18 Απριλίου 2022

COSCO: Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


▸Σε 24ωρη απεργία –η οποία κρίθηκε ξανά παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά– με καθολική συμμετοχή απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), προχώρησαν την Πέμπτη 14/4 οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση-κοροϊδία για αυξήσεις μόλις 3-4 ευρώ την ημέρα ανά ειδικότητα την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΣΕΠ, για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, η κερδοφορία αυξήθηκε πέρυσι κατά 63,3%, σε 31,76 από 19,45 εκατ. δολάρια!

Όπως τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης να μπουν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις, να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης και να εφαρμοστεί η νομοθεσία για καθολική ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Οι εργαζόμενοι, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, αποφάσισαν να γίνει νέα συνάντηση με την COSCO τη Δευτέρα 18/4 απαιτώντας να τους δοθεί βελτιωμένη γραπτή απάντηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20/4.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου