13 Σεπτεμβρίου 2022

«Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» δηλώνει αναίσχυντα ο Πέτσας για τη θέρμανση του λαού

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 βρέθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 86η ΔΕΘ, τις υποκλοπές και τις εκλογές.

Η συζήτηση έφτασε και στο θέμα της ενέργειας και της ακρίβειας στις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, όπως στα ξύλα, στο πέλετ, και στο φυσικό αέριο- 1200% αύξηση. Στο πάνελ ενημέρωσαν τον αναπληρωτή υπουργό ότι χιλιάδες πολίτες έκαναν μετατροπή στους καυστήρες για να βάλουν φυσικό αέριο. Τώρα τους λένε να κάνουν μετάβαση σε πετρέλαιο. Το κόστος της μετατροπής αγγίζει από τα 1.500 ευρώ με 1.800 ευρώ για μία κατοικία ενώ στις πολυκατοικίες ξεκινάει από 3.500 και φτάνει τα 4.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για το πώς θα την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και εάν έχει στα σχέδιά της κάποια επιχορήγηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν το λιγότερο κυνικός: «το βασικό ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει. Η πορεία όλων μας εξαρτάται από την προσαρμογή», είπε, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία για την καθημερινότητα των εργαζομένων και του λαού.

Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» την κυνικότατη δήλωσή του ανέφερε πως θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα: «Η πορεία όλων μας, εξαρτάται από την προσαρμoγή μας σε δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στην γειτονιά μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν υπάρχει φθηνότερο καύσιμο, να μεταφερθούμε σε αυτό. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός κάποιου. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί κάπου; Εμείς είμαστε εδώ να το επιδοτήσουμε».

ΕΔΩ το σχετικό απόσπασμα από το 9.30.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου