Αποκαλυπτική ήταν σύμφωνα με την efsyn.gr,  η κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ως προς τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ έχει χειριστεί την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος είπε ότι η καταστροφή του αρχείου υποκλοπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε την ίδια μέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε την παρακολούθησή του και μάλιστα με εντολή του τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, φέρεται να υποστήριξε ότι τα έγγραφα δεν μπορούν να καταχωρηθούν γιατί δεν έχουν υπογραφή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση, χωρίς να περάσει ωστόσο το αίτημα του γαλάζιου βουλευτή. Έτσι λοιπόν από το πρωί της Τετάρτης όλοι οι βουλευτές θα έχουν πρόσβαση στα εν λόγω έγγραφα.

Ο Χρήστος Ράμμος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ούτε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ούτε η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου έδειξαν διάθεση συνεργασίας με την ΑΔΑΕ, αφού απαντούσαν στα αιτήματα της ΑΔΑΕ για έλεγχο με υπεκφυγές. Συγκεκριμένα, όταν υπεβλήθη αίτημα πρόσβασης στον φάκελο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο διοικητής της ΕΥΠ του απάντησε ότι «δεν ξέρει αν υπάρχει» και πως το μόνο που ήταν σε γνώση του ήταν ένα έγγραφο του τέως διοικητή Παναγιώτη Κοντολέοντος και της εισαγγελέως, Βασιλικής Βλάχου, προς τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για πιστοποίηση αριθμού.

Ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να είπε ότι μετά την επιμονή της ΑΔΑΕ, που ζητούσε να μιλήσει με τους υποδιοικητές της ΕΥΠ, και έπειτα από νέο έλεγχο μετά δύο ή τρεις μέρες, δόθηκε από την ΕΥΠ μια έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, στην οποία αναφέρεται η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Αλλά ο νυν διοικητής της ΕΥΠ στη συνέχεια επικαλέστηκε το απόρρητο και το καθήκον εχεμύθειας για να μη δώσει άλλες απαντήσεις για την υπόθεση, πράγμα που ο Χρήστος Ράμμος μετέφρασε ως «άρνηση συνεργασίας», τονίζοντας ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται το απόρρητο στα αιτήματα της ΑΔΑΕ, καθώς είναι η αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Σχολιάζοντας τη δράση της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, τόνισε ότι η κρίση της είναι «ανέλεγκτη», ενώ φέρεται να τόνισε ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, «μόνον στο μυαλό της Εισαγγελέως». «Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες», φέρεται να σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα τα πούμε… μετά»

Πληροφορίες του documento.gr αναφέρουν ότι ο Χρήστος Ράμμος τραμπουκίστηκε μετά τις αποκαλύψεις του από γαλάζια στελέχη, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής να επαναφέρει την τάξη. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ράμμος, αναφερόμενος στον τρόπο που τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όσο και η αρμόδια εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, απέφυγαν τον έλεγχο της ΑΔΑΕ για προσκόμιση στοιχείων σχετικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη, φέρεται να είπε: «Εγώ θα δώσω συνέχεια σε αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσω».

Τότε, βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες διατείνεται στις δημόσιες εμφανίσεις του ότι επιθυμεί να «βγουν ολα στο φως», φέρεται να του απευθύνθηκε υπαινικτικά λέγοντας: «Κάνει τη… δουλειά του ο κ. Ράμμος», ενώ στη συνέχεια φέρεται να απείλησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, λέγοντάς του ότι… θα τα πούνε μετά.  Κατά τις πληροφορίες, ο τραμπουκισμός προς τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής οδήγησε τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρόεδρο της Εξεταστικής, να προειδοποιήσει πως θα λάβει μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά κατά του μάρτυρα.

Παραποίηση εγγράφου από γαλάζιο βουλευτή 

Πληροφορίες της Αυγής, προσθέτουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αποπειράθηκε να παραποιήσει έγγραφο της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ -με ημερομηνία 5 Μαΐο-υ το οποίο δήθεν έλεγε ότι το μηχάνημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένο να καταστραφεί στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος έβγαλε το ίδιο χαρτί στο οποίο δεν αναφερόταν κάποια ημερομηνία καταστροφής, αδειάζοντας τον βουλευτή της ΝΔ.

Η ημερομηνία 25 Ιουλίου δεν είναι βεβαίως τυχαία, καθώς την επόμενη μέρα, στις 26 Ιουλίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και αποκάλυψε την προσπάθεια παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο Χρήστος Ράμμος είχε καταθέσει νωρίτερα ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΠΗΓΗ