχθηκαν εναντίον των κινήσεων της Παλαιστίνης στο διεθνές σύστημα δικαιοσύνης. Αυτές οι δυνάμεις θέλουν να διατηρήσουν το «Ισραήλ» ως κράτος υπεράνω του νόμου και να εξασφαλίσουν ότι διαφεύγει της ευθύνης και της λογοδοσίας.
- Καλούμε αυτές τις χώρες, ιδιαίτερα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, αν εννοούν τους ισχυρισμούς τους για επικράτηση της δικαιοσύνης, οφείλουν να ανακοινώσουν την υποστήριξή τους στην πορεία των ερευνών για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και να παράσχουν πλήρη υποστήριξη στα διεθνή δικαστήρια να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
- Παρά τις αμφιβολίες που έχουν οι χώρες αυτές να σταθούν στο πλευρό της δικαιοσύνης, εξακολουθούμε να προτρέπουμε τον εισαγγελέα του ΔΠΔ και την ομάδα του να έρθουν αμέσως και επειγόντως στην κατεχόμενη Παλαιστίνη για να εξετάσουν τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν εκεί, και όχι απλώς να παρατηρεί την κατάσταση εξ αποστάσεως ή να υπόκειται στους ισραηλινούς περιορισμούς.
- Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε ένα ψήφισμα που ζητούσε τη γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔΔ) σχετικά με τις νομικές συνέπειες της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών από το «Ισραήλ», οι (λίγες) χώρες που υποστηρίζουν το «Ισραήλ» ανακοίνωσαν την απόρριψή της κίνησης που εγκρίθηκε από σχεδόν 100 χώρες. Και όταν ο λαός μας – και οι νομικές και δικαιωματικές ομάδες – προσπάθησαν να ασκήσουν διώξεις εναντίον των Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου ενώπιον των δικαστηρίων των ευρωπαϊκών χωρών – μέσω του συστήματος της παγκόσμιας δικαιοδοσίας – τα ευρωπαϊκά καθεστώτα εμπόδισαν τις κινήσεις επιτρέποντας σε Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
- Τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να τεθούν στο ευρύτερο πλαίσιο τους και όλες οι περιπτώσεις αγώνα κατά της αποικιοκρατίας και κατοχής στη σύγχρονη εποχή μας να αναφερθούν. Αυτές οι εμπειρίες αγώνα δείχνουν ότι στο ίδιο επίπεδο καταπίεσης που διαπράττεται από τον κατακτητή, θα υπήρχε μια αντίστοιχη αντίδραση από τον λαό που βρίσκεται υπό κατοχή.
- Ο παλαιστινιακός λαός και οι λαοί σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν την κλίμακα των ψεμάτων και της εξαπάτησης που ασκούν αυτές οι κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την ισραηλινή αφήγηση στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την τυφλή προκατάληψη και να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα. Οι χώρες αυτές γνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης που είναι η κατοχή και η άρνηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ζει με αξιοπρέπεια στα εδάφη του. Οι χώρες αυτές δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τη συνέχιση του άδικου αποκλεισμού εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα, και επίσης δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον απέναντι στους χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που κρατούνται υπό συνθήκες όπου βασικά δικαιώματά τους ως επί το πλείστον αρνούνται.
- Χαιρετίζουμε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου από όλες τις θρησκείες, τις εθνότητες και τις καταβολές που συγκεντρώνονται σε όλες τις πρωτεύουσες και πόλεις παγκοσμίως για να εκφράσουν την απόρριψή τους στα ισραηλινά εγκλήματα και σφαγές, και να δείξουν την υποστήριξή τους στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και τον δίκαιο αγώνα του.
Τέταρτον: Μια υπενθύμιση στον κόσμο, ποια είναι η Χαμάς;
- Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης «Χαμάς» είναι ένα παλαιστινιακό ισλαμικό εθνικοαπελευθερωτικό και αντιστασιακό κίνημα. Στόχος του είναι η απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η αντιμετώπιση του σιωνιστικού σχεδίου. Το πλαίσιο αναφοράς του είναι το Ισλάμ, το οποίο καθορίζει τις αρχές, τους στόχους και τα μέσα του. Η Χαμάς απορρίπτει τη δίωξη οποιουδήποτε ανθρώπου ή την υπονόμευση των δικαιωμάτων του για εθνικιστικούς, θρησκευτικούς ή δογματικούς λόγους.
- Η Χαμάς διαβεβαιώνει ότι η σύγκρουσή της είναι με το σιωνιστικό σχέδιο και όχι με τους Εβραίους λόγω της θρησκείας τους. Η Χαμάς δεν διεξάγει αγώνα εναντίον των Εβραίων επειδή είναι Εβραίοι, αλλά διεξάγει αγώνα κατά των Σιωνιστών που κατέχουν την Παλαιστίνη. Ωστόσο, οι Σιωνιστές είναι αυτοί που ταυτίζουν συνεχώς τον Ιουδαϊσμό και τους Εβραίους με το δικό τους αποικιοκρατικό σχέδιο και την παράνομη οντότητά τους.
- Ο Παλαιστινιακός λαός ανέκαθεν αντιστεκόταν στην καταπίεση, την αδικία και τη διάπραξη σφαγών εναντίον αμάχων ανεξάρτητα από το ποιος τις διαπράττει. Και με βάση τις θρησκευτικές και ηθικές μας αξίες, δηλώσαμε ξεκάθαρα την απόρριψή μας σε όσα οι Εβραίοι εκτέθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία. Εδώ, εμείς υπενθυμίζουμε ότι το εβραϊκό πρόβλημα στην ουσία ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ το αραβικό και ισλαμικό περιβάλλον ήταν – σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας – ένα ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό και άλλους λαούς άλλων πεποιθήσεων και εθνοτήτων. Το αραβικό και ισλαμικό περιβάλλον ήταν ένα παράδειγμα συνύπαρξης, πολιτιστικής αλληλεπίδρασης και θρησκευτικών ελευθεριών. Η σημερινή σύγκρουση προκαλείται από τη σιωνιστική επιθετική συμπεριφορά και τη συμμαχία της με τις δυτικές αποικιοκρατικές δυνάμεις· ως εκ τούτου, εμείς απορρίπτουμε την εκμετάλλευση των εβραϊκών δεινών στην Ευρώπη για να δικαιολογηθεί η καταπίεση κατά του λαού μας στην Παλαιστίνη.
- Το κίνημα της Χαμάς σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανόνες είναι ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που έχει σαφείς στόχους και αποστολή. Παίρνει τη νομιμοποίησή του για να αντισταθεί στην κατοχή από το παλαιστινιακό δικαίωμα στην αυτοάμυνα, την απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση. Η Χαμάς ήταν πάντα πρόθυμη να περιορίσει τον αγώνα και την αντίστασή της κατά της ισραηλινής κατοχής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ωστόσο, η ισραηλινή κατοχή δεν συμμορφώθηκε με αυτό και διέπραξε σφαγές και δολοφονίες εναντίον των Παλαιστινίων εκτός Παλαιστίνης.
- Τονίζουμε ότι η αντίσταση στην κατοχή με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντίστασης είναι ένα νομιμοποιημένο δικαίωμα από όλους τους κανόνες, τις ιερές θρησκείες, τους διεθνείς νόμους, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Γενεύης και του πρώτου πρόσθετου πρωτόκολλού της και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ — π.χ. Το ψήφισμα 3236 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκε από την 29η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης στις 22 Νοεμβρίου 1974, το οποίο επιβεβαίωσε τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος επιστροφής στις «εστίες τους και την περιουσία τους από όπου εκδιώχθηκαν, εκτοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν».
- Ο ακλόνητος παλαιστινιακός λαός μας και η αντίστασή του δίνουν μια ηρωική μάχη για να υπερασπιστούν τη γη και τα εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στη μακροβιότερη και βάρβαρη αποικιοκρατική κατοχή. Ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ισραηλινή επίθεση που διέπραξε αποτρόπαιες σφαγές εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά και γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, η ισραηλινή κατοχή στέρησε τον λαό μας στη Γάζα από τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα και απλά τους στέρησε όλα τα μέσα ζωής. Εν τω μεταξύ, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν άγρια όλες τις υποδομές της Γάζας και τα δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πανεπιστημίων, τζαμιών, εκκλησιών και νοσοκομείων σε ένα σαφές σημάδι εθνοκάθαρσης με στόχο την εκδίωξη του παλαιστινιακού λαού από τη Γάζα. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της ισραηλινής κατοχής δεν έκαναν τίποτα, αλλά συνέχισαν τη γενοκτονία εναντίον του λαού μας.
- Η χρήση από την ισραηλινή κατοχή του προσχήματος της «αυτοάμυνας» για να δικαιολογήσει την καταπίεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού είναι μια διαδικασία ψεύδους, εξαπάτησης και ανατροπής των γεγονότων. Η ισραηλινή οντότητα δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εγκλήματα και την κατοχή της, αλλά είναι ο παλαιστινιακός λαός που έχει τέτοιο δικαίωμα να υποχρεώσει τον κατακτητή να τερματίσει την κατοχή. Το 2004, το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) εξέδωσε συμβουλευτική γνωμοδότηση στην υπόθεση σχετικά με τις «Νομικές συνέπειες της κατασκευής τείχους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» η οποία ανέφερε ότι το «Ισραήλ» – η βάναυση κατοχική δύναμη – δεν μπορεί να επικαλεστεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας για να κατασκευάσει ένα τέτοιο τείχος στο παλαιστινιακό έδαφος. Επιπλέον, η Γάζα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εξακολουθεί να είναι ένα κατεχόμενο έδαφος, επομένως, οι δικαιολογίες για την άσκηση της επίθεσης στη Γάζα είναι αβάσιμες και στερούνται νομικής ικανότητας, καθώς και στερούνται την ουσία της ιδέας της αυτοάμυνας.
Πέμπτον: Τι χρειάζεται;
Η κατοχή είναι κατοχή ανεξάρτητα από το πώς περιγράφεται ή ονομάζει τον εαυτό της, και παραμένει ένα εργαλείο για να σπάσει τη θέληση των λαών και να συνεχίσει να τους καταπιέζει. Από την άλλη πλευρά, οι εμπειρίες των λαών και των εθνών σε όλη την ιστορία για το πώς να ξεφύγουν από την κατοχή και την αποικιοκρατία επιβεβαιώνουν ότι η αντίσταση είναι η στρατηγική προσέγγιση και ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωση και τον τερματισμό της κατοχής. Έχει απελευθερωθεί κάποιο έθνος από την κατοχή χωρίς αγώνα, αντίσταση ή θυσία;
Οι ανθρωπιστικές, ηθικές και νομικές επιταγές επιβάλλουν σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, όχι να συνωμοτούν εναντίον του. Υποτίθεται ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα και την επιθετικότητα της κατοχής, καθώς και να υποστηρίξουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωση των εδαφών του και την άσκηση του δικαιώματός του στην αυτοδιάθεση όπως όλοι οι λαοί σε όλο τον κόσμο. Με βάση αυτό καλούμε για τα εξής:
- Τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, των εγκλημάτων και της εθνοκάθαρσης που διαπράττονται εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας, να ανοίξουν τα περάσματα και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ανοικοδόμησης.
- Να καταστεί η ισραηλινή κατοχή νομικά υπεύθυνη για ό,τι προκάλεσε σε ανθρώπινο πόνο προς τον παλαιστινιακό λαό, και να κατηγορηθεί για τα εγκλήματα κατά των αμάχων, των υποδομών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, τζαμιών και εκκλησίων.
- Η υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στην ισραηλινή κατοχή με όλα τα δυνατά μέσα ως νομιμοποιημένο δικαίωμα βάσει των διεθνών νόμων και κανόνων.
- Καλούμε τους ελεύθερους λαούς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τα έθνη που αποικίστηκαν και αντιλαμβάνονται τα δεινά του παλαιστινιακού λαού, να λάβουν σοβαρές και αποτελεσματικές θέσεις ενάντια στις πολιτικές διπλών προτύπων που υιοθετούνται από τις δυνάμεις\χώρες που υποστηρίζουν την ισραηλινή κατοχή. Καλούμε αυτά τα έθνη να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και να τονίσουν τις αξίες της δικαιοσύνης και της ισότητας και το δικαίωμα των λαών να ζουν σε ελευθερία και αξιοπρέπεια.
- Οι υπερδυνάμεις, ιδίως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία μεταξύ άλλων, πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν στη σιωνιστική οντότητα κάλυψη από τη λογοδοσία και να σταματήσουν να την αντιμετωπίζουν ως χώρα υπεράνω του νόμου. Μια τέτοια άδικη συμπεριφορά από αυτές τις χώρες επέτρεψε στην ισραηλινή κατοχή επί 75 χρόνια να διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, της γης και των ιερών του. Καλούμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο, σήμερα και περισσότερο από πριν, να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους απέναντι στο διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν τον τερματισμό της κατοχής.
- Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε διεθνές ή ισραηλινό σχέδιο που αποσκοπεί στο να αποφασίσει για το μέλλον της Γάζας, τα οποία το μόνο που εξυπηρετούν είναι η παράταση της κατοχής. Τονίζουμε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει την ικανότητα να αποφασίζει για το μέλλον του και να ρυθμίζει τις εσωτερικές του υποθέσεις, και ως εκ τούτου καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει οποιαδήποτε μορφή κηδεμονίας στον παλαιστινιακό λαό ή να αποφασίζει για λογαριασμό του.
- Προτρέπουμε για στάση απέναντι στις ισραηλινές προσπάθειες να προκληθεί ένα νέο κύμα εκδίωξης – ή μια νέα Νάκμπα – των Παλαιστίνιων, ιδίως στα εδάφη που κατελήφθησαν το 1948 και στη Δυτική Όχθη. Τονίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία εκδίωξη στο Σινά ή στην Ιορδανία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος και αν υπάρξει οποιαδήποτε μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων, αυτή θα είναι προς τα σπίτια τους και τις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948, όπως επιβεβαιώνεται από πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
- Καλούμε να διατηρηθεί η λαϊκή πίεση σε όλο τον κόσμο μέχρι τον τερματισμό της κατοχής, καλούμε για αντίσταση ενάντια στις προσπάθειες εξομάλυνσης με την ισραηλινή οντότητα και για ένα ολοκληρωμένο μποϊκοτάζ στην ισραηλινή κατοχή και τους υποστηρικτές της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου