30 Απριλίου 2022

Σύρος: Διακήρυξη και Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά από τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κυριακή 1η Μάη 2022

136 χρόνια, από το ορόσημο της 1ης Μάη στο Σικάγο του 1886,διαχρονικό σύμβολο των αγώνων για το 8ωρο και το σύνολο των εργασιακών εργατικών δικαιωμάτων, συνεχίζουμε στην ίδια ρότα !

Σήμερα που οι δυνάμεις της μεγάλης εργοδοσίας, κυβερνήσεις και εργοδοτικός «συνδικαλισμός», επιχειρούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας προς τα πίσω, σήμερα που κατακτήσεις δεκαετιών καταστρατηγούνται, σήμερα που το δικαίωμα στην εργασία βαφτίζεται «ευκαιρία απασχόλησης», τα δικαιώματά μας «αναχρονισμοί» και «αγκυλώσεις», σήμερα εμπνεόμαστε από τους αγώνες κάθε πρωτομαγιάς από το Σικάγο του 1886 μέχρι τις ημέρες μας.

Ακρίβεια, ανεργία, μισθοί πείνας, συντάξεις που δεν επαρκούν ούτε για επιβίωση, εργασιακές σχέσεις και ωράρια λάστιχο, εργασία τις Κυριακές, ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση, δεν μπορούν να αποτελέσουν το αύριο που χρειαζόμαστε και μας αξίζει.

Σήμερα έχουμε την πείρα για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα και για το τι φταίει και, κυρίως, για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν είναι μοιραίο η ακρίβεια και η λιτότητα διαρκείας να καταληστεύουν τα λαϊκά εισοδήματα, να μας στερούν όσα δικαιούμαστε ! Δεν είναι μοιραίο οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων να απειλούν την ζωή στον πλανήτη ! Δεν είναι μοιραίο τα παιδιά μας να ζήσουν χειρότερα από ότι εμείς!

Είναι δική μας η απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας!

Είναι στο χέρι μας να καταστήσουμε τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2022 ορόσημο των δικών μας αγώνων ! Για να δυναμώσει η εργατική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» και την αντιεπιστημονική αξιολόγηση-στοχοθεσία στις δημόσιες υπηρεσίες, για την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, για την εργοδοτική και κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών μιας χούφτας παράσιτων, τους «δικούς» μας ολιγάρχες…..

Η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματά μας δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς !

Την 1η Μάη του 2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και εκφράζουμε με την συμμετοχή μας στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις, την αντίθεσή μας σε κάθε μορφές εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας !

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πραγματικό πληθωρισμό.

  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

  • Σύγχρονη και Δωρεάν για όλους Δημόσια Υγεία & Παιδεία. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών.

  • Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

  • Καμιά συμμετοχή / εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( ΛΙΜΑΝΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου