04 Απριλίου 2024

Γάζα: Επιπλέον πλήγμα στον Παλαιστινιακό λαό η καταστροφή του νοσοκομείου Σίφα δηλώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πηγή: Associated Press

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι η καταστροφή του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα είναι «το ξερίζωμα της καρδιάς» του υγειονομικού συστήματος στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποχώρησαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας χθες ύστερα από επιχείρηση δύο εβδομάδων, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες και συλλαμβάνοντας εκατοντάδες άλλους,

«Είχαμε επαφή με το προσωπικό. Οι διευθυντές μάς είπαν ότι το Αλ Σίφα χάθηκε. Δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με κανένα σχήμα ή μορφή ως νοσοκομείο», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις. «Η καταστροφή του Αλ Σίφα σημαίνει το ξερίζωμα της καρδιάς του υγειονομικού συστήματος», δήλωσε η ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν φρικτές εικόνες από το Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», το μεγαλύτερο στον παλαιστινιακό θύλακα, το οποίο καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από την πολυήμερη επίθεση και πολιορκία του ισραηλινού στρατού.

Τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος πυρπολήθηκαν ή και βομβαρδίστηκαν, ενώ δεκάδες πτώματα συνεθλίβησαν από τα άρματα μάχης και τα στρατεύματα κατά την αποχώρησή τους. «Δεκάδες πτώματα μαρτύρων, ορισμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκαν μέσα στο "Αλ Σίφα" και γύρω απ' αυτό», σημείωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας

Ο ΠΟΥ ελπίζει ότι απεσταλμένοι του θα μπορέσουν σήμερα να μεταβούν στο σημείο για να δουν εάν μπορούν να σώσουν τη ζωή των ασθενών που έχουν απομείνει. Η Χάρις δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για το εάν το Ισραήλ έχει δώσει την άδεια για μια τέτοια αποστολή.

«Προσπαθούμε να πάμε εδώ και πολλές μέρες», δήλωσε. «Οι περισσότερες από τις αποστολές μας απορρίπτονται».

Το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τον πόλεμο, ήταν μια από τις λίγες μονάδες υγειονομικής περίθαλψης που παρέμενε μερικώς σε λειτουργία στο βόρειο τμήμα του θύλακα πριν από την επιδρομή.

Τουλάχιστον 32.916 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.494 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου