Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτηρίζουν ακαδημαϊκοί καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη διοίκηση της πρυτανείας, εν μέσω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αυτές τις μέρες με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του χώρου του campus για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο βιολογικό».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ
Μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ βρίσκονται αυτή την ώρα στη ΣΘΕ και σε συνομιλία με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ ζήτησαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το πανεπιστήμιο, κάνοντας παράλληλα λόγο για πρωτόγνωρες εικόνες.
«Βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε μαζί με τους φοιτητές στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Εγώ είμαι 20 χρόνια εδώ και ποτέ δεν έχουμε δει τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείνουν την είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών», αναφέρει ο κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, καθηγητής Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
«Η κατάσταση αυτή ντροπιάζει το πανεπιστήμιο. Δεν είναι αυτό το πανεπιστήμιό μας. Στο δικό μας σύστημα η πανεπιστημιακή διοίκηση πρέπει να πείθει για την αλήθεια της. Αυθεντία η οποία χρειάζεται αστυνομία για να επιβληθεί δε μπορεί να υπάρχει στο πανεπιστήμιο. Δε γίνεται η διοίκηση να αποφασίζει και να διατάζει».
Ενώ για το «Στέκι στο βιολογικό» ο κ. Σωτηρόπουλος επισημαίνει: «Ακόμη μια παρανόηση της διοίκησης είναι η θέση ή βιβλιοθήκη ή στέκι. Είναι ένα ψευτοδίλημμα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορούν να λειτουργούν και τα δύο. Πρόκειται απλά για μια επιλογή σύγκρουσης από ένα πρυτανικό σχήμα που είναι κατώτερο των περιστάσεων αλλά και από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα πανεπιστήμια για προεκλογικούς σκοπούς. Συνομιλήσαμε με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ και πήραμε κάποιες πρωτόγνωρες απαντήσεις. Μας είπε ότι τους κάλεσε ο εργολάβος. Δεν γίνεται να συνοδεύουν ιδιώτες το πανεπιστήμιο».
Και προσθέτει: «Το στέκι έχει 34 χρόνια ιστορίας. Είναι προφανές πως μέσα στα χρόνια αυτά έχουν υπάρξει διαφορετικές συμπεριφορές. Το στέκι δεν είναι μόνο οι βιαιοπραγούσες μειοψηφίες. Είναι αρκετές συλλογικότητες φοιτητών αλλά και καθηγητών».
Παράλληλα εξαπολύοντας μύδρους κατά της διοίκησης επεσήμανε, συνομιλώντας με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ πως ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου όφειλε να βρίσκεται εδώ. «Η πρυτανεία έχει εκχωρήσει τη διοίκηση του πανεπιστημίου στα ΜΑΤ και στην κυβέρνηση. Είμαστε με τους φοιτητές και θα προσπαθήσουμε ακόμη και να εισέλθουμε στον χώρο ειρηνικά».
-ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ και ΒΙΝΤΕΟ (Πηγή: documento.gr) με τις δηλώσεις του Καθηγητή Άρη Στυλιανού:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου