22 Απριλίου 2022

Συγκάλυψη #2: Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί (ξανά) να κλείσει την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη (VIDEO, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ)

Γιατί η «αυτεπάγγελτη» παρέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τις υποκλοπές της ΕΥΠ φαίνεται να υποκρύπτει μια ακόμα προσπάθεια του Μαξίμου να συγκαλύψει την υπόθεση. Παρά τις αποκαλύψεις η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραπληροφορεί ενώ οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει έρευνα στα γραφεία της εταιρείας που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
 
  
Επεξεργασία βίντεο: Κωνσταντίνα Μαλτεπιώτη

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την έρευνα του Reporters United που απέδειξε ότι το καλοκαίρι του 2020 ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης παρακολουθούνταν μέσω υποκλοπών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Απαντώντας σε ερώτηση του ρεπόρτερ του Documento Μηνά Κωνσταντίνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να υπερασπιστεί τους χειρισμούς του Μαξίμου. Την ίδια ώρα γινόταν γνωστή η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Αθηνών για το θέμα. 

Από τις δηλώσεις Οικονόμου προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Πρώτον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε την παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ. 
  • Δεύτερον, οι απαντήσεις του περιέχουν παραπλανητικές και ανακριβείς πληροφορίες.
  • Τρίτον, είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια θεσμική μεθόδευση για να «κλείσει» την υπόθεση. Η πρώτη ήταν την άνοιξη του 2021 όταν με τροπολογία προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της υπόθεσης Κουκάκη. Η δεύτερη φαίνεται να είναι η παρέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), μιας αρχής που είναι παντελώς αναρμόδια για το ζήτημα και ταυτόχρονα ο επικεφαλής της συνδέεται με στενούς δεσμούς ετών με τον πρωθυπουργό...
... Η συνέχεια του εκτενούς άρθρου ερευνητικής δημοσιογραφίας, με τα στοιχεία τεκμηρίωσης (βίντεο, έγγραφα, εικόνες), ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου