15 Απριλίου 2022

Τήνος: Απαράδεκτη η δικαστική απόφαση που ποινικοποιεί τους αγώνες των Τηνιακών ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ

Απαράδεκτη η απόφαση του Πρωτοδικείου σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στις ανεμογεννήτριες

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 4.860 ευρώ για 71 συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην Τήνο και επί της ουσίας απαγόρευση της συμμετοχής σε αντίστοιχες μελλοντικές κινητοποιήσεις σε όλους τους εναγομένους αφού ορίζει ότι «άπαντες οι εναγόμενοι να υποχρεωθούν να παραλείπουν στο μέλλον να προσβάλλουν την προσωπικότητα της ενάγουσας, του προσωπικού της, των οχημάτων της (...) απειλούμενων χρηματικού προστίμου (5.000 ευρώ) και προσωπικής κράτησης διάρκειας ενός (1) μήνα για έκαστη παράβαση (…)» αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου.

Για απαράδεκτη απόφαση κάνει λόγο η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου η οποία προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 4.860 ευρώ για 71 συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ανεμογεννήτριες, ενώ ακόμα ουσιαστικά απαγορεύει τη συμμετοχή σε αντίστοιχες μελλοντικές κινητοποιήσεις σε όλους τους εναγομένους αφού ορίζει ότι "άπαντες οι εναγόμενοι να υποχρεωθούν να παραλείπουν στο μέλλον να προσβάλλουν την προσωπικότητα της ενάγουσας, του προσωπικού της, των οχημάτων της (...) απειλούμενων χρηματικού προστίμου (5.000 ευρώ) και προσωπικής κράτησης διάρκειας ενός (1) μήνα για έκαστη παράβαση (…)".

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η αστική δικαιοσύνη σταθερά στηρίζει και ενισχύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και βρίσκεται απέναντι στα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες του λαού. Αντιμετωπίζει τους κατοίκους του νησιού που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με διώξεις και οικονομικό στραγγαλισμό σε συνθήκες που η ακρίβεια, η εκτίναξη των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης, το χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα θεριεύουν. Δεν διστάζει να προχωρά σε εξοντωτικές ποινές, να απειλεί με επιπλέον πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχει στο μέλλον σε ανάλογη κινητοποίηση!

Ταυτόχρονα δικαιολογεί απόλυτα και καλύπτει την καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων, τις απαράδεκτες συλλήψεις και τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, λύνοντας τα χέρια για ένταση της καταστολής το επόμενο διάστημα.

Η δικαστική απόφαση ουσιαστικά αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, αποτελεί βήμα στην κλιμάκωση του αυταρχισμού. Αθωώνει την καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς από επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων στις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού της Τήνου!

Αυτή η απόφαση δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Τήνου, αλλά ενισχύει την ένταση της ποινικοποίησης της δράσης σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα συμφέροντα των "πράσινων" μονοπωλιακών ομίλων, που τα πληρώνει και θα τα πληρώνει ήδη ο λαός με ακόμα πιο ακριβή Ενέργεια, με ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ο στόχος είναι ένας λαός φοβισμένος, με σκυμμένο το κεφάλι για να μπορούν να προχωρούν χωρίς αντιστάσεις τα επενδυτικά συμφέροντα, στο όνομα των οποίων πίνουν νερό η ΕΕ και όλα τα αστικά κόμματα στη χώρα μας, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το Μέρα25.

Η πολιτική της "απελευθέρωσης της Ενέργειας" και της "πράσινης μετάβασης", την οποία πληρώνει ο λαός και υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι αυτή που δίνει "αέρα" στους μονοπωλιακούς ομίλους της Ενέργειας να προχωρούν τα σχέδια για την κερδοφορία τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο της οικονομικής και ποινικής εξόντωσης όσων αντιστέκονται σε αυτά!

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε και στήριξε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίζει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του τηνιακού λαού.

Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου.

Καλούμε όλο τον λαό της Τήνου να καταδικάσει την απόφαση, την ποινικοποίηση και τη στόχευση ενάντια στον δίκαιο αγώνα του λαού της Τήνου, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς και συλλόγους να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που ρημάζουν τη ζωή και τον τόπο μας!

Αν νομίζουν ότι με τις ενέργειες αυτές θα τρομοκρατήσουν και θα καταστείλουν τον δίκαιο αυτό αγώνα του τηνιακού λαού είναι βαθιά γελασμένοι. Με την πάλη του ο λαός μπορεί να ανατρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς και την προσπάθεια τρομοκράτησης!».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου